Ο Πρωθυπουργός διέγραψε τον Θ. Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ -Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ στη Β' Κατηγορία

Σύντομα Νέα HOT
Tools

mitsotakis zagorakis

Διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης από τη Νέα Δημοκρατία!

Τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Νομοθετική πρωτοβουλία για τις εξοντωτικές ποινές

Πέρα από τη γνωστοποίηση της διαγραφής του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο, ανακοινώνοντας για νομοθετική πρωτοβουλία με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ομάδες.

"Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

“Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

“Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης της Επιτροπής. Επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή, δεν προβλέπεται υποβιβασμός.

Η διαγραφή Ζαγοράκη και οι αντιδράσεις των οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Πλέον, μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης, αρχικά με τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή και κατόπιν με την προαναγγελία ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας για να μην εφαρμόζονται εξοντωτικές ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις, ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Ειδικά από τη στιγμή που στον «πόλεμο» εμπλέκονται και οι οπαδοί των δύο ομάδων. Η Θύρα 7, ο οργανωμένος σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης και να αθωώσει ΠΑΟΚ και Ξάνθη, απειλώντας με σφοδρές αντιδράσεις, ενώ ο αντίστοιχος σύνδεσμος των οπαδών του ΠΑΟΚ, η Θύρα 4, ανέφερε (σ.σ.: πριν από την παρέμβαση της κυβέρνησης) ότι «δεν περιμένουμε καμία αντίδραση από κανέναν πολιτικό και κανέναν φορέα στον Βορρά, ευκαιρίες υπήρξαν άπειρες αλλά προτιμήθηκε η δουλοπρέπεια. Πλέον, μιλάει ο λαός. ΠΑΟΚτσή, είσαι σε πόλεμο».

Η Ελλάδα χωρισμένη στα δύο, για το ποδόσφαιρο. Και ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε...

Εντός της ημέρας η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Έρχεται αφαίρεση βαθμών

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, θα προβλέπεται αφαίρεση από 3 έως 10 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Με βάση τα παραπτώματα που χρεώνονται στις δύο ομάδες, αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία -5 βαθμών στον ΠΑΟΚ και -10 στην Ξάνθη (η ακριτική ομάδα έχει και την ανάκληση πιστοποιητικού) με τη διάταξη που πρόκειται να περάσει.

Ο Ολυμπιακός προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εφόσον κριθούν ένοχοι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη για τα παραπτώματα που τους καταλογίζονται.