MOTOSYKLETA TROXAIO

Ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Γλυφάδα, στο οποίο δυστυχώς ένας νέος 25χρονών έχασε τη ζωή του.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (19.02.2020) λίγο μετά τη 01:30 στην παραλιακή στο ρεύμα προς Βάρη, όταν ένα όχημα ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω σε δύο άλλα οχήματα και μια μοτοσικλέτα.

Από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο 25χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, ωστόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε την εγκληματική του συμπεριφορά.

Κι αυτό γιατί αντί να ενδιαφερθεί για τον άνθρωπο που μόλις χτύπησε, παράτησε το αυτοκίνητο στο σημείο και εξαφανίστηκε!

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

peripoliko bradi
Σκηνές "άγριας δύσης" εκτυλίχθηκαν μεταξύ ληστών και κατοίκων στην Άνω Γλυφάδα, διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στην συμβολή των οδών Βοσπόρου και Ελευθέρου Ανθρώπου λίγα λεπτά μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε μίνι μάρκετ της περιοχής.

Οι ληστές στην Άνω Γλυφάδα προκειμένου να ξεφύγουν από τους θαρραλέους κατοίκους που έτρεξαν ξοπίσω τους ξεκίνησαν να πυροβολούν στον αέρα, με σκοπό να τους φοβερίσουν.

“Της έβαλε το όπλο στην κοιλιά”

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ένας από τους ιδιοκτήτες του μίνι μάρκετ όλα συνέβησαν γύρω στις 21:30 όταν μέσα στο κατάστημα εκτός από την ανιψιά του βρίσκονταν και πελάτες.

“Εκείνη την ώρα στο μαγαζί ήταν τρία άτομα πελάτες και η ανιψιά μου, καθώς είναι οικογενειακή η επιχείρηση. Ήταν γύρω στις 21:30 όταν ξαφνικά μπήκαν μέσα δυο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face μάσκες. Ο ένας οπλοφορούσε μάλιστα, ενώ μιλούσαν ελληνικά.

Αυτός με το όπλο πλησίασε την κοπέλα της έβαλε το όπλο στην κοιλιά και της είπε “δώσε τα λεφτά, άνοιξε το συρτάρι του ταμείου” τότε εκείνη τους απάντησε “Πάρτε ό,τι θέλετε μη με πειράξετε”.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη υπολογίζεται πως μέσα στο ταμείο εκείνη την ώρα υπήρχαν 400ευρώ.

“Τους κυνηγούσαν και πυροβόλησαν”

“Άνοιξαν το ταμείο πήραν της χρήματα που υπολογίζονται γύρω στα 400ευρώ, πήραν και δυο κούτες τσιγάρα και έφυγαν. Μόλις βγήκαν έξω, τα άτομα που ήταν μέσα φώναξαν ληστεία, με αποτέλεσμα κάποια άτομα που ήταν έξω εκείνη την ώρα να τους κυνηγήσουν. Έτρεχαν όλοι μαζί και για να τους φοβερίσουν αυτός που κρατούσε το όπλο πυροβόλησε, μετά μπήκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και έφυγαν”.

Από το συμβάν η κοπέλα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. “Η κοπέλα είναι σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη. Μας έχουν κλέψει άλλε τρεις φορές, αλλά πάντα βράδυ που έσπαγαν την τζαμαρία και έμπαιναν μέσα. Δεν έχουμε κάμερες”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

dimarxeio glyfadas
Αγωγή εις βάρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτής, υπέβαλε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, «σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή Δελτίο Τύπου που καταγγέλλουμε την στάση του κ. Γεώργιου Παπανικολάου να λειτουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2019, η οποία προκηρύχθηκε κατά του άρθρου 179 και την δημιουργία και λειτουργία παράνομης χωματερής στην περιοχή του Γκολφ, όταν ο ίδιος δήλωνε ότι κόπτεται για το “Δημόσιο Καλό” και την “Δημόσια Υγεία”».

«Με την αγωγή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ζητά από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον Πρόεδρο αυτής να του καταβάλλουν το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, ισχυριζόμενος, ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη του εξαιτίας της αναφοράς στο ως άνω Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας στη γνωστή στο Πανελλήνιο και πολυσυζητημένη στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.) υπόθεση με τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας», γράφει η Ομοσπονδία.

«Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου θεωρεί ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του, χαρακτηρίζοντας “ψευδή” και “συκοφαντική” την αναφορά στο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, πώς με το “φωτογραφικό άρθρο 185” “παραγράφεται μονομιάς η ογκώδης δικογραφία στο 120/2019 Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τις 62 εικονικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. στις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις για την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Γλυφάδας μέσω προμηθειών, αναθέσεων έργων και υπηρεσιών, αναμορφώσεις προϋπολογισμών, άδειες καταστημάτων, μεταφορές χρημάτων κ.α.”.

Γιατί θίχτηκε ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου; Μήπως τάχα δεν υπήρχε τέτοια δικογραφία; Μήπως ο ίδιος αγνοεί, ότι είχαν προσφύγει στον Εισαγγελέα τόσο αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που αρχικά είχαν εκλεγεί με την παράταξή του; Και περαιτέρω, ας εξηγήσει ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου γιατί απέφευγε να τοποθετηθεί σχετικά για το θέμα μέχρι την ώρα, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικό “σπλάχνο” της οποίας αποτελεί, αφού εξελέγη Ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014 και στην συνέχεια Δήμαρχος Γλυφάδας με την στήριξη της, ψηφίσει τον Αναπτυξιακό Νόμο συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν άρθρο “φωτογραφικό” για θέμα, που άμεσα τον αφορούσε;

Ή μήπως το άρθρο 185, με το οποίο οι “ασκηθείσες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος Αιρετών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα αποκλειστικώς σχετιζόμενα με την δια περιφοράς σύγκληση συλλογικών οργάνων (…) παύουν οριστικά” δεν κάλυπτε και την περίπτωση του;

Και τελικώς, θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο κύριος Παπανικολάου, εάν και πότε άσκησε αγωγές εις βάρος όλων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.), που εκτενώς έχουν αναφερθεί στο θέμα, κάνοντας το γνωστό στο Πανελλήνιο πολύ πριν η Ομοσπονδία εκδώσει το επίμαχο Δελτίο Τύπου. Διότι εκτός των άλλων ο κύριος Δήμαρχος φαίνεται να έχει επιλεκτική ευαισθησία, αφού τα ίδια ακριβώς πράγματα, όταν προέρχονται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τον θίγουν ενώ όταν ανατυπώνονται και κυκλοφορούν ευρέως από Εφημερίδες και το Διαδίκτυο, δεν του προκαλούν καμία αίσθηση», προσθέτει.

«Θα αρκούσε, τέλος, για να απαντηθούν πολλά και να λυθεί η όποια απορία στον κύριο Παπανικολάου, να διαβάσει αυτός με προσοχή το σχετικό Βούλευμα υπ.  αριθμ.: 1836/2019 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, στο οποίο διαπιστώνεται η τέλεση των αδικημάτων, πλην όμως η σχετική υπόθεση τίθεται στο αρχείο λόγω της διατάξεως του άρθρου 184 του Ν.4635/2019.

Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου καλό είναι να αφήσει κατά μέρος τις απειλές. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται και το κυριότερο δεν φοβάται. Το προσπάθησαν και άλλοι στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών. Αγωγές σαν αυτές που κατέθεσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου εντάσσονται στην λογική του “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”... Δεν τον απαλλάσσουν από τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες, που πιθανώς έχει. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά των κακώς κειμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας συμπεριφορές Αιρετών, οι οποίες δεν συνάδουν με το Δημόσιο συμφέρον. Όσον αφορά στην αγωγή του κ. Γεώργιου Παπανικολάου, η απάντησή μας θα δοθεί στο Δικαστήριο… και όχι μόνο!!!», ολοκληρώνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

epoli
.

ekab

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μια γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης από τη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας.

Η αγνώστων στοιχείων γυναίκα ήταν ηλικίας 70 με 80 ετών περίπου, ύψους 1,60 μ. περίπου, με καστανά μαλλιά και φορούσε γαλάζιο μαγιό, ενώ στο αριστερό της χέρι έφερε μαύρο ρολόι.

Η σορός της γυναίκας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

kitrinoskados glyfada

Νέος εξοπλισμός στη Γλυφάδα αυξάνει την ανακύκλωση συσκευασιών κατά 1.000 τόνους ανά έτος.

Ήδη τοποθετήθηκαν 100 νέοι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, με προτεραιότητα στο δίκτυο των μεγάλων παραγωγών, όπως καταστήματα, επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ και σχολεία.

Βγαίνει στην κυκλοφορία ένα ακόμη απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, το οποίο προστίθεται στα τέσσερα που είναι ενταγμένα στο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας και εκτελούν καθημερινά δρομολόγια αποκομιδής στην ανακύκλωση συσκευασιών. Το απορριμματοφόρο αυτό ήταν πολύ παλαιό και παροπλισμένο και ανακατασκευάστηκε με ίδιους πόρους του Δήμου.

«Η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή. Ήδη έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα απορρίμματα που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ της Φυλής μειώθηκαν περισσότερο από 25% τα τελευταία τρία χρόνια», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η ανακύκλωση υλικών στην πηγή, έτσι ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται απευθείας στα πιστοποιημένα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προς επαναξιοποίηση», επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

Η εμφάνιση βέβαια πολλών κάδων σε κεντρικά σημεία των δήμων δεν είναι ότι καλύτερο αισθητικά και λειτουργικά για μια πόλη, συν του ότι ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος αποκομιδής. Οι δήμοι πρέπει να δουν με πολύ προσοχή τους υπόγειους κάδους με όλα τα ρεύματα και μάλιστα απαραίτητα με συμπιεστή που λειτουργούν και ως μικροί σταθμοί μεταφόρτωσης, αφού συσσωρεύουν την τριπλάσια ποσότητα χωρίς την ανάγκη καθημερινής αποκομιδής.

Στους κίτρινους κάδους ανακυκλώνουμε :
• Βιβλία
• Έντυπα
• Εφημερίδες-Περιοδικά
• Τετράδια
• Φακέλους
• Χαρτί
• Χαρτί περιτυλίγματος
• Χαρτόνια-Χαρτοκιβώτια
• Χάρτινες συσκευασίες

xrist trenaki

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Γλυφάδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα μετατρέψουν και φέτος την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή.

Για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών, φέτος θα κλείσει μόνο η Αγγέλου Μεταξά και η πλατεία Εσπερίδων, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας, η Αγγ. Μεταξά, θα κλείσει από το ύψος της Παπανδρέου έως τη Φοίβης και στα δύο ρεύματα.

Κλειστή θα είναι, επίσης, τις ίδιες ώρες (δηλαδή από τις 2 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα) η οδός που περιβάλλει περιμετρικά την πλατεία Εσπερίδων, όπου και θα στηθεί η εξέδρα για τις συναυλίες.

Εκτός από τις πολλές εκδηλώσεις, τα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά που έχουν δημιουργηθεί στην κεντρική πλατεία Κατράκη (δίπλα από τον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης, στην παραλία, καθώς και στο Οικολογικό Πάρκο της Ευρυάλης, πάνω από το παλαιό αεροδρόμιο) περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για να τους χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

metro amaxostasio

Ένα αίτημα 20 ετών ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανικολάου, δήμαρχο της Γλυφάδας.

Στον σχεδιασμό των επεκτάσεων του Μετρό εντάσσεται και η Γλυφάδα, όπως ανακοίνωσε μέσω δημοσίευσής του στο Facebook ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Ο κ. Παπανικολάου στην ανάρτησή του υπενθυμίζει ότι από την εποχή που σχεδιάστηκε η Γραμμή 2 του Μετρό, ο νότιος τερματικός σταθμός είχε προβλεφθεί να γίνει στη Γλυφάδα.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το βέβαιο είναι ότι σήμερα έγινε μια σπουδαία αρχή» τόνισε ο δήμαρχος.

aftodioik

Περισσότερα Άρθρα...