Δ.Αθηναίων: Προβάδισμα και στην δημοτικότητα για τον Κ. Μπακογιάννη

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

dimoskopisi kalpi

Ισχυρό προβάδισµα του Κώστα Μπακογιάννη και πλεονέκτηµα του Παύλου Γερουλάνου στη µάχη για τη δεύτερη θέση αναδεικνύει η έρευνα της Innovation Metrisis Poll για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι πρώτος στη λίστα δηµοτικότητας µεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν τον ∆ήµο Αθηναίων, µε τις θετικές γνώµες για το πρόσωπό του να φτάνουν το 62,8% και τις αρνητικές να περιορίζονται στο 21,3%, µε ιδιαίτερα θετικές γνώµες στους ψηφοφόρους της Ν.∆. (των εκλογών του 2015), οι οποίες ξεπερνούν το 87%, αλλά και θετικό ισοζύγιο και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ (πάλι των εκλογών του 2015), όπου οι θετικές γνώµες φτάνουν το 49,3% και οι αρνητικές το 43,7%. Θετικό ισοζύγιο καταγράφει και ο κ. Παύλος Γερουλάνος, µε τις θετικές γνώµες να διαµορφώνονται στο 39,1% και τις αρνητικές στο 26,7%.

Ο κ. Γερουλάνος έχει πιο θετικό ισοζύγιο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, µε θετικές γνώµες στο 48,3% και αρνητικές στο 28,0%, ενώ στη Ν.∆. έχει θετικές γνώµες στο 37,4% και αρνητικές στο 31,6%. Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος φαίνεται να καλύπτει µε σταθερό ρυθµό το πρόβληµα αναγνωρισιµότητας που είχε στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, έχει όµως ακόµα ελαφρά αρνητικό ισοζύγιο γνωµών στο σύνολο των ψηφοφόρων, µε 23,6% θετικές γνώµες και 30,7% αρνητικές.

Ο κ. Ηλιόπουλος είναι βέβαια ο πλέον δηµοφιλής υποψήφιος στους ψηφοφόρους που το 2015 είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 45,1% έχει θετική γνώµη για το πρόσωπό του και µόλις το 16% αρνητική.

Τέλος, αρνητική εμφανίζεται η εικόνα των δηµοτών για το έργο που αφήνει πίσω του ο πρώην – πλέον– δήµαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καµίνης, καθώς µόλις το 3,6% δηλώνουν πολύ ικανοποιηµένοι και 18,0% αρκετά ικανοποιηµένοι από το έργο του, έναντι 35% που δηλώνουν λίγο και 40,7% που δηλώνουν καθόλου ικανοποιηµένοι.