Δευ05202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 20 Μαϊ 2019 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Παραξενα Ελλαδα

Το μυστήριο με τον αριθμό 7 «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα

7

Οι δοξασίες αναφορικά με το τι σημαίνει ο αριθμός 7, κυριάρχησαν στους περισσότερους λαούς της αρχαιότητας και ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας ερεθίζοντας το νου και του σημερινού ανθρώπου.

Ο αριθμός 7 θεωρείται ιερός και συμβολικός και κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή. Δύσκολα κανείς μπορεί ν’ αναφέρει όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το μυστηριώδη αριθμό, καθώς θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο. Ας δούμε όμως μερικές εφαρμογές του αριθμού 7:

Καταρχάς, ο αριθμός 7 έχει ξεχωριστή θέση και στην Παλαιά διαθήκη. Οι μέρες της Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο θεός τον άνθρωπο και η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι ημέρα ανάπαυσης και αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα.

Το Πάσχα διαρκούσε 7 ημέρες. Ο Νώε έβαλε στην κιβωτό 7 ζεύγη ζώων και πτηνών, ενώ ο Κατακλυσμός άρχισε 7 μέρες μετά την είσοδο του Νώε στην κιβωτό. Την 7η μέρα μετά τον Κατακλυσμό έστειλε ο Νώε το περιστέρι έξω και 7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.

Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχια. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται στην Παλαιά Διαθήκη 70 φορές!

Στην εκκλησία 7 είναι τα ιερά μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Χρίσμα, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Ιεροσύνη. 7 είναι τα θαύματα του Χριστού κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, 7 οι κύριες αρετές (ταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα), 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα ((φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία).

Επίσης, 7 είναι οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», 3 για το Θεό (αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου) και 4 για τις ανάγκες του ανθρώπου (τον άρτον ημών δος, άφες τα οφειλήματα, μη εισενέγκεις εις πειρασμόν, ρύσαι από του πονηρού).

Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι «αμήτωρ», αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Ακόμη είναι το σύμβολο της τελειότητας, γιατί είναι άθροισμα του 3 και του 4, που εκφράζουν τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό και για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, επειδή 7 σημεία δε μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ακόμα τον αριθμό 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας στη φύση. Ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία (σύμβολο της θείας τριάδας σε όλους τους λαούς, χριστιανικούς και παγανιστικούς), στην οποία προστίθεται το ένα ή αλλιώς η θεία μονάδα (3Χ2+1=7).

Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων) και η εκπαίδευση των αγοριών στην αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους χρόνια.

Οι ελεύθερες τέχνες στην αρχαιότητα ήταν 7 (γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, αριθμητική, γεωμετρία, μουσική, αστρονομία) και 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). 7 στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.

Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, όπως και η Κωνσταντινούπολη, που είχε και επτά ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.

Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Υπάρχουν μάλιστα βάσιμες υποψίες ότι ο Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, διέκρινε έξι χρώματα και πρόσθεσε το χρώμα indigo – βαθυγάλαζο, λουλακί – για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά.

Οι προαναφερόμενες είναι μόνο ορισμένες από τις αναφορές για τον .... ιερό αριθμό 7, ο οποίος όπως φαίνεται «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

crash

 

Δύσκολο αστρολογικά ίσως είναι το Πάσχα για τρία ζώδια

zodia

Κάπως δύσκολο αναμένεται να είναι αστρολογικά το Πάσχα για τρία ζώδια με τα άστρα να μην τους φέρονται και πολύ καλά.

Ποια είναι τα ζώδια που είναι περίεργα μέχρι και την Κυριακή;

Κριός
Καθυστερήσεις αλλά και μικρές αναποδιές θα προκαλέσουν γκρίνια και δεν είναι διόλου απίθανο να τσακωθείς στο τραπέζι του Πάσχα με τους δικούς σου. Ψυχραιμία και μην γκρινιάζεις , θα περάσουν οι γιορτές.

Λέων
Κάθε φορά περιμένεις πως θα κάνεις κάτι διαφορετικό, ωστόσο, δεν τα καταφέρνεις. Οι μεγάλες προσδοκίες σου για τις ημέρες του Πάσχα θα συνθλιβούν, μιας και θα συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά. Φυσικά, μην κατεβάσετε μούτρα και προς Θεού μην πεισμώσετε και κάνετε τη ζωή των γύρω σας δύσκολη.

Σκορπιός
Σκορπιέ, λένε πως είσαι ένα από τα πιο παραλαβιάρικα ζώδια, παραδέξου λοιπόν πως θες κάθε φορά να είσαι στο επίκεντρο των γύρω σου και όταν δεν γίνεται αυτό εκνευρίζεσαι. Μην ξαφνιαστείς εάν παίξει ένα τέτοιο σενάριο στο χωριό που θα πας και όλοι ασχολούνται με κάποιον άλλον εκτός από εσένα.

iefimerida

Γκρίνια και κατήφεια στον ΣΥΡΙΖΑ για την καθίζηση

tsipras maximoy profil katifis

«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» που θα τραγουδούσε και ο Αλέξης στην εφηβεία του, είναι οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνουν μαύρα μαντάτα στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, καθώς καθ’ άπασα την επικράτεια το κόμμα υποχωρεί.

Πολύ περισσότερο στη Μακεδονία, όπου δεν καταγράφεται διψήφιο ποσοστό αποδοχής, αφού η κυβέρνηση επέδειξε εξουσιαστική αδιαφορία και για τις εθνικές ευαισθησίες των κατοίκων της.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχουν περάσει οι ξένοιαστες εποχές των λαμπερών αισιόδοξων χαμόγελων, τότε που η νίκη είχε πολλούς πατεράδες. Τώρα οι ομάδες ανταλλάσσουν φαρμακερά βέλη μεταξύ τους, καθώς οι μεν στοχεύουν να αποποιηθούν την ευθύνη της ήττας, αποδίδοντάς την στους εσωκομματικούς αντιπάλους.

Δεν αρκούμαστε σε αυτή την περιγραφή της εσωκομματικής γκρίνιας, παρότι δημοσιογραφικά είναι γαργαλιστική, καθώς η βασική παράμετρος του «Συριζαικού προβλήματος» είναι η έλλειψη αυτογνωσίας. Για παράδειγμα, ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης και η αμφισβητούμενη πλέον ομάδα του Μαξίμου, δέχονται βολές κατά ριπάς, για την οικτρή δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι του κόμματος στους τρεις μεγάλους δήμους.

Δηλαδή τι περίμεναν; Τα παιδιά ανέβηκαν στο αντιμνημονιακό κύμα με έωλες διακηρύξεις, και νόμισαν ότι αρκεί αυτό για να κυβερνήσουν μια προβληματική χώρα και να πάρουν το λαό μαζί τους. Η οίηση δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι έγιναν κυβέρνηση με ψήφους κάτω του 20% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τη βοήθεια του θηριώδους μπόνους των 50 βουλευτών στο πρώτο κόμμα, και με την συνεργασία των ΑΝΕΛ.

Πότε απέκτησαν κοινωνικές αναφορές, πότε πρόλαβαν να ριζώσουν στην κοινωνία, ώστε οι υποψήφιοί τους, όποιοι και να είναι, να τυγχάνουν γενικότερης αποδοχής; Και δεν προβληματίζονται καν από το απλό γεγονός ότι οι υποψήφιοί τους καταρρέουν επειδή παρότι έψαξαν δεν βρήκαν «καλύτερους» (με την έννοια της εκλογικής απήχησης), και αναγκάστηκαν να αρκεστούν στους συντρόφους τους!

Για την Αθήνα ο Ν. Ηλιόπουλος, ένα άγνωστο κομματικό στέλεχος, συμπαθητικό αναμφίβολα παιδί (και μετριοπαθές – σπάνιο για Συριζαίο), αλλά κατά το βιογραφικό του, η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης ήταν ότι βρέθηκε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ως έφηβος, ενώ η μάνα του ήταν μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!

Η κα Κ. Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, προσεφέρθη ως πρόσφατο επί σφαγήν. Νέα, άγνωστη, χωρίς καν κομματική ιστορία – πόσο μάλλον κοινωνικές αναφορές – ήρε τον σταυρόν σε μια περίοδο όπου λόγω του μακεδονικού ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι «proxy war» (που έλεγε κάποτε και ο Νίκος Παππάς για τον Μπόμπολα, πριν τα «βρουν» και με αυτόν).

Στον Πειραιά ο Ν. Μπελαβίλας, ένα κατάλοιπο των ρομαντικών εποχών της αριστεροσύνης των 70s, που έγινε γνωστός σε κάποιους κύκλους από μια μελέτη για την αξιοποίηση του Ελληνικού, φιλική προς το περιβάλλον και σχεδόν... «χίπικης» νοοτροπίας. Άγνωστος στο πλατύ κοινό δεν έχει κάποια τύχη. Όλοι αυτοί όμως είναι πρόβλημα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς. Δεν το δημιούργησαν αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραγικές (προσώρας πάντοτε) δημοκοπήσεις έχουν επιπτώσεις:

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται η μάχη για τον χρόνο των εκλογών. Παλιές καραβάνες όπως ο Βούτσης, ο Φίλης και ο Σκουρλέτης, ζητούν (όχι απλώς προτείνουν) εκλογές τον Μάιο ώστε να «μαγκώσει» το άνοιγμα της ψαλίδας. Η άκαπνη ομάδα του Μαξίμου ( οι μόνοι καπνοί που ξέρουν ήταν του Δεκεμβρίου του 2008), επιμένουν για τον Οκτώβριο με την ελπίδα ότι θα ξεχαστούν τα αρνητικά και θα ανακάμψουν.

Εν τω μεταξύ άπασες οι πλευρές χτυπούν τον Βερναρδάκη που – δημοσκόπος ων – βγαίνει και λέει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει στη Βουλή, θυμώνοντας έτσι και συσπειρώνοντας τους ΠΑΣΟΚους!

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος, παρόλο τον θεατρικό «εισαγγελισμό» στην έκφραση, να εκλιπαρεί το ΚΙΝΑΛ (το ΠΑΣΟΚ για να μην κοροϊδευόμαστε) για συνεργασία, και επειδή δεν τη βρίσκει να προσπαθεί να διαγουμίσει τον κόσμο του. Ατελέσφορη ως τώρα η προσπάθεια.

Χθες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας μίλησε για ένα «πλατύ κάλεσμα» για την δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου και συμπαράταξης», για να αποκρουστεί η άνοδος της ακροδεξιάς (αν δηλαδή συμπορευτεί η Φώφη, θα αντιμετωπιστεί η Λεπέν και η φασιστική «Εναλλακτική για τη Γερμανία»!) .

Ο κ. Τσίπρας έκανε «πλατιά απεύθυνση» στις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου!

Βάλθηκε να δικαιώσει την έκφραση της Φώφης: «Ο στεναγμός του κ. Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού».

Liberal

Πανσέληνος: Το “Ροζ Φεγγάρι” πραγματοποιείται σε μία μοίρα άσχημη και “δολοφονική”.

feggari roz

Το μήνυμα της πανσέληνου που πραγματοποιείται σήμερα στο ζώδιο του Κριού και στις 29 και 7 μοίρες του Ζυγού, μεταφέρει η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου μιλώντας στην Espresso.

Οπως εξηγεί το “Ροζ Φεγγάρι” πραγματοποιείται σε μία μοίρα άσχημη και “δολοφονική”.

“Το σπάνιο αυτό αστρολογικό φαινόμενο προκαλεί αλαζονεία και έπαρση σε εκείνους που διαθέτουν πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη. Το μήνυμα της πανσελήνου είναι ξεκάθαρο, για αυτό και πρέπει να αφουγκραστούμε, καθώς, όπως είπε και ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητας Θουκυδίδης, ‘Ο λαός σώπαινε και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί’”, ανέφερε η αστρολόγος.

Σημαντικές σε όλο αυτό το αστρολογικό σκηνικό είναι και οι επιρροές που δέχεται το πλανητικό σύστημα από τον Ουρανό στον Ταύρο και οδηγούν τους πολιτικούς στον γκρεμό: «ουσιαστικά μέσα από την αλλαζονική συμπεριφορά τους θα χάσουν τελείως τον πολιτικό έλεγχο. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι ο Αλέξης Τσίπρας, Ταγιπ Ερντογάν,Εντι Ράμα, Εμμανουέλ Μακρόν. Επίσης μεγάλα θα είναι τα θέματα που θα προκληθούν από τις αναταραχές και το μεγάλο κύμα μετανάστευσης εξαιτίας του νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι Τίγρης στο κινέζικο ωροσκόπιο και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να δείξει προσοχή καθώς κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς (δρόμοι, μονοπάτια) που θα αλλάξουν δραματικά όλη την πορεία.

Επιβάλλεται να προσέξει την πανσέληνο αυτή που στέλνει μηνύματα ανατροπής και δημιουργεί τις λεγόμενες στηλιτικές εκλογές, μέσα από το τετράγωνο Κρόνος-Πλούτωνας, το οποίο είναι ενεργοποιημένο.

Εκπλήξεις στις δημοτικές εκλογές με το 70% των δήμων να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ θα προκύψουν πολιτικές συμμαχίες που δεν περιμέναμε. Η πανσέληνος φέρνει περιορισμό της ελευθερίας, εξέγερση, προβλήματα με τους μετανάστες και θέματα σε συγκοινωνίες και επικοινωνία. Επίσης, με τον Αρη στους Διδύμους, αυξάνονται τα ατυχήματα στη θάλασσα, τα σκάνδαλα, η εγκληματικότητα, η απάτη και το ψέμα. Θέματα στο Αιγαίο και στη Θράκη».

Η πανσέληνος θα φέρει αναταραχές στα χρηματιστήρια όλου το κόσμου ενώ θα κλονίσει την αξιοπιστία του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος. Σκοτώνει τα παλιά πολιτικά συστήματα και φέρνει την συμπαντική νομοτέλεια στη γη κυρίως σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα από τις συμπαντικές οντότητες, την αλαζονική «ύβριν» την απρόσεκτη «άτη», τη θεία δίκη της νέμεσις και την καταστροφική «τίσι».

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και οι συμμαχίες που θα σχηματιστούν θα αλλάξουν την Ιστορία.Ο αυξημένος θρησκευτικός εξτρεμισμός στη Μέση Ανατολή και σε διάφορες χώρες του κόσμου θα οδηγήσει σε ταραχές και πολέμους, που θα αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Οι χώρες που σύμφωνα με την πολιτική αστρολόγο θα υποστούν τις μεγαλύτερες ζημιές είναι η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τσεχία και η Μεγάλη Βρετανία.

espressonews

Μυστήριο με κουκουλοφόρους... δίπλα σε αστυνομικούς.... στο περιστύλιο της Βουλής

syllal bouli koukouloforoi me mat

Ένα, τουλάχιστον, περίεργο περιστατικό από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα γεννά ερωτήματα.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί βίντεο που κάνει τον γύρο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο φαίνονται κουκουλοφόροι να βρίσκονται στο περιστύλιο της Βουλής ενώ ήδη έχει αρχίσει η “βροχή” των χημικών, και να βρίσκουν “καταφύγιο” δίπλα σε πυροσβέστες και αστυνομικούς των ΜΑΤ. 

Πολλοί χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης ζητούν εξηγήσεις από τις αρχές για την ταυτότητα αυτών των κουκουλοφόρων. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.facebook.com/NickVKonst/videos/10219025541335856/