ΑΝ.ΕΛ.: Ζητούν με πρότασή τους στη Βουλή την παραπομπή και των Παπανδρέου και Παπαδήμου

Ελλάδα
Tools

kammenos-nikolopoulos

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον ομόλογό του, τού Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, Νίκο Νικολόπουλο και συζήτησαν την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αφορμή το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά το τέλος του ραντεβού ο Π. Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Στα πλαίσια της κατάθεσης της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και κατά το άρθρο 153 του κανονισμού της Βουλής, συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκο Νικολόπουλο, τον ενημερώσαμε για την πρόταση και τη νομική τεκμηρίωση που έχουν ετοιμάσει οι νομικοί, με πρώτο τον Βασίλη Καπερνάρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και του ζητήσαμε τη στήριξή του προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα.

Η ίδια πρόταση με τον κ. Νικολόπουλο μετά την έγκριση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, ήδη έχω συνομιλήσει με τους περισσότερους εξ αυτών, καθώς επίσης και στους προέδρους των κομμάτων και θα ζητηθεί η συνυπογραφή της προτάσεώς μας.

Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί εκείνοι οι οποίοι παρανόμησαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και εδώ πρέπει να φανεί η πολιτική βούληση των εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είπε για άλλη μια φορά ναι σε μια πρωτοβουλία που αποβλέπει να αξιοποιήσει τη δύναμη όλων των πατριωτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να ικανοποιηθεί το παλλαϊκό αίτημα όσοι έχουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες επειδή δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το μαύρο χρήμα και τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού επιτέλους θα πρέπει να λογοδοτήσουν όποιοι και αν είναι όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

real