Πεμ12052019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 05 Δεκ 2019 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στην αστυνόμευση της Αθήνας για την ασφάλεια των πολιτών και τουριστών

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στην αστυνόμευση της Αθήνας για την ασφάλεια των πολιτών και τουριστών

astynomia kentro

Από το πρωί της Πέμπτης, ομάδες πάνοπλων αστυνομικών, έξι-επτά ατόμων, περιπολούν σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας.

Η ομάδα αστυνομικών που για την ώρα είναι ολιγάριθμοι, κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης με κλειστά φορτηγάκια. Αρχικά είναι στατικοί σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως την Ερμού, στους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη Αδριανού, και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο, όπως στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα όπλα) και επιβλητικοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες. 

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έφερε αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους, είναι να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Οκτώβριο) και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Οι αστυνομικοί κομάντο έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων αλλά και τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης, υπηρετώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

iefimerida.