Εκδόθηκαν οι δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της 12ης τακτικής δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .Δόθηκαν συνολικά 106.436.452,92 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία εφαρμογής του τέλους ταφής απορριμμάτων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους εκ του σύνεγγυς, μετατρέποντας το Πεδίο του Άρεως, το μεγαλύτερο Πάρκο του κέντρου της Αθήνας, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Ξεκινάει σήμερα στις 9:30 το 1o Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, η θητεία των Αντιδημάρχων μπορεί να παραταθεί - κατά παρέκκλιση του άρθρου 59 του ν.3852/2010 (Α΄87) - από την ημερομηνία λήξης της, έως τον ορισμό νέων Αντιδημάρχων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 9ης Ιανουαρίου 2022, με την ισχύ του οποίου να ξεκινά αναδρομικά από 1.8.2021.

Με το άρθρο 111 του Πολυνομοσχεδίου που κατετέθη στη Βουλή τη νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα, εισάγεται νέα διάταξη στο νομικό πλαίσιο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η έκδοση νέας συμπληρωματικής απόφασης Κ.Α.Π., ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των Δήμων όλης της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα...