Σε «έθιμο» τείνει να εξελιχθεί η αθρόα ρίψη μολότοφ κατά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο, με τις εικόνες που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να «αναβιώνουν» και φέτος. 

listeia enopli

Ένοπλη ληστεία με το καλημέρα σημειώθηκε στον Άγιο Δημήτριο, στην οδό Πριάμου.

Ένα άτομο με καλυμμένο το πρόσωπό του, λίγο πριν τις 8 το πρωί, της Τρίτης (29/10) μπήκε σε μίνι μάρκετ, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Aστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψή του δράστη.

ant1news

metro AGIOS DHMHTRIOS perioxi anabathmisi
 
Ένα σημαντικό έργο για την ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ του σταθμού Μετρό Αγίου Δημητρίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή, τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 4.275.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση σε κοινόχρηστους χώρους

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που περιλαμβάνει την εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κινήσεως πεζών και των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων, καθώς και την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων - στην περιοχή παρέμβασης - δρόμων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την απρόσκοπτη πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, προβλέπεται η αναβάθμιση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Πριάμου και Αμαλίας και η διαμόρφωσή του σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και η ανάπλαση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στη συμβολή της Πριάμου με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης - πλατεία Εισόδου - με τη διαμόρφωση ενός πράσινου τοπόσημου.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών ‘πάρκων - καθιστικών’ σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές. Το πρώτο πλάτωμα δημιουργείται στη συμβολή των οδών Πριάμου και Μετσόβου, ενώ το δεύτερο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ταϋγέτου, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.

Σημεία παρέμβασης

Αναλυτικά, θα εκτελεσθούν παρεμβάσεις στους ακόλουθους δρόμους και κοινόχρηστους χώρους:

  • οδό Πριάμου από την είσοδο επί της Βουλιαγμένης έως την οδό Μετσόβου,
  • κοινόχρηστοι χώροι στη συμβολή Βουλιαγμένης και Πριάμου - πλατεία Εισόδου (περιλαμβάνεται και ο κοινόχρηστος χώρος έναντι της κύριας πλατείας),
  • κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή των οδών Πριάμου και Β. Αμαλίας,
  • κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Β. Αμαλίας, Καφαντάρη, Μεταξά και Αϊδινίου,
  • κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Μεταξά, Ελ. Βενιζέλου και Ναυαρίνου,
  • κοινόχρηστοι χώροι περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Καφαντάρη, Λαγκαδίων, Μετσόβου, Ελ. Βενιζέλου, Εθνάρχου Μακαρίου έως όριο οδού Λεκανίδη, Ταϋγέτου και Τροίας.

dimarxeio agiou dimitriou

Μερική δικαίωση για μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, έφερε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό ΑΜ3855/2018 κατά του ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΕΚΙΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 80 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, ο Ι. Μπέκιος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της κας Μαρίας Ανδρούτσου και εντενταλμένος υπεύθυνος τότε, την 10-01-2013, για τη λειτουργία του «μικρού συνεργείου» της Τεχνικής Υπηρεσίας, σε ώρα και χώρο εργασίας επιτέθηκε και κτύπησε τον εργαζόμενο Α.Α. 

Υστερα από πέντε χρόνια βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον εργαζόμενο σε πρώτο βαθμό.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου κράτησε «σιωπή», πριν και κατά την διαδικασία της δίκης αλλά και αμέσως μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό του «ακράτητου»… εντενταλμένου συμβούλου.

taxi

Αιματηρή ληστεία με θύμα οδηγό ταξί σημειώθηκε έξω από τον σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο

Οδράστης μαχαίρωσε τον αυτοκινητιστή όταν εκείνος αρνήθηκε να του δώσει υπό την απειλή μαχαιριού τις εισπράξεις της ημέρας. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Μαροκινός έκανε σήμα στο ταξί να σταματήσει στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο «πελάτης» είπε στον οδηγό να τον πάει στον Άγιο Δημήτριο. Όταν έφτασαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το Μετρό τότε ο Μαροκινός έβγαλε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να ληστέψει τον οδηγό.

Στόχος του δράστη ήταν να αρπάξει τις εισπράξεις της νυχτερινής βάρδιας του ταξί. Ο οδηγός αντέδρασε και τότε δέχτηκε μαχαιριές.

Στη συνέχεια, ο Μαροκινός διέφυγε πεζός. Η περιγραφή που έδωσε το θύμα στους αστυνομικούς για τον δράστη ήταν αρκετή ούτως ώστε άντρες της Άμεσης Δράσης να καταφέρουν να τον συλλάβουν. Αναλυτικότερα, μισή ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Μαροκινό γεμάτο αίματα από τις μαχαιριές που είχε προκαλέσει στον οδηγό ταξί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

ethnos

oplo karampina

Πανικός αυτή την ώρα στον Αγιο Δημήτριο Αττικής.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία από αργά το απόγευμα, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί από διαμέρισμα, στον Άγιο Δημήτριο.

Περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, άνδρες της οποίας ερεύνησαν την περιοχή, βρήκαν κλειστό το σπίτι και δεν έλαβαν κάποια απόκριση όταν επιμόνως ρωτούσαν εάν βρισκόταν κάποιος μέσα σε αυτό και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα όμως έπεσε και δεύτερος πυροβολισμός, αναστατώνοντας την γειτονικά, πέριξ της οδού Αιόλου.

Αστυνομικές δυνάμεις επέστρεψαν στο διαμέρισμα και έχουν περικυκλώσει το ακίνητο, εντός του οποίου βρίσκεται ένας ένοπλος άνδρας, ο οποίος, όπως περιγράφεται, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον άνδρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχει άλλο άτομο μαζί του στο διαμέρισμα ή εάν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός από τους πυροβολισμούς.

ANT1

ekab

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που καταπλακώθηκε από όχημα βαρέως τύπου επί της οδού Αναγεννήσεως στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Στο σημείο επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις έξι το απόγευμα δυστυχώς με τον χειριστή της μπετονιέρας να έχει χάσει την ζωή του.

Τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα Άρθρα...