peripoliko nyxta

Την άκρη του νήματος στην ανθρωποκτονία 40χρονου που διαπράχτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010, σε καφετέρια του Παλαιού Φαλήρου, βρήκε η αστυνομία.

Όπως διαπίστωσε ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη προχθές, συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανθρωποκτονίας.

Κατ' εντολή των ηθικών αυτουργών, προσχεδίασε τη συνάντηση με το θύμα στη συγκεκριμένη καφετέρια, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη δολοφονία του.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος του 43χρονου εκδόθηκε από τον ανακριτή ένταλμα σύλληψής του. Η αστυνομία, έπειτα από αναζητήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπισε τον κατηγορούμενο, τον συνέλαβε και τον οδήγησε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

enikos

limeniko fouskoto

Οι λιμενικές αρχές εντόπισαν τις πρωινές ώρες τη σορό μιας γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΑΤΗ»  του Παλαιού Φαλήρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Βούλας. 

Πρόκειται για μια γυναίκα περίπου 50-55 ετών, 1,60 ύψος με κόκκινα μαλλιά ενώ φόραγε μια πλεκτή φούξια μπλούζα και ένα ασπρόμαυρο παρεό. 

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα διεξάγει νεκροψία για τα αίτια του ατυχήματος. 

faliro apidi xara amea
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβης ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας και η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ Κατερίνα Γιαννακοπούλου προσκαλούν όλους στα εγκαίνια της πρώτης παιδικής χαράς για ΑμεΑ Αγίας Σκέπης Π.Φαλήρου, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12:45.

Ειδικότερα, η καινούργια παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου (δίπλα στα Village) διαθέτει γήπεδα Bocce Special Olympics (διαστάσεων περίπου 28,00μ x 4,00 μ, κατασκευασμένου από πορώδες σκυρόδεμα και συνθετικό χλοοτάπητα και περιμετρικά τοιχία επενδυμένα με ξύλο), Μπάσκετ ΑμεΑ και ποδηλατόδρομο για όλους.

Επίσης για την προστασία απο τον ήλιο και την ευχάριστη παραμονή των χρηστών του χώρου άθλησης, κατασκευάστηκαν δύο ξύλινα στέγαστρα (πέργκολες) αναμονής των παικτών καθώς και καθιστικοί πάγκοι.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το γήπεδο εντάχθηκε στην υπάρχουσα παιδική χαρά, ενώ η είσοδος του διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να είναι προσβάσιμο από ΑΜΕΑ.

Τέλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του αθλήματος Bocce και Μπάσκετ στα καινούργια γήπεδα καθώς επίσης θα υπάρχουν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης απο τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "ΑΛΜΑ".

xaatzhdakhs patoylis synedrio

Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ορίσθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού ΦαλήρουΔιονύσης Χατζηδάκης μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου. 

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) διοικείται από εντεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ που από το καταστατικό προκύπτει ότι είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η δομή του Ινστιτούτου -Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο αποκλειστικά από αιρετούς και πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και Επιστημονικό Συμβούλιο- διασφαλίζουν την πολιτική και επιστημονική όσμωση στην προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: 

Πρόεδρος Γεώργιος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου - Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Αντιπρόεδρος Διονύσης Χατζηδάκης Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου 

Μέλη 

Ηλίας Αποστολόπουλος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού 
Γεώργιος Ιωακειμίδης Δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη 
Μιλτιάδης Καρπέτας Δήμαρχος Μεταμόρφωσης 
Τίνα Καφατσάκη Δήμαρχος Ζωγράφου 
Κωνσταντίνος Κούκας Δήμαρχος Μυκόνου 
Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Διδάκτωρ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
Απόστολος Λουλουδάκης Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου 
Δημήτρης Μιχαλέλης Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης 
Σωτήρης Παπαδημητρίου Σύμβουλος Επικοινωνίας με εξειδίκευση σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Ο σκοπός του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι επιστημονικός και γνωμοδοτικός.

Από τα πρώτα τους βήματα οι συλλογικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αναζήτησαντη συμπαράσταση της επιστημονικής κοινότητας. Σε αυτό το πνεύμα, η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚΝΑ δημιούργησαν το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) του οποίου οι ειδικότεροι σκοποί είναι:

1. Η παροχή στην ΚΕΔΕ στις ΠΕΔ γνωμοδοτήσεων και αναλύσεων.

2. Ο καθορισμός του πλαισίου εκπαίδευσης των αιρετών καθώς και των στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Η εκπόνηση μελετών και ερευνών για λογαριασμό των αιρετών καθώς και των στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

4. Η διοργάνωση Επιστημονικών Εκδηλώσεων.

5. Η δημοσίευση μελετών για θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. 

6. Η σύσταση και λειτουργία βάσεως δεδομένων βιβλιοθήκης καθώς και βάσεως δεδομένων για θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. 

7. Η αυτοτελής ή σε συνεργασία με άλλους φορείς συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

8. Η πληροφόρηση για τις ανάγκες και τα προγράμματα που αφορούν σε θέματα πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

9. Η αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων του κράτους που αφορούν σε ερευνητικά προγράμματα τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού. 

10. Η ενημέρωση των ΟΤΑ με βάση την πληροφόρηση από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τις δυνατότητες αξιοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης των στελεχών και οργάνων πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.
 

aytoktonia louloudia

Ανείπωτο πόνο αλλά και ερωτήματα έχει δημιουργήσει η απόφαση της 15χρονης μαθήτριας από το Παλαιό Φάληρο να δώσει χθες τέλος στη ζωή της. Σοκαρισμένοι συγγενείς, φίλοι και γείτονες προσπαθούν να απαντήσουν στο γιατί...

Φως στα ερωτήματα αυτά αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις της οικογένειας της μαθήτριας αλλά και των συμμαθητριών της, στις οποίες, φεύγοντας από το σχολείο είχε εκμυστηρευτεί τι πρόκειται να κάνει. Ηταν τα κορίτσια που αμέσως μόλις η 15χρονη μάζεψε βιαστικά τα πράγματά της από το σχολείο και έφυγε για το σπίτι, πήραν αμέσως τηλέφωνο την μητέρα της για να την ενημερώσουν για τις προθέσεις της κόρης της.

Η 46χρονη μητέρα του κοριτσιού που εργάζεται στα κεντρικά γραφεία μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών έφυγε αμέσως για το σπίτι. Παρότι έκανε τα πάντα για να αποτρέψει το μοιραίο, μόλις έφθασε στο υπαίθριο πάρκινγκ της πολυκατοικίας που διαμένει η οικογένεια βρήκε την κόρη της να κείτεται νεκρή.

Είχε δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου. Λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν στο σπίτι και ο 52χρονος πατέρας του κοριτσιού, εργολάβος οικοδομών, αλλά και ο 22χρονος αδελφός της, μεταπτυχιακός φοιτητής.

Φίλες της άτυχης 15χρονης άφησαν λίγα λουλούδια στο χώρο που άφησε την τελευταία της πνοή.

athens flying week

Η αυλαία για το Athens Flying Week 2015 ανοίγει και φέτος με το παραδοσιακό πλέον Faliro pre-show την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Την ίδια ώρα οι διοργανωτές κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τις συμμετοχές των φετινών αεροσκαφών στο pre-show, αλλά ήδη κάποιες πληροφορίες διέρρευσαν!

Η αεροπορική επίδειξη θα ξεκινήσει στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η «ελληνική Ριβιέρα» θα πλημμυρίσει από κόσμο που θα απολαύσει εντυπωσιακούς ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις αεροσκαφών με την απόδοση ανθρώπων και μηχανών στα όριά τους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί πτήσεις που κόβουν την ανάσα από κορυφαίους πιλότους, πετώντας στον αττικό ουρανό και επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το περιβάλλον των διοργανωτών, αναμένεται να συμμετάσχει παγκοσμίου φήμης ακροβατικό σμήνος που θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στον αττικό ουρανό εντυπωσιάζοντάς μας με μία από τις καλύτερες χορογραφίες τους.

Το θέαμα θα είναι μοναδικό και χιλιάδες θεατές θα ξαναβρεθούν στην ετήσια πλατφόρμα συνάντησής τους, ενώ άλλοι θα μυηθούν στη μαγεία των αεροπορικών επιδείξεων. Και αυτό θα είναι μόνο μία πρόγευση από το Air Show που θα ακολουθήσει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Τατοΐου.

«Μας αρέσει να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες στον κόσμο και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος...!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Παναγιώτης Ποδηματάς.

PEZOGEF p faliro

Ένα έργο τόσο αναγκαίο για το Παλαιό Φάληρο - η πεζογέφυρα στο Τροκαντερό, στη Λ. Ποσειδώνος - που θα ενώνει τον οικιστικό ιστό της πόλης με το παραλιακό μέτωπο, σε ένα χρόνo περίπου θα είναι γεγονός.

Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, προς τους αρμόδιους φορείς του Κράτους, το Παλαιό Φάληρο θα είναι ο μοναδικός δήμος, στα νότια προάστια τουλάχιστον, που θα διαθέτει μία τέτοια πεζογέφυρα.

Η πεζογέφυρα αυτή περιλαμβάνεται στη σύμβαση "ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ" και θα κατασκευαστεί στο Τροκαντερό, δίπλα στη στάση του Τραμ εκεί, και θα καταλήγει απέναντι, δίπλα στην οδό Αφροδίτης.

Το μήκος της θα είναι 57 μέτρα και το πλάτος της 3 μέτρα. Όσο δε για το ύψος της, αν και στο φάκελλο του έργου προβλέπεται ελεύθερο ύψος κάτω από το τεχνικό 6 μέτρων, η ΤΡΑΜ Α.Ε. απαιτεί 8 μέτρα κάτι το οποίο και θα εφαρμοστεί.

Λόγω του ότι δε, αναφερθήκαμε στο πλάτος της συγκεκριμένης πεζογέφυρας, πρέπει να επισημάνουμε πως, αυτό θα είναι το πλάτος του βατού καταστρώματος από τους πεζούs, ενώ το συνολικό πλάτος του είναι 6 μέτρα.

xatzidakis

Δ. Χατζηδάκης, Δημαρχος Π. Φαλήρου

Προβλέπεται κιγκλίδωμα ύψους 1,30 μ. Επίσης, προβλέπεται φωτισμός και δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε ότι αφορά την ανέγερση του φορέα από τη θέση μεταφοράς στην τελική του θέση, πρέπει να πούμε ότι, σύμφωνα με την μελέτη, η συναρμολόγηση θα γίνει στην κεντρική νησίδα και θα χρησιμοποιηθούν ειδικά οχήματα για τη μεταφορά της γέφυρας στην τελική της θέση.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των1.200.000 ευρώ (πλέον ΓΕ, ΟΕ και ΦΠΑ) και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι υπηρεσίες τους για να μη χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Τέλος η δημοπράτηση του έργου οριοθετείται μέχρι το Νοέμβριο του 2014 και η ολοκλήρωσή του σ' ένα χρόνο.

Έτσι λοιπόν, και με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αυτά, η πεζογέφυρα προβλέπεται να είναι έτοιμη το Νοέμβριο του 2015.

ρεπορταζ Ν. Κονταρινης, vimaonline

Περισσότερα Άρθρα...