Ενας άνθρωπος πέθανε λόγω συρροής κρουσμάτων Covid-19, έπειτα από γάμο. Μόνο που ο μακαρίτης δεν είχε πάει στην τελετή. Πήγε κάποιος συγγενής του, που, λίγες μέρες μετά το μυστήριο, τον επισκέφθηκε στο σπίτι. Ο επισκέπτης, που ήταν ασυμπτωματικός, μετέδωσε τον ιό στο γηρασμένο κλαδί του γενεαλογικού του δένδρου και έτσι ακόμα ένας άνθρωπος μπήκε στη βάρκα για τον Αχέροντα ως θύμα του κορονοϊού.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα κι απέναντι στην Τουρκία», τιτλοφορείται άρθρο του Bloomberg, στο οποίο ο συγγραφέας του, Ferdinando Giugliano προσθέτει ότι η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου είναι η ευκαιρία για ν’ αποδείξει η ΕΕ πως μόνο ενωμένη μπορεί ν’ αντιμετωπίσει μια εξωτερική απειλή.

Στις ειδήσεις αναφέρεται ότι το πυρηνικό αεροπλανοφόρο, η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, επανέρχεται στην περιοχή μας με τη συνοδεία άλλων πλοίων και υποβρυχίων. Μήπως ο επικεφαλής ναύαρχος είναι ο σύγχρονος Δεριγνί και ο Εμανουέλ Μακρόν ο Κάρολος των Βουρβόνων;

Σε μία «έξυπνη» χώρα, το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου θα ήταν μία σχολή παγκόσμιας εμβέλειας. Ενα συμβολικό σημείο ακαδημαϊκής αναφοράς στο νησί του Πυθαγόρα. Κορυφαίοι μαθηματικοί, σε ιδανικό φυσικό περιβάλλον, θα μπορούσαν να διακονούν στην εξέλιξη της επιστήμης τους, σε έναν κόσμο δικτυωμένο, όπου δεν έχει πλέον και τόση σημασία το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι.

Τη στενή και ιδιαίτερη σχέση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Ισλάμ και τον θαυμασμό του για τον Αυτοκράτορα Σελίμ αναλύει το έγκυρο περιοδικό Time, τονίζοντας ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο

Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ελληνοτουρκικά. Αυτό πρέπει να οδηγήσει και σε αλλαγή στάσης από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων.

Περισσότερα Άρθρα...