super market astyn

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε το πρωί της Παρασκευής σε σούπερ μάρκετ στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 40 άτομα μπήκαν στο σούπερ μάρκετ, πέταξαν φέιγ βολάν και άρχισαν να πετάνε φαγητά στον κόσμο από τα ράφια.

Βγήκαν επίσης έξω με καρότσια που γέμισαν με τρόφιμα και άρχισαν να τα πετάνε στους περαστικούς.

 

kadoi vironas

Η παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  των Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει ότι

«Η  ιδιωτική εταιρεία- Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε . ( Ε.Ε.Α.Α. Α. Ε)-  έκανε σεμινάριο στα στελέχη της αριστερής  παράταξης Στάση Βύρωνα -που σήμερα διοικεί το Δήμο- έτσι ώστε να τους εφοδιάσει με επιχειρήματα για τη συμμετοχή της  στην ανακύκλωση των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Το  σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 /5 στα γραφεία της Στάση Βύρωνα και συμμετείχαν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Είναι φανερό ότι γίνεται  προσπάθεια από την ηγετική ομάδα του Δήμου σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία να καμφθούν και οι τελευταίες αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της παράταξης ώστε να   προχωρήσει η εκχώρηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Βύρωνα  μέσω της υπογραφής σύμβασης στην ιδιωτική εταιρεία. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος που πραγματοποιεί περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στην πηγή- ξεχωριστό κάδο ανά υλικό- χωρίς την συμμέτοχη της ιδιωτικής εταιρείας.

Αυτό ξεκίνησε το 2008, μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων  και  βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση στους πολίτες. 

Σήμερα η «αριστερή» διοίκηση Κατωπόδη ετοιμάζεται να  κάνει ότι δεν έκανε ο δεξιός νεοφιλελεύθερος Χαρδαλιάς, να δώσει την ανακύκλωση στους ιδιώτες....» κλπ

Είναι σίγουρο τέτοιου είδους καταγγελίες θα δούμε πολλές τις επόμενες μέρες, απ’ όλη την Ελλάδα. Οι δήμοι θα μπούνε έντονα στο δίλημμα, είτε να στήσουν το δικό τους μηχανισμό και να πουλάνε τα ανακυκλώσιμα, είτε να δώσουν σε εταιρεία την ανακύκλωση έτσι ώστε να απαλλαγούν από τον κίνδυνο αύξησης των τελών εναπόθεσης στον ΧΥΤΑ.

Από την άλλη η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε . ( Ε.Ε.Α.Α. Α. Ε)-διακρίνοντας ότι το σύστημα των μπλε κάδων κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς ο μπλε κάδος εκτός από τις σημερινές μεγάλες απώλειες, θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο με τη δημιουργία επιπρόσθετων ρευμάτων, κινητοποιείται στην κατεύθυνση ανάπτυξης επιπρόσθετων ρευμάτων. 

Μετά μάλιστα τις καταγγελίες του Αν Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη για αδιάθετα 80 εκ ευρώ που θα έπρεπε να έχουν πάει στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης, η εταιρεία θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Στόχος του Υπουργείου είναι η δημιουργία ΧΥΤΥ για την υποδοχή ενός μικρού υπολείμματος 30% στερών αποβλήτων. Αυτό σημαίνει ότι θα ανέβει σημαντικά το κόστος λειτουργίας των σημερινών ΚΔΑΥ αφού δεν θα μπορούν να διαθέσουν το σύμμεικτο που βρίσκεται σε ποσότητες ως και 45% μέσα στους μπλε κάδους.  Είναι προφανές ότι η Ε.Ε.Α.Α. Α. Ε επιδιώκει να εγκαταστήσει διαλογή στην πηγή ξεκινώντας από δήμους που ούτως ή άλλως το κάνουν, προσπαθώντας να αυξήσει την καθαρότητα.

egkatalelmi

Στο δήμο Βύρωνα δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην «Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής», Γραφείο Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι όπως αναφέρει ο Δήμος είναι:

1. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

2. Η βελτίωση της εικόνας της πόλης.

3. Η αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Στις 20-7-2015 πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και να αρχίσει η απομάκρυνση των εν λόγω οχημάτων.

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:
• Υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.
• Σε διάστημα 15 ημερών, η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώσει την Αστυνομία για τη διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περιπτώσεων κλοπής, κατάσχεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Ενημερώνει επίσης το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών.
• Αν το όχημα φέρει πινακίδες αποστέλλεται έγγραφη ειδοποίηση βάσει των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών.
• Το όχημα, απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, από την τοποθέτηση του ειδικού σήματος.
• Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί, για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, να κρατήσει το όχημα του, χωρίς να το κινεί ή έχει καταθέσει πινακίδες υποχρεούται να το έχει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου - κατόπιν συναίνεσης του τελευταίου.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο Βύρωνα, οδηγούνται προς ανακύκλωση.

Ο Δήμος καλεί τους δημότες να βοηθήσουν το έργο του, ενημερώνοντας την υπηρεσία για τη παρουσία εγκαταλελειμμένων οχημάτων ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην πόλη και να εξοικονομηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Γραφείο Εγκαταλειμμένων Οχημάτων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107645920 – 2107601381
Ωράριο λειτουργίας:(08:00-15:00)

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΗΜΜΑ

ΕΛΛΗΝ-ΑΡΓΥΡ: Επιτέλους, καθαρίζεται από όλα τα εκατοντάδες εγκαταλειμμένα οχήματα

xoris mesazontes byronas

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που αποκόμισε από τα κινήματα αλληλεγγύης, από  τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» και από τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, η δημοτική αρχή στο δήμο του Βύρωνα, αποφάσισε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της καταλήγοντας στα εξής συμπεράσματα: 

•    Η δράση θα λαμβάνει χώρα μία φορά το μήνα και ημέρα Σάββατο διότι πρέπει να διαφυλαχτεί το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας 
•    Θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να μπορούν οι άνεργοι συμπολίτες και συμπολίτισσες να ψωνίζουν με έκπτωση 
•    Στα πλαίσια της διαφάνειας των διαδικασιών θα συσταθεί μία επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τον έλεγχο και την οργάνωση του «Χωριού Των Παραγωγών»

Οπως σημειώνει ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, με δεδομένο ότι, η λειτουργία του «Χωριού των παραγωγών» βασίζεται στην ανάγκη των κατοίκων για φτηνό και ποιοτικό προϊόν, ως νέα Δημοτική Αρχή, οργανώνει τη δράση αυτή από μηδενική βάση. Διαβουλεύτηκε με τους εμπόρους του Βύρωνα, με κινήματα και με φορείς που έχουν πλούσια εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και άκουσε τις απόψεις των δομών αλληλεγγύης της πόλης. 

Προσδοκώντας πολλά περισσότερα από αυτή τη δράση, ως νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως στόχο τα εξής :

•    Όλοι οι πολίτες να ωφελούνται από την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων 
•    Να δώσουμε τη δυνατότητα στους εμπόρους να συνδεθούν με τους παραγωγούς και έτσι η απαλλαγή από τους μεσάζοντες να μην είναι μόνο μία ημέρα το μήνα
•    Να δημιουργηθεί μια ροή προϊόντων προς τις δομές αλληλεγγύης της πόλης μας, μια και οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, πληθαίνουν καθημερινά 
•    Ο ανταγωνισμός να είναι υγιής και όχι στοχευμένα αθέμιτος

ktirio egkatal

Στον Δήμο Βύρωνα υπάρχουν πολλά ακίνητα ή κτίρια που δε χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους.

Ο Δήμος Βύρωνα επιθυμεί να καταγράψει τα εν λόγω ακίνητα ή κτίρια της πόλης σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους με σκοπό τη χρήση τους για κοινωφελείς σκοπούς.

Ετσι με ανακοίνωσή του, απευθύνεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων ή κτιρίων που δε χρησιμοποιούνται και που ενδιαφέρονται να τα διαθέσουν, να επικοινωνήσουν με την κα Κρίκου στο τηλέφωνο 2132008658.

astegoi

Ο Δήμος Βύρωνα αποτελεί δικαιούχος της πράξης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΩΝ ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ που υλοποιείται στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12. (Απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, (αρ. πρωτ. Δ23/οικ.48277/2531 17.12.2014 (ΑΔΑ 7ΟΘΒΛ-ΛΔ0))

Οι ομάδες-στόχος του προγράμματος είναι:

➢ οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων,
➢ οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας,
➢ γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
➢ άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο
έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.

Ειδικοί Στόχοι του Προγράμματος:

➢ Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας
➢ Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης

Ο Δήμος Βύρωνα καλεί

Όσους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και ανήκουν σε μία από τις ομάδες-στόχος να υποβάλλουν αίτηση στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας του Δήμου Βύρωνα, Καλλιπόλεως 59 και Αγ. Σοφίας (υπεύθυνη κ. Αντιόπη Βεργιάδη) το αργότερο έως την Τετάρτη, 11-2-2014.

myota

konsoulas

Ένταση επικράτησε σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα το πρωί στο 2966 εκλογικό τμήμα, στο 6ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κόνσουλας, έσπασε την κάλπη μετά από διαπληκτισμούς που είχε με τη δικαστική αντιπρόσωπο.

Η πλευρά του Κόσνουλα διαψεύδει το περιστατικό με ανακοίνωση του.

"Σχετικά με την ανάρτηση σας σήμερα (18/5) για δήθεν διαπληκτισμό του Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημάρχου Βύρωνα Παναγιώτη Κόνσουλα με τoν δικαστική αντιπρόσωπο στο υπ' αριθμό 2966 Εκλογικό Τμήμα της πόλης, σας γνωρίζουμε ότι κανένας "διαπληκτισμός" δεν έλαβε χώρα όπως το παρουσιάζεται και ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ανασκευάσετε την είδηση σας.

Ο επικεφαλής της Παράταξης μας, είχε έντονο διάλογο με τoν κ. δικαστικό αντιπρόσωπο, όταν εκείνη αρνήθηκε να δεχτεί τον ορισμό εκλογικού μας αντιπροσώπου στο ως άνω εκλογικό τμήμα, επειδή – κατά την άποψη της – είχε παρέλθει το δικαίωμα αυτό.

Μετά τις αναγκαίες διευκρινήσεις το θέμα έληξε και η διαδικασία συνεχίζεται ομαλότατα".

Περισσότερα Άρθρα...