ekab traymatias

Έναν Αλβανό αναζητά η αστυνομία για την υπόθεση του πυροβολισμού 26χρονου, αργά χθες το βράδυ, στο Παλαιό Φάληρο. Ο νεαρός, που είναι γιος γιατρού, νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως μετέδωσε από τα μεσάνυχτα το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το θύμα, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, από τις τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε στην κοιλιά και τον θώρακα, είπε, κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ότι γνωρίζει τον δράστη, ο οποίος είναι Αλβανός.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 23:00, στη συμβολή των οδών Ναυσικάς και Αχαιών. Ο 26χρονος συζητούσε στο πεζοδρόμιο με ένα φίλο του, πολύ κοντά στο σπίτι του, όταν σταμάτησε δίπλα τους μια μηχανή και ένας άνδρας έβγαλε ένα πιστόλι από το μπουφάν του και άρχισε να πυροβολεί το θύμα.

Ο φίλος του έχει καταθέσει στους αστυνομικούς σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, ενώ τους είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο δράστης εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά τους πάνω σε μια μηχανή και πυροβόλησε τέσσερις φορές τον 26χρονο.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση που θα δώσει το θύμα στην αστυνομία, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του θύματος. Τι είπε για την δολοφονική επίθεση

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του πατέρα του 26χρονου που έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Φώτης μίλησε για τα πρώτα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο 26χρονος γιος του στο στήθος και στο στομάχι και καταγγέλλει ότι ο γιος του αναγνώρισε το δράστη της επίθεσης.

"Είχε έρθει η ασφάλεια και η αστυνομία και στην αρχή δίσταζε. Τελικά είπε το όνομα. Λέει ότι είναι Αλβανός και πρέπει να είναι αυτός, δεν θυμάμαι το όνομα", λέει σοκαρισμένος ο κ. Φώτης και κάνει λόγο για έναν ένοπλο σε μηχανή με full face, κράνος και κουκούλα.

Όπως περιγράφει, ο γιος του, Πέτρος, ήταν με έναν φίλο του για καφέ και συζητούσαν στη γωνία της οδού Αχαιών και Ναυσικάς, ενώ όπως έμαθε δεν προηγήθηκε κάποιος καβγάς.

"Εκεί εμφανίστηκε η μηχανή. Τον γιο μου τον βρήκα στα 70 μέτρα πυροβολημένο", προσθέτει ο πατέρας του 26χρονου και αποκαλύπτει από τον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται ο 26χρονος, πως ο γιος του διέφυγε μάλλον τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Τέλος επισημαίνει πως ο φίλος του γιου του, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του την ώρα της επίθεσης, έχει δει όλες τις λεπτομέρειες και τις καταγγέλλει αυτή την ώρα στην ασφάλεια επαναλαμβάνοντας πως ο δράστης είναι γνωστός του γιου του.

pal faliro listeia

- Οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν ηλικιωμένη μέσα στο διαμέρισμά της

- Οι γιος του θύματος ενημέρωσε την αστυνομία και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση

- Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο από τους τέσσερις ληστές

- Ο ένας έπεσε από μπαλκόνι του 7ου ορόφου και σκοτώθηκε, διαφεύγει ακόμη ένας

- Εντοπίστηκε σακίδιο με χρυσαφικά και όπλα των δραστών

- Τι λέει η ένοικος της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι της οποίας βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους δράστες

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο! Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 4 άτομα, πιθανότατα γεωργιανοί, εισέβαλλαν σε διαμέρισμα στον 8ο όροφο και αφού έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη ένοικο και την οικιακή της βοηθό, άρχισαν να "σηκώνουν" ό,τι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο σπίτι.  

Η πολυκατοικία που έγινε η ληστεία

Όμως, ο γιος της ηλικιωμένης, ο οποίος μένει στον 9ο όροφο είδε από το κλειστό κύκλωμα που είχε εγκαταστήσει ό,τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι και ειδοποίησε την αστυνομία! 

Η Άμεση Δράση έφτασε αμέσως στο σημείο και τότε οι δράστες προσπάθησαν να ξεφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Οι δυο, στον 7ο όροφο. Ο τρίτος, όμως στην προσπάθειά του να ξεφύγει έπεσε το κενό και σκοτώθηκε αφού η πορεία θανάτου του σταμάτησε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

Οι αστυνομικοί ως τώρα δεν έχουν όμως εντοπίσει τον τέταρτο από τους δράστες που θεωρείται πως είναι οπλισμένος και επικίνδυνος. Στο σημείο που έγινε η σύλληψη βρέθηκε ένα σακίδιο με 4 όπλα και χρυσαφικά. Οι αστυνομικοί με το δάκτυλο στη σκανδάλη ερευνούν εισόδους και πυλωτές πολυκατοικιών σε μια προσπάθεια να τον εντοπίσουν. 

«Ο δράστης σκοτώθηκε στο μπαλκόνι μου»

Ένοικος της πολυκατοικίας που μένει στον πρώτο όροφο και στο μπαλκόνι της οποίας βρέθηκε νεκρός ένας από τους ληστές, περιέγραψε με τρόμο, όλα όσα έζησε.

«Μένω στην ίδια πολυκατοικία. Ο ένας από τους ληστές έπεσε στο μπαλκόνι μου. Μπήκαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου και τους φίμωσαν και τους έκλεψαν. Ο γιος από την κάμερα που είχε βάλει τους είχε δει. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα και τους είδαν ξαφνικά μπροστά τους. Μετά, πήγαν στον 7ο όροφο. Είδα τα φυτά μας σπασμένα και κατάλαβα ότι κάποιος είναι μέσα. Φορούσαν κουκούλες», είπε η γυναίκα σε κατάσταση σοκ.

Κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνια και έβλεπε τρομοκρατημένος όλη την επιχείρηση
 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.
 

aeroporia faliro

Η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια φαντασμαγορική αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στην περιοχή του Φλοίσβου.

Η παραλία του Φλοίσβου γέμισε από κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την πρώτη σημαντική εκδήλωση της ΠΑ με αφορμή την εορτή του προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία και παρακολούθησαν από κοντά την εκπληκτική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος» υπό το μουσικό πρόγραμμα ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

1

1

Στον ουρανό πέταξαν αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιώντας διάφορες επιχειρήσεις όπως έρευνας και διάσωσης με Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης για περισυλλογή Ιπταμένου, προσβολής ελικοπτέρου από ζεύγος αεροσκαφών F-16, εναέριας μάχης από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16, προσβολής χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4 και F-16, αεροπυρόσβεσης από ζεύγος αεροσκαφών CL-215 και αντιμετώπισης απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφος της Aegean Airlines.

airshow faliro

Παρόντες στη εκδήλωση ήταν:

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, o Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης, ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, η αντιδήμαρχος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου Νίκυ Γιάκοβλεφ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ασημακόπουλος, Θεόδωρος Κανέλλος, Μαρία Μιχαλοπούλου.

faliro skafos fotia

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο χερσαίο χώρο διαχείμασης σκαφών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποίησε κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από το περιστατικό καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια, ένα ISOBOX, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος αναψυχής “PEGEGRINE” σημαίας ΗΠΑ και στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΙΝΑΜΑΡΙ” Ν.Π 8007.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών.

pal faliro foties episodia

Συμπλοκές μεταξύ οπαδών των “αιωνίων” στο ύψος του Φλοίσβου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Η λεωφόρος μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης, με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και... σπασμένα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πειραιά αποκαθίσταται σταδιακά.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο “ραντεβού” μεταξύ των οπαδών των “αιωνίων”, με αφορμή τον ημιτελικό στο βόλεϊ γυναικών για το Final 4 του Κυπέλλου, στο κλειστό της Γλυφάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους ρίχνοντας μολότοφ. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα ενώ κάηκε μία μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητο στοα στενά του Παλαιού Φαλήρου. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

limeniko lembos

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 55 ετών και ο μοναδικός επιβαίνων, από το ΙΧ αυτοκίνητο, που -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έπεσε αργά το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Παλαιού Φαλήρου πίσω από το ΣΕΦ.

Τον άτυχο άνδρα απεγκλώβισαν άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, ενώ στο όχημα δεν υπήρχαν άλλα άτομα εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες το ΙΧ αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε στη θάλασσα.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο Λιμενικό στις 19:30 ένας ψαράς που είδε την πτώση του ΙΧ στη θάλασσα..

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τη σορό του 55χρονου.

Oι Αρχές ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, από την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, μέχρι και αυτή της αυτοκτονίας

Falhrika

Από τις 9 - 21 Σεπτεμβρίου πολιτιστικός άνεμος θα φυσήξει στο Μπάτη με μία σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. 

"Καθώς η καλοκαιρινή ραστώνη μας εγκαταλείπει και σταδιακά την διαδέχεται μια αναπόφευκτη δημιουργικότητα, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, νιώθει την υποχρέωση να προσφέρει στους δημότες του μια σειρά από εκλεκτές καλλιτεχνικές δημιουργίες. 

Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση αυτών ως απαρέγκλιτη απόφασή μας, αποτυπώνεται φέτος σε σωρεία πολιτιστικών δρώμενων που περιλαμβάνουν από κλασσικό θέατρο μέχρι απάνθισμα του έντεχνου τραγουδιού, και από λυρικό τραγούδι μέχρι rock της δεκαετίας του '60. 

Η πολυμορφία αλλά και η επιλεκτική αναζήτηση των εκδηλώσεων, διασφαλίζουν την καλώς νοούμενη ψυχαγωγία των δημοτών μας, αλλά και την καθιέρωση των "Φαληρικών" ως σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. 

Στον ιστορικό χώρο του "Μπάτη" θα πνεύσει και φέτος μια θαλάσσια αύρα έμπνευσης, όπου εκδηλώσεις θεατρικού λόγου και μελωδιών σκοπό έχουν να άγουν τις ψυχές μας, αντιπαλεύοντας μια πνιγερή πραγματικότητα που βιώνουμε" τονίζει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης στο εισαγωγικό του σημείωμα. 

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα 

Περισσότερα Άρθρα...