antetokoumpoanb

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε o πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του ΝΒΑ, αφού η εκπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μπακς δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους που ψήφισαν.

Ο "Greek Freak" έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα για άλλη μια φορά!

Ο ηγέτης των ελαφιών μέτρησε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ οι Μπακς ήταν η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ στη regular season.

Έτσι πήρε το βραβείο σπίτι του, γράφοντας ιστορία σε μια χρονιά που έκανε πράματα και θάματα πάνω στο παρκέ με τα... ελάφια.

Το άξιζε και το πήρε, νικώντας τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ που δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν.

Το πρώτο βραβείο ΜVP του Γιάννη, ο οποίος έπιασε τον Μούσια που πέρυσι βρέθηκε στην κορυφή.

Λύγισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ τον πατέρα μου, δεν μπορεί να είναι εδώ
Λύγισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ευχαριστώ την Ελλάδα, ευχαριστώ τον πατέρα μου, δεν μπορεί να είναι εδώ
Με έναν ανατριχιαστικό λόγο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να γίνει MVP του ΝΒΑ.

Ο Greek Feak δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν μίλησε για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, για να είμαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με έβαλε σε αυτή τη θέση. Όλα τα κάνω μέσω αυτού, είμαι απίστευτα ευλογημένος. Την ομάδα μου, κυρίως τους συμπαίκτες μου. Θέλει πάνω από έναν παίκτη για να έχεις πάνω από 60 και τους ευχαριστώ που ήταν μαζί μου στον πόλεμο.

Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Τη διοίκηση, που πίστεψε. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν από 2 χρόνια είχα ένα στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν βρίσκομαι στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου».

liverpool euroleague

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον αγγλικό «εμφύλιο» με αντίπαλο την Τότεναμ στη Μαδρίτη, καθώς επικράτησε 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της.

Αντίθετα, η ομάδα του Λονδίνου, στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Champions League δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο, καθώς αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εναντίον της κατάσταση, που διαμορφώθηκε από νωρίς στο παιχνίδι.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα, για να κάνει το 1-0, εκμεταλλευόμενος το χέρι-πέναλτι του Σισοκό, ενώ στο 87' ο Οριγκί παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Γιορίς, για να «κλειδώσει» την κούπα. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά ο Άλισον έδειχνε ανίκητος, δείχνοντας το πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του τερματοφύλακα σε τέτοια σπουδαία ραντεβού.
Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Οι δύο προπονητές, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Γιούργκεν Κλοπ συμπεριέλαβαν στις ενδεκάδες τους δύο παίκτες -ένας για κάθε ομάδα- που ήταν αμφίβολοι για την κορυφή της επίθεσης, αλλά είναι πολύ χρήσιμοι για τα πλάνα τους, δηλαδή τους Χάρι Κέιν και Ρομπέρτο Φιρμίνο.
powered by Rubicon Project

Η Τότεναμ ξεκίνησε με τους Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Άλι, Έρικσεν, Σον και Κέιν, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Γκατσανίγκα, Φορμ, Σάντσες, Φόιτ, Ντέιβις, Οριέ, Ντάιερ, Γουόκερ-Πίτερς, Γουανιάμα, Μόουρα, Λαμέλα και Γιορέντε.

Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ είχε στην ενδεκάδα της τους εξής έντεκα: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ, με τους Μινιολέ, Λόβρεν, Μίλνερ, Γκόμες, Στάριτζ, Μορένο, Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν, Σακίρι, Μπρούστερ, Οριγκί και Κέλεχερ να βρίσκονται στον πάγκο.
Το ματς άρχισε με γκολ

Ο τελικός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη Λίβερπουλ, καθώς μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα από τη σέντρα, ο Σισοκό έκανε χέρι εντός περιοχής της Τότεναμ σε προσπάθεια του Μανέ και ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και δεν λάθεψε. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, λοιπόν, έγινε το 0-1 για τους τυπικά φιλοξενούμενους «κόκκινους», δίνοντας από πολύ νωρίς μια άλλη τροπή στο ματς.

Result: Tottenham 0-2 Liverpool


 

tsitsipas 1

Τον Ραφαέλ Ναδάλ, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με στόχο την πρόκρισή του, στον τελικό του τουρνουά. 

Ο Ναδάλ - νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη - νωρίτερα επικράτησε του Αμερικανού Φράνσις Τιαφό με 3 - 0 σετ (6-3, 6-4, 6-2).

Υπενθυμίζεται, ότι ο Έλληνας τεννίστας πέρασε στα ημιτελικά αποκλείοντας νωρίτερα σήμερα, τον Μπαουτίστα Αγκούτ, επικρατώντας με 3-1 σετ.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αναμετρηθούν ο Τσιτσιπάς με τον Ναδάλ, ο οποίος έχει κατακτήσει μόνο μια φορά το Open της Αυστραλίας, το 2009.

Στις δηλώσεις του στον Τζον Μάκενρο, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα του με τον Τιαφό, ο Ναδάλ έπλεξε το εγκώμιο του 20χρονου Έλληνα τενίστα.

“Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να επιστρέφω στα ημιτελικά εδώ, έχοντας κάποιες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζω σε αυτό το court. Νιώθω τυχερός εδώ που είμαι με όσα έχω περάσει”, τόνισε αρχικά ο Ναδάλ, στη συνέντευξή που έδωσε μέσα από το κορτ της “Rod Laver Arena”.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός κλήθηκε να μιλήσει για τον Στέφανο Τσιτσιπά: “Τον τελευταίο χρόνο, βελτιώνεται σε μηνιαία βάση. Κέρδισε τουρνουά. Παίξαμε μαζί σε τελικούς στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο. Βρίσκεται εδώ στα ημιτελικά και είναι ήδη ικανός να κερδίσει τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι σπουδαίος παίκτης, είναι φανταστικός και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, για πολλά χρόνια”.

pagkosm kypelo 18

Η κυνική Γαλλία βρίσκεται για 2η φορά στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντιάλ 2018, απέναντι στην εξαιρετική Κροατία η οποία όμως πλήρωσε ακριβά τα λάθη που έκανε στο πρώτο ημίχρονο του συγκλονιστικού τελικού

Σε έναν από τους πιο τρελούς τελικούς ever, η Γαλλία λύγισε 4-2 την μαχητική Κροατία και πέρασε στην ιστορία ως η 3η ομάδα με δύο Mundial. Τεράστιο respect στους Χρβάτσκι που πάλεψαν μέχρι τέλους.

Η Κροατία κέρδισε τον σεβασμό όλων, όμως εκείνη που έγραψε η ιστορία ήταν η Γαλλία με το εκπληκτικό 4-2 . Δύο χρόνια μετά την απογοήτευση στην έδρα τους, οι Τρικολόρ επικράτησαν στον δεύτερο παραγωγικότερο τελικό και 20 χρόνια μετά το έπος του 1998, έγιναν η 3η Εθνική που κατακτά δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρίτος με τίτλο Mundial ως παίκτης και προπονητής έγινε ο Ντιντιέ Ντεσάν, φουλ για την Χρυσή Μπάλα ο Κιλιάν Μπαπέ που σκόραρε ξανά.

Οι Κροάτες έριξαν κράξιμο στους Αγγλους δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει να... αναλύσουν ότι στον ημιτελικό θα είναι κουρασμένοι και μπήκαν και στον τελικό δείχνοντας ότι έχουν αστείρευτες δυνάμεις. Η ομάδα του Ντάλιτς είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Γαλλία που δεν άλλαξε τροπάριο και έδωσε χώρο και μπάλα στους Χρβάτσκι, οι οποίοι έφτιαξαν καλές προϋποθέσεις δύο φορές με τον Πέρισιτς (11', 15') αλλά ο άσος της Ιντερ δεν έκανε τη ζημιά. Αντίθετα και κόντρα στη ροή του αγώνα, την έκαναν οι Τρικολόρ στο 19' όταν μετά το φάουλ του Γκριζμάν ο Μάντζουκιτς πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των Mundial (1-0).

Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το γκολ καθώς οι Κροάτες συνέχισαν να παίζουν μπροστά και δέκα λεπτά μετά δικαιώθηκαν αφού έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κάτι σαν κομπίνα, ο - πολύ δραστήριος - Πέρισιτς με εκπληκτικό αριστερό νίκησε τον Γιορίς για το 1-1, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στο 34' ύστερα από κόρνερ ο Ματουιντί πήρε κεφαλιά και ο Πέρισιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Πιντάνα πήγε στο VAR, έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και έδειξε την βούλα, από την οποία τέσσερα λεπτά μετά ο Γκριζμάν νίκησε τον Σούμπασιτς για το 2-1 που ήταν το σκορ σε ένα πρώτο μέρος που οι Κροάτες είχαν κατοχή 61% και οι Γάλλοι μία τελική.

Αν στο πρώτο μέρος οι Τρικολόρ είχαν τύχη και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ κόντρα ίσως στην ροή του αγώνα, στο δεύτερο έκαναν τα πράγματα πιο απλά.

Οι Κροάτες μπήκαν με περισσότερη πρωτοβουλιά ξανά και έδειξαν διάθεση για πολλές σέντρες, κάτι στο οποίο ο Ντεσάν αντέδρασε με τον Ν' Ζονζί στη θέση του Καντέ νωρίς [55']. Τέσσερα λεπτά μετά οι Τρικολόρ έκαναν το 3-1 όταν σε φάση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος, ο Πογκμπά είδε τη γωνία και με τεχνικό αριστερό τη βρήκε δίνοντας σαφές προβάδισμα κούπας.

Ενα προβάδισμα που έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 65' όταν το wonderkid και υποψήφιος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Κιλιάν Μπαπέ, με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 4-1. Στο 69' ο Γιορίς έκανε γκάφα ερασιτεχνικού επιπέδου χάνοντας την μπάλα από τον Μάντζουκιτς, όμως παρά την πίεση των Κροατών στο φινάλε το 4-2 δεν άλλαξε και έστειλε τους Γάλλους σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ιστορική επιτυχία...

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ (55' Ν' Ζονζί), Ματουιντί (73' Τολισό), Γκριζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81' Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81' Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Ο Μακρόν πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του Μουντιάλ! 

macron_arthro
Παρακολούθησε τον τελικό δίπλα στη σύζυγό του, Μπριζίτ, και την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, ζώντας σαν παιδί κάθε στιγμή - Δείτε πώς ξέσπασε στη λήξη
 
Έξαλλα πανηγύρισε ο Εμανουέλ Μακρόν τόσο τα γκολ της Γαλλίας, όσο και -πολύ περισσότερο- την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της χώρας παρακολούθησε τον τελικό δίπλα στη σύζυγό του, Μπριζίτ, και την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, ζώντας σαν παιδί κάθε στιγμή...
 
Μάλιστα, η αντίδρασή του στη λήξη της αναμέτρησης, ήταν ενδεικτική, καθώς το πανηγύρισε σχεδόν... σκαρφαλώνοντας στα θεωρεία των επισήμων.

 

 

 

eyroleague olym

Η 25η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζουν σημαντικά "διπλά". "Σφαγή" για μία θέση στην πρώτη οκτάδα. 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Μπουντούτσνοστ με 89-76, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε την Νταρουσάφακα με 91-67 στην Τουρκία, για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Οι δύο ελληνικές ομάδες παλεύουν για την είσοδο τους στην οκτάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σε καλύτερη μοίρα, μιας κι έχουν μία νίκη παραπάνω από τους «πράσινους» αλλά και καλύτερο πρόγραμμα.

Το σημαντικότερο παιχνίδι τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό είναι, πάντως, το εκτός έδρας με την Αρμάνι Μιλάνο.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός 67-91
Ζαλγκίρις – Γκραν Κανάρια 98-64
Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι 70-77
Ρεάλ – Φενέρμπαχτσε 101-86
ΤΣΣΚΑ – Αρμάνι Μιλάνο 101-95
Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα 92-70
Μπουντούτσνοστ – Ολυμπιακός 76-89
Μπασκόνια – Χίμκι 104-86

 Η κατάταξη
 

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Πέμπτη 14/3

Χίμκι – Ρεάλ
Ζαλγκίρις – Μπάγερν Μονάχου
Μακάμπι – Εφές
Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός
Γκραν Κανάρια – Νταρουσάφακα

Παρασκευή 15/3

ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός
Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια – Μπουντούτσνοστ

tsitsipas.1

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία. Ο «Έλληνας Θεός» σε 3 ώρες και 45 λεπτά απέκλεισε τον «Βασιλιά» των courts, Ρότζερ Φέντερερ, επικρατώντας με 3-1 σετ στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Ο αγώνας 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσιτσιπάς, Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν συγκλονιστικός από την αρχή και έστειλε μήνυμα στον Ελβετό ότι δεν θα είναι εύκολη λεία. Και δεν ήταν. Το πρώτο σετ πήγε στο τάι μπρέικ, αφού κανείς από τους δυο δεν έχασε το σερβίς του, αλλά στις λεπτομέρειες ο Φέντερερ το έκανε δικό του με 13-11. Άλλοι θα λύγιζαν μπροστά στη χαμένη ευκαρία, ο Τσιτσιπάς όχι.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε και όταν έφτασε εκ νέου στο τάι μπρέικ, συνέχισε να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύει στον εαυτό του. Το έκανε δικό του με 7-3 και ισοφάρισε σε 1-1, ανακτώντας την αυτοπεποίθησή του. Όλα πλέον ξεκινούσαν από την αρχή, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το μομέντουμ, για να φέρει... τούμπα το ματς και να νικήσει. Όπερ και εγένετο...

Το τρίτο σετ έγινε δικό του με 7-5 στα γκέιμ, αφού ένα μπρέικ έφτανε και περίσσευε στον αθλητή μας. Χρειαζόταν ένα ακόμη σετ για να προκριθεί. Οι δυο τενίστες πήγαιναν χέρι, κράτησαν το σερβίς τους και οδηγηθήκαμε εκ νέου σε τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0, για να το γυρίσει ο Φέντερερ σε 4-3. Ο πρωταθλητής μας συνέχισε το ίδιο δυνατά, πήρε τέσσερις πόντους και με 7-5 έφτασε στη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως αυτήν ήταν η πρώτη φορά που ο Φέντερερ αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του Australian Open, μετά το μακρινό 2003.

Το ταξίδι συνεχίζεται και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, που νωρίτερα απέκλεισε τον περυσινό φιναλίστ του θεσμού, Μαρίν Τσίλιτς, επίσης με 3-2 σετ.

 Embedded video
Τα ξένα ΜΜΕ για το έπος του "Έλληνα Θεού"!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και επικράτησε με 3-1 σετ, φτάνοντας στην πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open. Τα ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με τον άθλο του 20χρονου πρωταθλητρητή μας και την ιστορική επιτυχία του απέναντι στον Ελβετό θρύλο του αθλήματος.

Διαβάστε ορισμένους χαρακτηριστικούς τίτλους:

Eurosport: "Ο Φέντερερ εκτός Australian Open από τον εκπληκτικό Τσιτσιπά"

BBC: "Ο Τσιτσιπάς αποκλείει τον πρωταθλητή Φέντερερ στα τέσσερα σετ"

Guardian: "Ο Τσιτσιπάς σόκαρε τον Φέντερερ σε ένα θρίλερ στα τέσσερα σετ"

Equipe: "Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Master"

Gazzetta Dello Sport: "Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ"

AS: "Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς"

Μarca: "Ο Τσιτσιπάς κάνει το μπαμ και διαλύει τον Φέντερερ"

 

KROATIA2018

Την πρόκρισή της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει σήμερα η Κροατία, που επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στην παράταση, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Άγγλους, που μόλις στο 5ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με τον Τρίπιερ να εκτελεί υποδειγματικά το φάουλ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σούμπασιτς.

Το γρήγορο γκολ αιφνιδίασε τους Κροάτες, που κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο τέρμα, όμως η πίεση των Άγγλων δεν απέδωσε καρπούς. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματική, με καλύτερη στιγμή ένα δοκάρι του Κέιν στο 30΄, το οποίο όμως ήταν… ως μη γενόμενο, αφού ο Άγγλος επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία ανέβασε την απόδοσή της, και στο 68’ ο Βρσάλκο έκανε τη σέντρα, ο Πέρισιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, οι Κροάτες αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεση και στο 72’ ο Πέρισιτς και πάλι έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από λάθος της αγγλικής άμυνας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Από την άλλη, οι Άγγλοι έγιναν πιο κινητικοί με την είσοδο του Ράσφορντ στο παιχνίδι στο 74’, αντί του Στέρλινγκ, κι έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, όμως το νικητήριο γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Παρά την κούραση που βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών (ειδικά των Κροατών, για τους οποίους ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που πήγε στην παράταση), στο πρώτο μέρος του επιπλέον χρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία: στο 99’ ο Βρσάλικο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Στόουνς, ενώ στο 105’ ο Πίκφορντ σταμάτησε τον Μάντζουκιτς με δύσκολη επέμβαση.

Όμως το γκολ ήρθε τελικά στο 109’, και ήταν για την Κροατία: με την άμυνα της Αγγλίας να πιάνεται στον ύπνο, ο Μάντζουκιτς βρήκε την ευκαιρία και με ωραίο σουτ νίκησε τον Πίκφορντ, κάνοντας το 2-1.

Το γκολ αυτό ήταν τελικά και το νικητήριο, και χάρη σε αυτό η Κροατία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, ενώ στον μικρό τελικό του Σαββάτου η Αγγλία και το Βέλγιο θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση.

newsbeast

 

Περισσότερα Άρθρα...