Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα θα έκανε διαφορετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2020, αυτό θα ήταν ο ανασχηματισμός. Κανείς, βεβαίως, δεν μπορούσε να ξέρει τι θα περάσει η χώρα από τον Νοέμβριο και μετά, αλλά τότε, ακόμα, εθεωρείτο η περίοδος ως μεταβατική, πριν από ένα κρίσιμο στάδιο, το δεύτερο κύμα, οπότε απαιτείτο εμπειρία στη διαχείριση των καταστάσεων.

Είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς ως προς το αν η αντιπολιτευτική αγωνία με αφορμή ακόμη και το εμβόλιο του covid-19, είναι ενοχλητική, απογοητευτική ή απλώς γραφική. Μπορεί να ισχύουν και τα τρία.

Την ώρα που ο κοροναϊός συνεχίζει να «σφυροκοπά» τη χώρα η κυβέρνηση προσπάθεια να καταστρώσει το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η εκλογή Μπάϊντεν στην προεδρία των ΗΠΑ γίνεται σε μια περίοδο που κορυφώνετει η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο με την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Για την στάση του Βερολίνου έναντι της Άγκυρας και τον ρόλο που επιθυμεί να παίξει η γερμανική πλευρά ως «διαμεσολαβητής» της Δύσης με την Τουρκία, μίλησε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου  και βουλευτ'ης της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι τα μοντέλα που είχαμε στη διάθεσή μας έδειχναν ταχύτερη αποκλιμάκωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, απ’ ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Στις ΗΠΑ συγκρούονται δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κοσμοθεωρίες και ανεξαρτήτως των εκλογών, αυτές οι δυο διαφορετικές αντιλήψεις εισήλθαν σε μια διαρκή, αλλά καθοριστική μάχη για το ίδιο το μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας.

Περισσότερα Άρθρα...