Μετά τον Γιάννη Κωνσταντάτο στο Ελληγηνικό-Αργυρούπολη, τον Ανδρέα Κανδύλη στον Αλιμο και τρίτος εκπρόσωπος της φρέσκιας, ικανής και πολλά υποσχόμενης γεννιάς των 40ριδων αυτοδικοικητικών ανάγγειλε την υποψηφιότητά του στον όμορο δήμο Γλυφάδας.

Με ευρωπαϊκό αέρα έκανε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, επισημοποιώντας παράλληλα την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου, στις 14 Δεκεμβρίου, στον καλλιτεχνικό χώρο AntArt στη Γλυφάδα.

Η επίσημη αναγγελία της καθόδου του έγινε παρουσία πολλών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπροσώπων τοπικών φορέων, και πλήθος κόσμου, αφού το αδιαχώρητο επικράτησε τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω απ' αυτήν.

Ο ίδιος ο Γ. Παπανικολάου έθεσε τους άξονες και τις κατευθύνσεις που σκοπεύει να ακολουθήσει, ένας εκ των οποίων είναι και η αναπτυξιακή πορεία της πόλης μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, η οποία αναπόφευκτα θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

"Είμαστε εδώ, είπε στην ομιλία του, γιατί πιστεύουμε στη Γλυφάδα, στην πόλη που μεγαλώσαμε και δεν ανεχόμαστε να χάνει άλλες ευκαιρίες, τη στιγμή που βλέπουμε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πολύ λιγότερες δυνατότητες να προοδεύουν και μάλιστα με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα". Και συνέχισε.

"Δεν είμαστε εδώ μόνο για να ασκούμε κριτική στην κεντρική εξουσία. Θα το κάνουμε κι αυτό. Αλλά πρώτα θα βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας. Πρώτα θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και θα φτιάξουμε το σπίτι μας".

"Δεν αγαπάμε απλά τη Γλυφάδα" υπογράμμισε, "είμαστε φανατικοί οπαδοί της" και θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει η πόλη σελίδα.

Είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα

Παρ' όλο που ο ίδιος δραστηριοποιείται πολιτικά πολλά χρόνια στο χώρο της Ν.Δ., στην όντως εντυπωσιακή συγκέντρωση του έστειλε το μήνυμα πως δεν απευθύνεται μόνο στους νεοδημοκράτες.

"Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, να πετύχουμε τη συναίνεση", υπογράμμισε, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα. Δεν διακρίνουμε, δεν αποκλείουμε με βάση ιδεολογικές τοποθετήσεις". "Είμαστε εδώ" κατέληξε, "πέρα και πάνω από κόμματα".

πληροφοριες vimaonline

Βαριές καταγγελίες για «εξωγενείς παρεμβάσεις και πιέσεις» αλλά και έλλειψη συνεργασίας από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Υγείας, συνόδευσαν την παραίτηση του μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλου από την θέση του προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ο μητροπολίτης που με δικαστική απόφαση είχε ορισθεί πρόεδρος του ιστορικού οργανισμού σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες για το μέλλον του, κάνει λόγο για «ισχυρά κατεστημένα» ενώ δεν διστάζει να καταγγείλει δημόσια τον υπουργό Υγείας για ευθεία παρέμβαση στα της διοίκησης του Ε.Ε.Σ. 

Στην επιστολή παραίτησης που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Παύλος, σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος την «βούληση του Πρωθυπουργού» ζήτησε την τοποθέτηση άλλου διοικητικού συμβουλίου, ενώ στην έφεση που κατέθεσε κατά του διορισμού του Δ.Σ. από το οποίο παραιτήθηκε ο μητροπολίτης γινόταν λόγος για πρόθεση διορισμού άλλου «αξιόπιστων» μελών.

«Δηλαδή εμείς και τα λοιπά μέλη δεν είμαστε αξιόπιστα;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης στην επιστολή του σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό του υπουργείου ως «το λιγότερο απρεπέστατο, ασεβή και απαράδεκτο». 

«Τα προβλήματα του Ε.Ε.Σ. είναι πλείστα όσα, χρόνια και σχεδόν άλυτα. Αν δεν «εισχωρήσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» δεν θα αλλάξει η δυσάρεστη γνώμη και εικόνα που επικρατεί.

Χρειάζεται θάρρος, δύναμη, κουράγιο, υπομονή, ανιδιοτέλεια, τιμιότης, να πρυτανεύει η αλήθεια, έστω και αν πρόκειται να θιγούν ισχυρά κατεστημένα» γράφει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Γλυφάδος. 

Μαζί με τον κ. Παύλο, παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο πρέσβης επί τιμή κ. Ευστράτιος Δούκας που κατείχε την θέση αναπληρωτή προέδρου. 

Σημειώνετια ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στη Χ.Α.είχε πει το… μεγαλοπρεπές «Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες», προσθέτοντας  ότι «είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...».

 

 

Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε ένα τραγελαφικό περιστατικό στη Γλυφάδα.

Ο δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, σε συνεργασία με τον ψηφοδότη τοπικό μητροπολίτη, έστησαν –έτσι, με τσαμπουκά– ένα αυθαίρετο και πρόχειρο νεκροταφείο μέσα στα καμένα του Υμηττού.

«Η περιοχή έχει καεί 2-3 φορές και την εποφθαλμιούν για χρόνια οι καταπατητές», είχε πει τότε η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη. «Τελικά την καταπάτησε ο δήμος… Ακόμη και αν επιτρεπόταν η δημιουργία νεκροταφείου, θα έπρεπε να προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία: να αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά, να δημιουργηθούν οι υποδομές, να δοθεί άδεια από τη ναοδομία» («Καθημερινή» 17.8.2011).

Το νεκροταφείο κηρύχθηκε αυθαίρετο και για τον προκάτ ναΐσκο, που είχε στηθεί πρόχειρα, εκδόθηκε εντολή κατεδάφισης. Επίσης διατάχθηκε η μεταφορά των τάφων (που δεν ξέρουμε αν έχουν νεκρούς· υπήρξαν πολλές καταγγελίες ότι είναι κενοτάφια για δημιουργία εντυπώσεων) σε άλλο νεκροταφείο.

Δύο χρόνια μετά, τίποτε δεν έγινε.

Οπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ ο συνάδελφος Γ. Λιάλιος, ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος έστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καθώς και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Στο έγγραφο «επισημαίνει, δε, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν. 3821/07), τα πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση “εκτελούνται παραχρήμα, μη επιτρεπόμενης οποιασδήποτε διοικητικής ή δικαστικής αίτησης ή προσφυγής, η οποία σκοπεί στην αναστολή της κατεδάφισης”… Οι εισαγγελικές αρχές έχουν επανειλημμένως οχληθεί από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, όμως χωρίς αποτέλεσμα» («Καθημερινή» 19.11.2013).

Και εντάξει! Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, είναι πολύ απασχολημένος για να υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ωράριο των φαρμακείων. Οι εισαγγελικές αρχές τι ακριβώς κάνουν;

Υπάρχει όμως κι ένα σοβαρότερο ερώτημα. Αν γι’ αυτή την καραμπινάτη παρανομία, με αυθαίρετα στα καμένα, υπάρχει αβελτηρία δύο χρόνων από τις δικαστικές αρχές και τον διορισμένο από την κυβέρνηση περιφερειάρχη, πόσος χρόνος χρειάζεται για να εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση υπόσχεται στην τρόικα;

Κι έστω ότι κάποιος ήθελε να πιστέψει ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για δομικές αλλαγές. Με δεδομένη την καθυστέρηση στη Γλυφάδα, πόσο πρέπει να περιμένει πριν τις δει να εφαρμόζονται;

Πάσχου Μανδραβέλη, kathimerini.gr

Η είδηση πέρασε στα "ψιλά" της πληροφόρησης, λόγω των γεγονότων της πολιτικής επικαιρότητας

Την προηγούμεν Παρασκευή, 8-11-2013, δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες εισήλθαν στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας που βρίσκεται επί της οδού Γούναρη και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τους τρομοκρατημένους υπαλλήλους, αφαίρεσαν από ένα ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό.

Οι δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτ-τα και αναζητούνται από την αστυνομία...

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη ΔΟΥ Γλυφάδας έπειτα από εντοπισμό απασφαλισμένης χειροβομβίδας στον πρώτο όροφο του κτιρίου στην Γούναρη 227. Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση της εφορίας 

Το σημείο απέκλεισαν δυνάμεις των ΤΕΕΜ, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε και το ΓΕΣ που στέλνει ομάδα από το τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκών.

Με ελεγχόμενη έκρηξη οι πυροτεχνουργοί του στρατού αναμένεται να εξουδετερώσουν σε λίγη ώρα την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο πίσω μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της ΔΟΥ

ΕΚΕΙ... ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 07/12/2013,. 5.00 μμ, ΘΕΑΤΡΟ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ

                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Γλυφάδας σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα τον Υμηττό, το βουνό που βλέπει και ακούει τη ζωή της Αττικής από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα. 

Μια διαδρομή καταστροφών και αναγέννησης, ενός τόπου που απέμεινε ζωντανός και πρέπει να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές.

Σας περιμένουμε γιατί με την παρουσία σας υποστηρίζετε την αναγκαιότητα της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Ιστορία-Αρχαιολογία-μονοπάτια-σπήλαια-καταφύγια-πηγές-βάραθρα-φυτά-βότανα-χλωρίδα-άγρια ζωή-πανίδα-έντομα, μέλισσες-μελισσοκομία, μας μεταφέρουν σε ένα οικοσύστημα που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στον αστικό εναγκαλισμό.

Το ΔΣ του Συλλόγου
Dr ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ PhD


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία, κατά το διάστημα που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).

Επίσης, η Εισαγγελία του Α.Π. διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, την υπόλοιπη δικογραφία προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων στον εν λόγω Δήμο, που επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, κατόπιν μηνύσεως πολίτη και σχετικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αγορά των δυο ακινήτων έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατομ. ευρώ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – news247

Περισσότερα Άρθρα...