Στα χέρια της ΕΛΑΣ τζιχαντιστής - τρομοκράτης του ISIS με κεντρικό ρόλο

Σύντομα Νέα HOT
Tools

isis omiroi

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους 7 αλλοδαπούς που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών και συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές αρχές -και πιθανώς οι ευρωπαϊκές- έχουν στα χέρια τους ένα τόσο ευρύ υλικό για τη δράση ενός προσώπου με φερόμενο κεντρικό ρόλο στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το capital.gr, ήταν Ιμάμης των Τζιχαντιστών και εμφανίζεται σε ένα τρομακτικό βίντεο.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους 7 αλλοδαπούς που έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών και συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 2017-2019, σύμφωνα με όσα είπε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύρος

Πρόκειται για έναν 26χρονο Σύρο που κρατείται τις φυλακές Δομοκού καθώς εντοπίστηκε σε βίντεο σοκ του Ισλαμικού Χαλιφάτου να αναγγέλλει την "τιμωρία των απίστων". Στο βίντεο υπάρχουν εικόνες που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη σημαία του ''Ισλαμικού Κράτους'', εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς!

Ο 26χρονος Σύρος εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα αντιμετώπισης διεθνούς τρομοκρατίας και βρισκόταν στο προαναχωρητικό κέντρο της Κω μαζί με το 2χρονο γιο του και ζητούσε άσυλο. Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Εισαγγελία στις 12/7/2019 "αποτελεί μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος". Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω αλλοδαπός εμφανίζεται να συμμετέχει και σε βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ασκεί προπαγάνδα υπέρ της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης".

Το βίντεο

Το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 11.59 λεπτών εντοπίστηκε μέσω της Ιντερπόλ στη διαβαθμισμένη πλατφόρμα "Check The Wed" . Σε αυτό ακούγεται να λέει: "Το Ισλαμικό Κρατος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους...", "...όποιος δεν θα συμμορφώνεται στο λόγο του Θεού και του Προφήτη Μοχάμεντ, θα τιμωρείται με τρόπο ανάλογο του επιπέδου της απιστίας του...", "...εσύ που ξεκινάς να μας πολεμήσεις, πρέπει να θυμηθείς ότι δεν υπάρχει ένα μέρος σε όλη τη γη, που να τηρούν τους όρους του Θεού, όπως το κάνει το Ισλαμικό Κράτος..." και "Η τιμωρία με θανατική ποινή, προστατεύει τη θρησκεία. Η τιμωρία αυτού που έχει πιει αλκοόλ, προστατεύει το μυαλό. Με την τιμωρία της δολοφονίας προστατεύονται οι ψυχές. Με την τιμωρία των κλοπών προστατεύονται οι περιουσίες. Με την τιμωρία της πορνείας προστατεύεται η αξιοπρέπεια..".

Η παραγγελία

Αμέσως δόθηκε παραγγελία στο αρμόδιο τμήμα: "Ο ψηφιακός δίσκος απεστάλη στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού Φωτογραφίας & Μεθοδικοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να προβεί σε συγκριτικές εξετάσεις των φωτογραφιών, γνωρίζοντας μας εάν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, καθώς και σε απομόνωση στιγμιότυπων, που απεικονίζουν μεταξύ άλλων τη σημαία του ''Ισλαμικού Κράτους'', εκρήξεις, ακρωτηριασμούς, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, λιθοβολισμό και αποκεφαλισμούς".

Η απάντηση ήταν πως οι φωτογραφίες των δυο ανδρών (του κρατούμενου και του Τζιχαντιστή) προσομοιάζουν". Παράλληλα η Ιντερπόλ Κουβέιτ απάντησε στις ελληνικές αρχές πως "για τον ανωτέρω μνημονευόταν ότι είναι γνωστός για τις τρομοκρατικές πεποιθήσεις του".