Αθλιος εκβιασμός Τουρκίας: Μην αγκαλιάζετε γκιουλενιστές και θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές

Ελλάδα
Tools

metanastes prosfyges barka
Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως. Κατά πληροφορίες, η Τουρκία ζήτησε από τους Δ. Αβραμόπουλο, και Χορστ Ζεεχόφερ, να διαμηνύσουν στην Αθήνα ότι οι μεταναστευτικές ροές θα μειωθούν αν συλλαμβάνονται γκιουλενιστές και αποστέλλονται στην Τουρκία. Αγνωστη η απάντηση των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Μήνυμα προς την Ελλάδα «να σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές» φέρεται να έστειλε η Άγκυρα μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την Τουρκία με αφορμή το ζήτημα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», όσο περνούν οι ημέρες αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες της συνάντησης Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη, καθώς και το τι συμφωνήθηκε ανάμεσα στις πλευρές.

Το sigmalive.gr αναφέρει πως η Τουρκία ζήτησε από τον αρμόδιο επίτροπο για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, η ροή των κεφαλαίων για τους πρόσφυγες προς την Τουρκία να είναι πιο τακτική και πιο γρήγορη.

Τουρκία ρίχνει την ευθύνη και στην Ελλάδα

Και το δεύτερο που μετέφερε η Τουρκία στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν ένα μήνυμα προς την Αθήνα.

«Αν η Ελλάδα σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές και τους στέλνει πίσω στην Τουρκία, τότε η μεταναστευτική ροή προς τα νησιά του Αιγαίου θα μειωθεί», φέρεται να είπε η Άγκυρα στην Ε.Ε., ρίχνοντας την ευθύνη για την αύξηση του κύματος των μεταναστών (και) στην Ελλάδα λόγω της πολιτική της «ανοιχτής αγκάλης» που εφαρμόζει η χώρα μας απέναντι στους Τούρκους και δη τους διωκόμενους γκιουλενιστές, παρέχοντας καταφύγιο ακόμη και άσυλο.

Τι ζήτησε ο Τούρκος ΥΠΕΣ από τους Ευρωπαίους

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ζήτησε επίσης, σύμφωνα πάντα με «Μιλιέτ», προκειμένου να ενισχυθεί η ευρω-τουρκική συνεργασία στο καυτό αυτό θέμα της μετανάστευσης, μεγαλύτερη επικοινωνία με τα ελληνικά νησιά καθώς επίσης και περισσότερα σκάφη και υλική βοήθεια.

tanea