Απόψε κάνει πρεμιέρα το Ευρωμπάσκετ.

Καθημερινά από 4 έως 22 Σεπτεμβρίου όλοι οι αγώνες της Εθνικής, τα μεγαλύτερα ντέρμπι της διοργάνωσης έως και την τελική φάση, θα προβάλλονται από τον ΑΝΤ1, σε απευθείας μετάδοση από τα γήπεδα της Σλοβενίας.

Στις 00.10 η ειδική εκπομπή «Το Ευρωμπάσκετ στον ΑΝΤ1» θα μεταδίδει, μέσα από ένα πλούσιο ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Βασικός σχολιαστής ο Δημήτρης Πρίφτης.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου καλεσμένος στην εκπομπή ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα μεταδόσεων:

4 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Σουηδία στις 18.45
και Σερβία-Λιθουανία στις 22.00

5 Σεπτεμβρίου: Βοσνία-Σερβία στις 18.45
και Ελλάδα-Ρωσία στις 22.00

7 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Τουρκία στις 22.00

8 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Ιταλία στις 18.45

9 Σεπτεμβρίου: Ελλάδα-Φινλανδία στις 15.30
και Τουρκία-Ρωσία στις 22.00

Στη δεύτερη φάση, από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθούν 6 αγώνες. Οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδος θα διεξαχθούν στις 12,14 και 16 Σεπτεμβρίου.

Οι προημιτελικοί θα μεταδοθούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Ο ημιτελικός στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό, προκαλεί η απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι μία απόφαση που προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο! Η ΔΟΕ υποστήριξε στην ανακοίνωση της ότι αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων! Αν η απόφαση αυτή επικυρωθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα τεθεί σε ισχύ από τη διοργάνωση του 2020.

Η πάλη ήταν ένα από τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπως άλλωστε κι άλλα, τα οποία είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. Αλλα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας τα οποία είναι και σήμερα στο πρόγραμμα, είναι το ακόντιο, το άλμα, ο δίσκος, ο δρόμος, τα ιππικά αγωνίσματα και η πυγμαχία.

«Η απόφαση δεν είναι οριστική», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Ανταμς. «Εχει να κάνει με τον πυρήνα του αθλητισμού και θέλουμε να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα. Δε σημαίνει ότι κάνει δεν πάει καλά με την πάλη, αλλά είναι για το καλό των Αγώνων».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ έχει αποφασίσει επίσης να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2016 στο Ρίο, το ράγκμπι και το γκολφ!...
 
NEA

ethhniki ella

Στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Εθνική ομάδα για τον μήνα Ιανουάριο.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας παρέμεινε αμετάβλητη, με την Ισπανία να παραμένει στην κορυφή, με τη Γερμανία και την Αργεντινή να ακολουθούν.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

1. Ισπανία 1606
2. Γερμανία 1437
3. Αργεντινή 1290
4. Ιταλία 1165
5. Κολομβία 1164
6. Αγγλία 1151
7. Πορτογαλία 1144
8. Ολλανδία 1124
9. Ρωσία 1070
10. Κροατία1064
11. Ελλάδα 1033

sise

Ο επιθετικός της ΚΠΡ, Τζιμπρίλ Σισέ, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την αγγλική ομάδα και χθες έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια σχετικά με επιστροφή του παίκτη στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην ομάδα του «τριφυλλιού», δεν είχε ποτέ και τις καλύτερες σχέσεις με τους φίλους του αγγλικού συλλόγου, με αποτέλεσμα οι φήμες να αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Από την «πράσινη» ΠΑΕ ψάχνουν να κάνουν το μετεγγραφικό «μπαμ» που θα φέρει και πάλι ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας.

Ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι και εύκολο, μιας και ο Σισέ έχει συμβόλαιο με την ΚΠΡ του οποίου οι απολαβές αγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Από τη στιγμή βέβαια που ο παίκτης δεν υπολογίζεται, ο δανεισμός του θα μπορούσε να γίνει σε μία πιο προσιτή τιμή. Μάλιστα, από την μεριά του «τριφυλλιού» έχει γίνει γνωστό ότι τα χρήματα τα οποία θα δαπανούνται για μετεγγραφές δεν θα ξεπερνούν το ποσό των 300.000 ευρώ, εκτός «εξαιρετικής περίπτωσης».

Αν και σε μία από αυτές ανήκει ο Σισέ, κύκλοι της ΠΑΕ δηλώνουν άγνοια για επιστροφή του Γάλλου στην ομάδα.

woop