Οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων κράτησαν εβδομάδες και ήταν εντατικές. Οι διαρροές για το περιεχόμενο των συζητήσεων ήταν ελάχιστες. Κάποιες φορές επικρατούσε απαισιοδοξία, αίσθηση αδιεξόδου. Μα εν τέλει επιτεύχθηκε συμβιβασμός.

Στην χώρα μας, η αγροτική ενασχόληση είναι από τα πλέον δυσκολότερα επαγγέλματα γιατί εξαρτάται κυρίως από τρεις αστάθμητους παράγοντες: τις καιρικές συνθήκες, που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, το κόστος παραγωγής και τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά. Γι’ αυτό και ο μέσος όρος του εισοδήματος του Έλληνα παραγωγού πρέπει να υπολογίζεται ανά 5ετία και όχι ανά έτος.

Στην Ελλάδα είχαμε ενίοτε την .. αφελή τάση να υποβαθμίσουμε τις διαστάσεις της τουρκικής επιθετικότητας που προέρχεται από την αναθεωρητική της πολιτική απέναντι στην χώρα μας. Κάποιοι, κάποτε, καλλιεργούσαν τον μύθο, ότι όσα κάνει η Τουρκία απέναντι στην χώρας μας είναι για εσωτερική κατανάλωση. Κάποιοι άλλοι, κάποιες άλλες φορές, ότι φταίνε οι κακοί ..Στρατηγοί ενώ οι καλοί Πολιτικοί επιθυμούν ειρηνικό διακανονισμό των «διαφορών»(!) μας!

Όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για ένα νέο πατριωτισμό, αρκετοί προέβαλαν ενστάσεις γι΄ αυτό τον όρο, θεωρώντας πώς πρόκειται για έναν αδόκιμο νεολογισμό, με σκοτεινά συνδηλούμενα.

Καλό ερώτημα. Διότι αν χρειάζεται κάτι για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική λαίλαπα που θα ακολουθήσει την υγειονομική κρίση, είναι κοινωνική και προσωπική ωριμότητα. Να μην σκοτωθούμε πάλι μεταξύ μας, να μην πιστέψουμε σε παραμύθια, να μην εναντιωθούμε σε πρωτότυπες λύσεις, να μην παραδώσει ο καθένας από μας τα όπλα του αλλά να το παλέψει στην δουλειά του και στον κοινωνικό του κύκλο.

«Ενώ η Ευρώπη παραμένει στην αρπάγη της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα σιγά-σιγά κερδίζει τη μάχη της», μεταδίδει η Deutsche Welle σε σημερινή ανταπόκρισή της από την Αθήνα, και παρουσιάζει την ιστορία μιας «απίθανης επιτυχίας».

«H χώρα που για καιρό κατηγορείτο για κακή διαχείριση του προϋπολογισμού της δεν προκαλεί πλέον πονοκέφαλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως, στην κρίση του Covid-19, αποτελεί ένα παράδειγμα» γράφει η γαλλική Le Figaro σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Περισσότερα Άρθρα...