Ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση, που, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός θα εγκριθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, θα είναι συνδυασμός του «νόμου Παυλόπουλου» και του «Καλλικράτη».

«H παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη. Η δική μου παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να τρέξουν γρήγορα και να δώσουμε έμφαση σε έργα τα οποία έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη νέα ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών. 

Ρύθμιση των επιπλέον ποσών δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων που προέκυψαν μετά τη δήλωση των λεγόμενων αδήλωτων τετραγωνικών σε 24 δόσεις και ρύθμιση οφελών προς τους δήμους σε έως 120 δόσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Νέα υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ συστήνει το υπουργείο Εσωτερικών. Θα πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή από το υπουργείο.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης τόσο από την επερχόμενη κακοκαιρία όσο και από την πανδημία, βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, εντός των διοικητικών ορίων των ΟΤΑ Α’ βαθμού όπου υπάρχουν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή, τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ. απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους στάθμευσης.

Με το εντυπωσιακό ποσοστό 93,4 %, οι Δήμοι είπαν «ναι» στην ηλεκτροκίνηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτός ο νέος πράσινος τρόπος μετακίνησης έχει δυναμική και μέλλον.

Περισσότερα Άρθρα...