elas arxigeio

Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου οι άνδες της ΕΛ.ΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη έλεγχος σε ύποπτο όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε μέσα όπλα.

Το όχημα μεταφέρεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έλεγχο.

Το όχημα αυτό, σύμφωνα με πληροφοφίες, ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και ημέρες.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εντοπίσει την ιδιοκτήτρια του, η οποία είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες την κλοπή του από την περιοχή της Κερατέας.

Απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο όχημα έχουν βρεθεί ρουκέτες, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ αλλά και φυσίγγια.

Αναλυτικότερα έχουν βρεθεί:

Τέσσερα βλήματα RPG
Τέσσερις προωθητήρες για τα βλήματα
Τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1
Τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων
Τρία καλάσνικοφ
Επτά γεμιστήρες
Δύο κοντάκια για καλάσνικοφ
Κουτιά με σφαίρες
Γάντια και κουκούλες

Διανύουμε μια εποχή όπου οι Δήμοι αλλά και γενικότερα το Κράτος, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Πως καταφέρνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου να είναι πλεονασματικός, χωρίς μάλιστα να υποκύπτει στον πειρασμό των δανείων, χωρίς - όπως άλλοι - να διαμαρτύρεται συνεχώς  και, ταυτόχρονα, η θητεία του δημάρχου και το έργο της δημοτικής αρχής του να κρίνεται ιδιαίτερα πλούσιο και παραγωγικό; 

Σε συνέντευξή το στο vimaonline ο δήμαρχος κ. Διον. Χατζηδάκης απαντά:

Είναι αλήθεια ότι στο Παλαιό Φάληρο έχουμε πετύχει ένα μικρό θαύμα κόντρα στην γκρίζα πραγματικότητα της εποχής μας, με αποτέλεσμα να είμαστε στους δύο-τρεις Δήμους Πανελλαδικά που όχι μόνο έχουμε πλεόνασμα αλλά και δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ στους προμηθευτές και στους εργολάβους που πραγματοποιούν δημοτικά έργα. 

Όλα αυτά φυσικά και δεν έγιναν τυχαία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι στο ξεκίνημα μας, παραλάβαμε έλλειμμα που ξεπερνούσε τα 3 εκ. ευρώ ενώ σήμερα φτάσαμε να εμφανίζουμε πλεόνασμα έχοντας ταυτόχρονα τα χαμηλότερα Δημοτικά τέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και ειδικότερα όταν διακρίναμε την οικονομική κρίση, ακολουθήσαμε οικονομική πολιτική με αυστηρό έλεγχο των δαπανών και των εξόδων. Δεν σας κρύβω δε, ότι με τρέλαινε ανέκαθεν η λογική των εύκολων λύσεων που προτείνονται από κάποιους ανεύθυνους, υποθηκεύοντας το μέλλον του Δήμου και της Πόλης. 

 

Τι έχουν να πουν αλήθεια, όλοι αυτοί που από την μία “περήφανοι και ευτυχισμένοι” εισηγούνταν μηδενική αύξηση δημοτικών τελών και από την άλλη πρότειναν δανεισμό μερικών εκατομμυρίων, προκειμένου να καλύψουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων και τους προμηθευτές; 

Αν τους είχαμε ακούσει και τους είχαμε ακολουθήσει πως θα ήταν σήμερα το Φάληρο; Αντίθετα, εμείς ακολουθήσαμε τον άλλο δρόμο, δουλέψαμε πολύ, περιορίσαμε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα τις λειτουργικές δαπάνες, ελέγξαμε αυστηρά τις προμήθειες και εκμεταλλευτήκαμε στον μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την διάθεση μεγάλων εταιρειών και ιδιωτών να προσφέρουν μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης. 

Διαχειριζόμαστε και το τελευταίο ευρώ που μας διατίθεται με ευθύνη, διαφάνεια και σύνεση δίνοντας ένα μήνυμα νοικοκυρέματος λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο για το καλό του Δημότη. Άλλωστε γι ΄αυτό έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα και ένα πρόγραμμα που κατά κοινή ομολογία χαίρει της εκτιμήσεως όχι μόνο των Φαληριωτών αλλά και Πανελλαδικά. Και αυτή η προσπάθεια επιβραβεύεται και επιδοκιμάζεται , κάνοντας και εμένα και τους συνεργάτες μου περήφανους. 

Για παράδειγμα, η διάκρισή μου στο διεθνές βραβείο LOCAL LEADER OF THE YEAR, ήταν μια διάκριση ιδιαίτερα τιμητική καθώς επιλέχθηκα ανάμεσα σε 350 αιρετούς και αξιωματούχους της Ευρώπης και στην βράβευση μου συνεκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατά κύριο λόγο η πλεονασματική οικονομική θέση του Δήμου, παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας, και η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων η οποία υπήρξε μεγάλη, χρηστή, αποτελεσματική και βελτίωσε την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

 

Μιλήστε μας για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, ενός έργου σημαντικού για την Πόλη και κυρίως για την νεολαία. Επίσης, για την κατασκευή του Παιδικού Κήπου. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτά τα δύο μεγάλα έργα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχοντας εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την επιχειρησιακή επάρκεια για την υλοποίηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ, προώθησε και τελικά κατόρθωσε να συμπεριλάβει στο σχετικό πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Αττικής την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου.

Πρόκειται για το νέο κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, ένα σύγχρονο κτήριο 4.656 τ.μ και χωρητικότητας 1.100 θέσεων, το οποίο θα αποτελέσει το κόσμημα της Πόλης. Επίσης θα κατασκευαστούν ανοικτά γήπεδα πολλαπλών χρήσεων στον περιβάλλοντα χώρο, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου. 

Μιλάμε για ένα έργο που θα εκτείνεται σε 50 στρέμματα, ένα έργο το οποίο ήδη αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει ξεκινήσει και το οποίο φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα με μεγάλο κέρδος για το Δημόσιο καθώς το έργο έκλεισε τελικά με έκπτωση 41% μόλις στα 6.250 εκ. ευρώ έναντι αρχικού προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ. 

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα δημ οσίως να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την στήριξη και την βοήθεια του, καθώς χωρίς την συνδρομή του και την υποστήριξη του, το έργο δεν θα πραγματοποιούνταν. Εργασίες όμως έχουν ξεκινήσει και στο άλλο μεγάλο έργο που φιλοδοξούμε σύντομα να ολοκληρώσουμε και είναι ο νέος Παιδικός Κήπος της Πόλης. 

Έργο επίσης σημαντικό για την Πόλη, που περιλαμβάνει την ανάπλαση 11 στρεμμάτων παραπλεύρως της Αγίας Σκέπης και του JUMBO Φαλήρου και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα μεταμορφώσει τον χώρο, σε όαση αναψυχής και περιπάτου. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (τέως ΤΡΑΜ ΑΕ) και ευελπιστούμε ότι όταν ολοκληρωθεί θα "δέσει" και θα αναδείξει περαιτέρω το ήδη μεγάλο έργο ανάπλασης της Παραλιακής ζώνης από το Πάρκο του Φλοίσβου έως το TAE KBO NTO.

 

Είστε ένας άνθρωπος με έντονη πολιτικά άποψη. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο για την πολιτική συγκυρία αλλά και για τα αυτοδιοικητικά πράγματα στο Φάληρο.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να μην χαθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία. Άλλωστε η χώρα μας και ο λαός μας έχουν περάσει και χειρότερες στιγμές από τις τωρινές και βγήκαν νικητές. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε όλοι για να βάλουμε ο καθένας από ένα λιθαράκι στα θεμέλια της ανάπτυξης, του μόνου δρόμου που θα δώσει προοπτική στην πατρίδα μας αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε τις υγιείς δυνάμεις του Ελληνισμού που θα βοηθήσουν να βγούμε απ΄ αυτήν την κρίση. Όσοι πραγματικά θέλουν, να προχωρήσουν μπροστά με λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά.

Όσον αφορά το Φάληρο θα ήθελα να σημειώσω ότι εμείς απευθυνόμαστε στην Τοπική κοινωνία με συγκεκριμένες προτάσεις, με πρόγραμμα και όραμα. Ό,τι υποσχεθήκαμε εως σήμερα το υλοποιήσαμε και πολλές φορές ξεπεράσαμε και τις αρχικές μας εξαγγελίες. Το αποδεικνύει στην πράξη η πορεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, η εξωστρέφεια του, το αποδεικνύουν οι κατακτήσεις μας και το μεγάλο έργο μας.

Ένα έργο που ανήκει σε όλους τους Φαληριώτες ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, οικονομικής κατάστασης και ιδεολογικής κατεύθυνσης. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητώ την αρωγή και την βοήθεια όλων των υγιών δυνάμεων της Πόλης. Πέρα και πάνω από αγκυλώσεις και διαφωνίες με μοναδική προϋπόθεση τον γόνιμο διάλογο και την ανάγκη να διαχειριστούμε τις τύχες της Πόλης μας σε μια δύσκολη περίοδο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. 

Ο εξαιρετικά δραστήριος και αποτελεσματικός Δήμος Π. Φαλήρου, περιελήφθη στο πρόγραμμα "Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια" και επιχορηγείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) για την δημιουργία πράσινων δωμάτων στις ταράτσες σχολείων και άλλων κτιρίων του δημοσίου.

Σύμφωνα, με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ, τα σχολεία του Δήμου, που εντάσσονται στο πρόγραμμα και επιχορηγούνται, είναι :

1. 4ο Δημοτικό, Ανδρομάχης 17 & Γοργοποτάμου, κατά 131.591,93 ευρώ
2. 3ο Γυμνάσιο, Παμφυλίας & Βύρωνος Βέρρα 1, κατά 155.586,59 ευρώ
3. 4ο Λύκειο, Χαρίτων & Καρτσιβάνη 12, κατά 153.874,12 ευρώ

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 441.052,64 ευρώ. 

sxolikibia

Ένας μαθητής της Β' Λυκείου δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές έξω από το σχολείο του, στο 3ο Γενικό Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

Το περιστατικό σχολικής βίας συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 08:00, όταν ο μαθητής έμπαινε στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής ξυλοκοπήθηκε από δυο φοιτητές με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό του νεαρού μαθητή με αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα με τραύματα στο πρόσωπο στο Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δυο που τον ξυλοκόπησαν συνελήφθη. Μαρτυρίες κάνουν λόγω για αντιπαράθεση του μαθητή με ακροδεξιούς της περιοχής πριν από λίγες ημέρες. Τα κίνητρα του πρωτοφανούς σχολικής βίας περιστατικού διερευνώνται από την αστυνομία.

Λίγο πριν τις 12.00 άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα μπλε όχημα μάρκας Passat VW, έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Δέλτα Φαλήρου.

Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά την διάρκεια ελέγχου, όταν οι τέσσερις αστυνομικοί τούς σταμάτησαν επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο έλεγχος δεν ήταν τυχαίος καθώς νωρίτερα είχε σημειωθεί διάρρηξη σε διαμέρισμα κοντά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (επί της οδού Κόρακα). Οι αστυνομικοί εντόπισαν το εν λόγω όχημα ως ύποπτο και το ακολούθησαν μέχρι το Νέο Φάληρο όπου του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός του ΙΧ σταμάτησε όμως αμέσως κινήθηκε με ταχύτητα όπισθεν εναντίον των αστυνομικών και τότε οι τρεις επιβαίνοντες του VW άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε πολιτών ούτε αστυνομικών.

Αυτή την ώρα, γίνεται καταδίωξη στην περιοχή του Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα γίνονται έλεγχοι σε καταστήματα και γυμναστήρια στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τους. 

Ένα μήνα μετά την τελευταία του επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, για την επίβλεψη της προόδου των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επέστρεψε, για να θέσει το θεμέλιο λίθο, μαζί με το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσεο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρέστησαν, ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι συνέβαλαν με ενέργειές τους στην επιτάχυνση της έναρξης κατασκευής του έργου. 

Επίσης, το "παρών" έδωσαν οι Δήμαρχοι Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός, Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης, Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης και οι γνωστοί Ολυμπιονίκες Χρήστος Παπανικολάου και Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί το έργο αυτό το κατασκευάζουμε μαζί με το Δήμο για τη νέα γενιά. Και αυτό επιβεβαιώνεται με την παρουσία εδώ σήμερα τόσων παιδιών, παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό.

Το γήπεδο αυτό δεν είναι το μόνο αθλητικό έργο που κατασκευάζουμε στην περιοχή. Σειρά έργων υλοποιούνται από πόρους της Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης, αφού έκανε εκτενή αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, καθώς η πολιτεία αδυνατούσε να το επιχορηγήσει, ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά του τον κ. Σγουρό και την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κα. Μπακογιάννη για τη δική τους συνεισφορά.

Το έργο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 

Κατά την κατασκευή του πρόκειται να απασχοληθούν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. 

Το συγκεκριμένο αθλητικό συγκρότημα, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα, θα αποτελέσει το σημαντικότερο αθλητικό κέντρο στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές. 

Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 1.200 θέσεων,ενώ στον περιβάλλοντα χώρο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή:

  • Δύο κτιρίων αποδυτηρίων, το ένα από τα οποία θα διαθέτει και χώρους υγιεινής κοινού.
  • Τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου διαστάσεων 40x64 για αγώνες μικρών ηλικιών (ακαδημίες).
  • Υποσταθμoύ ΔΕΗ.
  • 145 θέσεων στάθμευσης.
  • Σκιάστρου θεατών.

dimarxeio palaiou falirou

Την προγραμματική σύμβαση ενός σημαντικού αθλητικού έργου για την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, στη δεύτερή του συνεδρίαση για τη νέα χρονιά.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου (και συγκεκριμένα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), καθώς και τη δημιουργία ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.995.000 ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του (τα 8.195.330 ευρώ) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση, αφού στην τελική του μορφή θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο και ένας σπουδαίος αθλητικός πόλος για τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επισημαίνεται ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Παλαιού Φαλήρου έχουν ήδη την αδειοδότηση της κατασκευής όλων των εγκαταστάσεων από την αρμόδια πολεοδομία και έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές μελέτες (στατικές, αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές) ενώ ήδη εκτελούνται δοκιμαστικές τομές παρουσία αρχαιολόγου ώστε ο συγκεκριμένος χώρος και με την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να αποδoθεί για το έργο.

aftodioikisi