Σαβ09212019

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 21 Σεπ 2019 4pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση Tα παρανοϊκά αποτελέσματα εφαρμογής της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ: Δήμαρχοι με.... μειοψηφία στο ΔΣ!

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

Tα παρανοϊκά αποτελέσματα εφαρμογής της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ: Δήμαρχοι με.... μειοψηφία στο ΔΣ!

dimarxeio ilioypolis

Οι νέες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές που προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνουν καθήκοντα, θα έρθουν αντιμέτωπες με τα παράδοξα, ή μάλλον με την παράνοια της απλής αναλογικής που ψήφισε κΙ εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα κληθούν να διοικήσουν, ενώ δεν θα έχουν την πλειοψηφία και δεν θα ελέγχουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Συγκεκριμένα θα εξαρτώνται διαρκώς από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να διαμορφώσουν πλειοψηφίες, υποκείμενοι σε κάθε είδους συναλλαγές ή και εκβιασμούς για προσωπικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασιλείου:

«Το παράλογο της απλής αναλογικής: Η πλειοψηφική απόφαση του λαού θα υλοποιείται από τη ... μειοψηφία.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 26ης ΜΑΪΟΥ 2019 ο συνδυασμός «ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», στον οποίο έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έλαβε το 50,26% των έγκυρων ψηφοδελτίων, εκλέγοντας 16 δημοτικούς συμβούλους στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας. Οι συνδημότες μας αποφάσισαν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ, σε ποσοστό άνω του 50%, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, να μας δώσουν την πλειοψηφία των εδρών του Δ.Σ. και ο νόμος–έκτρωμα μας καθιστά ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Σας είχαμε επισημάνει πολλές από τις «ατέλειες» του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» τόσο ως Δήμαρχος Ορεστιάδας όσο και ως Π.Ε.Δ. ΑΜΘ και Κ.Ε.Δ.Ε, αλλά δεν μας «ακούσατε». Για να είμαι ακριβοδίκαιος, μας ακούσατε αλλά δεν υιοθετήσετε τις προτάσεις μας. Στη δημοκρατία μας, το ύψιστο δικαίωμα του σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, λόγω του νόμου που εσείς ψηφίσατε, ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ.

Κύριε Υπουργέ, Εμείς, θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας και να λειτουργήσουμε το ΔΗΜΟ μας.
Εσείς, όμως, οφείλετε μια τεράστια Συγγνώμη στους συνδημότες μου, διότι, στην πράξη πλέον και όχι σε θεωρητικό επίπεδο, δεν σεβαστήκατε την πλειοψηφική απόφασή τους.

Με τιμή, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλειος»