atm ekkrixi

Στόχος αγνώστων, έγινε τα ξημερώματα ΑΤΜ έξω από σούπερ μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Αμφιτρίτης σύμφωνα με το parapolitika.gr.

Οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα και αποπειράθηκαν να πάρουν τα χρήματα που περιείχε, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία του σούπερ μάρκετ.

phylax gremisma

Με “καταδρομικού τύπου” επιχείρηση κουκουλοφόροι έριξαν τα ξημερώματα το κόκκινο άγαλμα, τον “Φύλακα” στο Παλαιό Φάληρο.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι έπεσε λόγω των ανέμων, ο δήμαρχος της πόλης μιλάει ξεκάθαρα για ανθρώπινη ενέργεια. Τα ξημερώματα στο Φάληρο, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων με τζιπ και φορτηγά και έριξαν το άγαλμα.

Ήταν τρεις και μισή τα ξημερώματα, λέει ο κ. Χατζηδάκης στο Newsit.gr. Περίπου 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες έφτασαν στο σημείο όπου είχε στηθεί ο “Φύλαξ” με τζιπ και φορτηγά, έδεσαν το άγαλμα με σχοινιά και το έριξαν κάτω.

Από την πτώση, όπως περιγράφει ο δήμαρχος, έσπασαν τα φτερά και άλλα μέρη του αγάλματος το οποίο έχει ουσιαστικά καταστραφεί.

Μέσα σε μερικά λεπτά οι βάνδαλοι είχαν ολοκληρώσει το έργο τους και αποχώρησαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άγνωστοι απείλησαν μάλιστα έναν ιδιοκτήτη καντίνας στην περιοχή, λέγοντάς του να μην καλέσει την αστυνομία.

phylax agiasmos

Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου έχει χαρακτηριστεί από «αμφιλεγόμενο» και «προσβλητικό» έως και «σατανικό»Πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το άγαλμα «Phylax» στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της περιοχής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... ξορκίσουν τον δαίμονα!

Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου έχει χαρακτηριστεί από «αμφιλεγόμενο» και «προσβλητικό» έως «σατανικό» Κρατώντας σημαίες, εικόνες, διάφορα συνθήματα και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου ο εφημέριος και αρκετοί πολίτες ξεκίνησαν από την εκκλησία και έφτασαν μέχρι το άγαλμα, το οποίο ράντισαν με αγιασμό, μιας και η μορφή του παραπέμπει σε δαίμονα.

Μάλιστα σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου ο εφημέριος χαρακτηρίζει το άγαλμα «στρατιώτη του Σατανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, άγνωστοι είχαν βανδαλίσει το γλυπτό πετώντας άσπρη μπογιά.

Περιέλουσαν... με άσπρη μπογιά το γλυπτό Phylax του Κωστή Γεωργίου στο Παλαιό Φάληρο

pavlopoulos p faliro kleisto xatzid

Στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το πρωί του Σαββάτου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την δουλειά που έχει γίνει.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή του Τροκαντερό, μεταξύ του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ» και του γηπέδου Τάε Κβο Ντο, και χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου αναπτύσσονται σε έκταση 30 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από τα ΕΛΤΑ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου αθλητικού κέντρου μαζί με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου στην παραλιακή ζώνη Παλαιού Φαλήρου, και είναι αντάξιο μεγάλων αθλητικών κέντρων του εξωτερικού.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων 800 σταθερών θέσεων με δυνατότητα ανάπτυξης σε 1.200, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτίρια αποδυτηρίων.

Ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών χοροστάτησε στην τελετή, ενώ παραβρέθηκαν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων.

easybike

Σε λειτουργία θέτει σύντομα ο δήμος Παλαιού Φαλήρου το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα στον ποδηλατικό σταθμό του δήμου και να τα επιστρέφουν στο σημείο στάθμευσης.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στον ποδηλατικό σταθμό του πάρκου Αγίου Γεωργίου-Τροκαντερό (απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου Σωτήρης Αγγελόπουλος), από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη.

Το Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Η προμήθεια του συστήματος αυτόματης μίσθωσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Εθνική Τράπεζα και ήδη έχουν εγκατασταθεί τα 20 ειδικού τύπου ποδήλατα (ελληνικής σημειωτέον κατασκευής) στον ποδηλατικό σταθμό που βρίσκεται έξω από το πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό (δίπλα από την κεντρική είσοδο). 

Με την ειδική ηλεκτρονική κάρτα EasyBike που θα προμηθεύονται οι πολίτες από κατάλληλο σημείο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (θα ανακοινωθεί εγκαίρως) οι χρήστες θα μπορούν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να παραλάβουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το στη συνέχεια σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς μίσθωσης (στο προσεχές μέλλον θα λειτουργήσει και 2ος σταθμός).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το σύστημα και από περιστασιακούς χρήστες, κατόχους πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή

Αντίγραφο 2 όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας
Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κ.λ.π).
Πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος θα δίδονται στην ιστοσελίδα: palaiofaliro.easybike.gr

pal faliro glypto mpogia

Το γλυπτό «Phylax» του Κωστή Γεωργίου από κόκκινο,έγινε "ερυθρόλευκο...Άγνωστοι δράστες το περιέλουσαν με άσπρη μπογιά παραμονές Χριστουγέννων..

Το γλυπτό του «Φύλακα Αγγέλου» που βρίσκεται στην είσοδο του Παλιού Φαλήρου, το περιέλουσαν με άσπρη μπογιά παραμονές Χριστουγέννων.. άγνωστοι δράστες..Όμως η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής δηλώνουν πως δεν ανέχονται αυτή την αντιχριστιανική ντροπή στην πόλη τους.

Η ονομασία του γλυπτού «PHYLAX» του Κωστή Γεωργίου, που τοποθετήθηκε στη είσοδο του Παλαιού Φαλήρου, ουδεμία σχέση έχει και ασφαλώς δεν αποδίδει την ιδιότητα του «Φύλακα Αγγέλου» κατά την χριστιανική παράδοση, διευκρινίζει ο δήμαρχος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, ύστερα από το θόρυβο που ξέσπασε, με αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια, κυρίως στα social media.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση: 

Τα τοπικά μέσα μιλούν για... προβοκάτσια κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας που ζητά να απομακρυνθεί το γλυπτό και τονίζουν πως ..

"Τέτοιες ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την άποψη που εκφράζεται μέσα και από το ηλεκτρονικό μας δημοψήφισμα και η οποία ζητάει την απομάκρυνση του γλυπτού σε ποσοστό 90%"

Απ την άλλη πλευρά, ο Διονύσης Χατζηδάκης, υπερασπίζεται το έργο του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, γλυπτά του οποίου, κοσμούν μουσεία, πλατείες, δρόμους, τράπεζες και κοινόχρηστους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δήλωσε  πως κάθε συνειρμός με αξίες και έννοιες της Χριστιανικής Πίστης και ειδικότερα με τους Αγγέλους, δεν δικαιολογείται, είναι πλέον αυθαίρετος και αδικεί και τον Δημιουργό και τον Δωρητή αλλά και την Δημοτική Αρχή της Πόλης.

Την δαπάνη του συγκεκριμένου γλυπτού, ανέλαβε ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του Μαρίνα.

newsnow

xatzidakis dourou

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθαριότητας και χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381» αποφάσισαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.880.000 ευρώ με ΦΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής με την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συνολικού εμβαδού δόμησης 475,24 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, καθώς και Α΄ και Β΄ υπόγειο. Το εμβαδόν του Α΄ και Β΄ υπογείου είναι 1.598,85 τ.μ. και 1.693,14 τ.μ. αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η κύρια χρήση του κτιρίου περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων γραφείων, αποδυτηρίων και κυλικείου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας καθαριότητας και των εργαζόμενων του Δήμου. Ακολούθως, στη στάθμη του Α΄ και Β΄ Υπογείου θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μεγάλων οχημάτων και λοιπών αυτοκινήτων, καθώς και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκών. Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος θα πραγματοποιηθούν εκτενείς διαμορφώσεις πρασίνου και δεντροφυτεύσεων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ, πλακοστρώσεων και ράμπας γκαράζ.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ο.Τ. 381 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και Χαλκίδος (πεζόδρομος).

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η Δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του πρώτου 15μέρου του Μαΐου και αφού ελεγχθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός 20μήνου.

Περισσότερα Άρθρα...