Πέντε συλλήψεις στην επιχείρηση εκκένωσης της ανακατάληψης του κτιρίου της οδ. Ματρόζου στο Κουκάκι

Σύντομα Νέα HOT
Tools

mat koykaki mpogies

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο ανακαταληφθέν κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι.

Λίγο πριν από τις 8 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί, αφού τοποθέτησαν σκάλες από την οδό Κολοκοτρώνη, μπήκαν στο κτίριο και απομάκρυναν τους καταληψίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες βρίσκονταν εντός του κτιρίου, οι οποίοι προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Από τις 7 μ.μ., αστυνομικοί επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο υπό νέα κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι και τα κατάφεραν λίγα λεπτά πριν από τις 8 μ.μ. (7 :55 μ.μ.).

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ επιχειρούσαν επί ώρα να κόψουν την πόρτα του κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι με τη χρήση τροχού. Drone της ΕΛ.ΑΣ. πετούν πάνω από το σημείο, αλλά και από την κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου 21.

Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αστυνομικοί δέχονταν ακόμη και έπιπλα, αλλά και μπογιές από τους καταληψίες στο Κουκάκι.

Ανακατάληψη από αντιεξουσιαστές στα δύο κτίρια στο Κουκάκι

Η ανακατάληψη έγινε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, με συνολικά 50 άτομα αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν στα δύο κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τους τσιμεντόλιθους και μπήκαν στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα είχαν αποκλείσει τα κτίρια, ενώ προχώρησαν και σε εννέα προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία.

Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου στο Κουκάκι και εκεί κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Το οδόστρωμα έξω από το κτίριο στο Κουκάκι είχε καλυφθεί από λευκό χρώμα, καθώς οι αντιεξουσιαστές χρησιμoποίησαν πυροσβεστήρες προκειμένου να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Να σημειωθεί ότι και τα δύο κτίρια ήταν σφραγισμένα από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην οδό Ματρόζου έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έκλειναν τα παράθυρα του κτιρίου και εισέβαλαν σε αυτό.

[22:00] Δεκατρείς τελικά οι συλλήψεις από τα δύο εκκενωθέντα κτίρια 

Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 13 άτομα από τις δύο ανακαταλήψεις, ενώ προσήχθησαν άλλα 9 άτομα που είχαν σπεύσει στην περιοχή μαζί με αυτούς που τελικά μπήκαν στα κτίρια.

Συγκεκριμένα, σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης -που ήταν η δεύτερη χρονικά- για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:50 περίπου, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, πάλι στο Κουκάκι.