gortzidis dilosi metro

Τι να τους κάνουμε τους σταθμούς του μετρό... πάμε όλοι για λιομάζωμα...

Ως μάννα εξ' ουρανού περιμένουν οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων το άνοιγμα των τριών σταθμών του Μετρό, επί της Βουλιαγμένης, στο ύψος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί ενώ πρακτικά ήταν έτοιμοι εδώ και πολύ καιρό, είχαν μπλοκαριστεί για το γνωστό θέμα της Siemens, καθώς δεν είχαν εγκατασταθεί τα συστήματα σηματοδοσίας της εν λόγω εταιρίας.

Σύμφωνα με μελέτες της ΜΕΤΡΟ οι τρείς σταθμοί θα εξυπηρετούν τουλάχιστον 100.000 επιβάτες ημερησίως.

Σε όλους σχεδόν τους δήμους στους οποίους υπάρχει σταθμός του Μετρό οι δήμαρχοι έχουν προνοήσει για την κατασκευή πάρκιγκ και υποδομών προκειμένου η μεταφορά των πολιτών και η στάθμευση των οχημάτων να είναι ομαλή και να μην δημιοργούνται προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρονται οι δήμαρχοι Περιστερίου και Αμαρουσίου οι οποίοι τουλάχιστον 2 χρόνια πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών του μετρό στις περιοχές τους, είχαν καταθέσει σχέδια και μελέτες προς χρηματοδότηση προκειμένου τα έργα να είναι έτοιμα στην ώρα τους, όπως και έγινε.

Στον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, που ουσιαστικά θα γίνει ο τερματικός σταθμός όλων των νοτίων προαστίων δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Παρ' όλο που ο πρ. Δήμος Αργυρούπολης, επί δημαρχίας Δημήτρη Ευσταθιάδη είχε εκπονήσει μελέτη, ο Χρ. Κορτζίδης είχε παντελή άγνοια. Η μελέτη αράχνιασε στα συρτάρια του δημαρχείου.

Εκτός όμως, του γεγονότος ότι είχε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της μελέτης, άφησε και εμβρόντητους τους κατοίκους του δήμου όταν εισηγήθηκε να μην επιτρέψουν το άνοιγμα των σταθμών του Μετρό, έως ότου η πολιτεία δώσει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων!

Την πολιτεία καλεί ο κ. Κορτζίδης να λύσει το μελλοντικό πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης τη στιγμή που όφειλε να μεριμνήσει ο ίδιος για τα της πόλης του, όπως έκαναν οι συνάδελφοί του σε άλλους δήμους.

Απ' ότι πληροφορούμαστε τελευταία, κάποιοι τον ενημέρωσαν για την ύπαρξη της μελέτης και τώρα, στο και...πέντε κοιτάει να δει τι θα κάνει. Τώρα κοιτάει να δει πως θα μπορούσε να εντάξει τη μελέτη στο ΕΣΠΑ κλπ. Τώρα θυμήθηκε ο κ. Κορτζίδης, δύο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας των σταθμών, και το Μετρό και το ΕΣΠΑ.

Αλλά, όπως παραδέχθηκε μπροστά τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου για τις εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης των αιθουσών, ότι τους ξεφεύγουν... πράγματα και δεν τα προλαβαίνουν όλα, έτσι προφανώς συνέβει και με το Μετρό.

Βλέπετε ο Χρ. Κορτζίδης έχει να οργανώσει άλλα πράγματα πολύ πιο σημαντικά. Όπως π.χ. τη δενδροφύτευση στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, το λιομάζωμα, τον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό κλπ. Πρωτίστως έχει να εξυπηρετήσει τις ιδεολογικές του πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματός του που τον στηρίζει, και μετά τις ανάγκες της πόλης του.

 

vimaonline

ENOMENI POLI  -LOGO - KONSTANTATOS

Σε προφανή αδυναμία και πανικό, λόγω των αποκαλύψεών μας για τα έργα και τις ημέρες του, ο δήμαρχος με μια αναμενόμενη υβριστική ανακοίνωσή του, την... 3η μέσα σε λίγες ημέρες, επιτίθεται εκ νέου κατά του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της «Ενωμένης Πόλης», κατηγορώντας τον και πάλι για δήθεν ψεύτικες αναφορές στις συγκεκριμένες καταγγελίες που έχει κάνει.

Κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, μιας και για αυτόν είναι η πρώτη φορά στην δημαρχιακή θητεία του, που από συνήθης κατήγορος του γενικότερου συστήματος, βρίσκεται από την αξιωματική αντιπολίτευση απολογούμενος για τις πράξεις και παραλείψεις του δικού του συστήματος που έχει εγκαθιδρύσει στο δήμο.

Αντί όμως, όπως θα περίμενε κάποιος, να δίνει συγκεκριμένες και πειστικές εξηγήσεις σε αυτά που αναδεικνύουμε, υπεκφεύγοντας σε πολλά θέματα σκόπιμα, προσπαθεί να παραποιεί δηλώσεις μας και να ερμηνεύει κατά πως τον συμφέρει ανακοινώσεις μας , παίζοντας το γνωστό «θέατρο» του παραλόγου, ανάλογο με αυτό που κάνει, όταν, χάριν δημοσιότητας, μετατρέπεται σε περιστασιακό.... οδοκαθαριστή, την ώρα που οι γειτονιές βρωμάνε και οι κάδοι των απορριμμάτων έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και δυσωδίας, μιας και δεν έχουν πλυθεί ποτέ!

Επειδή λοιπόν, κατά τον δήμαρχο, εμείς λέμε δήθεν ψέματα και αυτός μόνο αλήθειες, του θέτουμε ξανά τα πιο κάτω 10 ερωτήματα, από τα δεκάδες άλλα που του έχουμε υποβάλλει στα 2,5 χρόνια της εξουσίας του, και τον προκαλούμε να δώσει σε αυτά συγκεκριμένες απαντήσεις. Οσον αφορά δε το «Ψηφιακό Καινοτομικό Κέντρο», το μεγάλο έργο που άφησε, δυστυχώς, να πάει χαμένο για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, η απάντηση που έδωσε δείχνει, εκτός από την αδιαφορία του, και την πλήρη άγνοιά του σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, μελετών και υλοποίησης τους. Όμως, σε αυτό θα επανέλθουμε.

1) Είναι ψέμα, ότι παρά τις επώνυμες καταγγελίες από πολίτες για τους βανδαλισμούς στο νεκροταφείο, που αφορούσαν συγκεκριμένο υπάλληλο –συνεργάτη του, ο δήμαρχος τις «έπνιξε» και στη συνέχεια αναγκάστηκε να κάνει κάποιου είδους έρευνα, μετά από την έγγραφη απαίτηση των κ.κ. Γ. Κωνσταντάτου και Γ. Τσαρπαλή;

2) Είναι ψέμα, ότι δημόσια ζήτησε συγνώμη από τους γονείς των μαθητών στα κεφάλια των οποίων έπεσαν οι σοβάδες, ενώ ήταν γνώστης της επικινδυνότητας του κτιρίου, όπως ο ίδιος δήλωσε, από τον Οκτώβριο 2012, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα;

3) Είναι ψέμα, ότι, όπως έχουμε καταγγείλει, για τα σχολεία, αλλά και συνολικά για την πόλη, δεν έχει καταθέσει καμία μελέτη στο ΕΣΠΑ, όπως π.χ. για το θέμα των φωτοβολταϊκών που αναφέραμε;

4) Είναι ψέμα, ότι τώρα, μετά από... 3 χρόνια, θα ανοίξει στα σχολεία Βιβλίο Συντήρησης και αυτό γιατί το απαιτήσαμε εμείς και οι γονείς στο δημοτικό συμβούλιο; Είναι δε ψέμα, ότι αποδίδονται με καθυστέρηση τα χρήματα των κατανομών στα σχολεία, αφού από την στιγμή που τα λαμβάνει ο δήμος περνάνε έως και 3 μήνες για τη διάθεση τους;

5) Είναι ψέμα, ότι την ώρα που πολλοί άνεργοι νέοι μας κ.α. αναζητούν μια ευκαιρία απασχόλησης και την ώρα που Αθλητικοί Σύλλογοι αναγκάζονται να προσλάβουν στο «Σπίτι της Γυμναστικής» ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, δημόσια δήλωσε, πως αρνείται να προσλάβει εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, γιατί είναι.... ιδεολογικά αντίθετος; Είναι ψέμα, ότι για τον ίδιο λόγο δεν συνεργάζεται με τις ΜΚΟ, αλλά και με κανένα μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο;

6) Είναι ψέμα, ότι συνεργάτες του χρησιμοποιούν παράνομα οχήματα του δήμου, οδηγώντας τα και απογευματινές ώρες για δική τους χρήση; Ποιος πληρώνει τα καύσιμα για τις μετακινήσεις των δημοτικών συμβούλων του και άλλων, που κατά καιρούς χρησιμοποιούν παράνομα για ιδία χρήση τα αυτοκίνητα (και με... σοφέρ, σε ορισμένες περιπτώσεις);

7) Είναι ψέμα, ότι τον προκαλέσαμε πολλάκις να δώσει στη δημοσιότητα το βιογραφικό του και το «πόθεν έσχες» του με την περιουσιακή κατάσταση του ίδιου και της οικογενείας του, όπως οφείλει από τον νόμο, το πράττουν όλοι οι έχοντες εξουσία, και ο ίδιος το αρνήθηκε, επικαλούμενος την αστεία δικαιολογία, ότι δεν το έκανε.... ο αείμνηστος δήμαρχος-πατέρας του; Και αυτό, ειδικά σήμερα, που η κοινωνία βοά για τις μίζες στην πολιτική και τους ΟΤΑ και ο δήμαρχος είναι πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις!

8) Είναι ψέμα, ότι στις λαϊκίστικες δενδροφύτευσεις στο π. αεροδρόμιο, όπου φέτος του γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης γιατί τον κατάλαβε , πουλούσαν παράνομα ελιές, στύλους κ.α. δίχως αποδείξεις, όπως ανέδειξε το ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας; Είναι ψέμα, ότι στο περυσινό «Youth Festival», το ίδιο ακριβώς έκαναν και συνεργάτες του, που πουλούσαν παράνομα σουβλάκια και μπίρες στα παιδιά μας, όπως επίσης έχουμε καταγγείλει;

9) Είναι ψέμα, ότι ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», ελάμβανε κάθε χρόνο από τον π. δήμο Αργυρούπολης έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ για να διοργανώσει Κούλουμα στο βουνό, ενώ ο δήμαρχος, εδώ και 3 χρόνια, δεν έχει δώσει ευρώ για να στηρίξει το μακροχρόνιο αυτό έθιμο της πόλης, θέλοντας προφανώς να εμποδίσει τον Σύλλογο να τα πραγματοποιήσει εκτός αεροδρομίου;

10) Είναι ψέμα, τέλος, ότι για 7 χρόνια στο Ελληνικό και 3 στον ενιαίο δήμο , δεν έκανε απολύτως τίποτα για να οργανώσει τις γειτονιές μας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την έλευση του ΜΕΤΡΟ και τώρα τρέχει πίσω από εμάς να κάνει συζητήσεις με τους δημότες, απειλώντας μάλιστα, ότι θα εμποδίσει την λειτουργία του με καταλήψεις και διαδηλώσεις (άραγε εναντίον ποιού), τι στιγμή που ο ίδιος δεν έκανε έγκαιρα και μεθοδικά όσα όφειλε να κάνει;

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Θα καταθέσουμε και θα σας ενημερώνουμε και για άλλα πολλά ζητήματα, που γνωρίζει καλά ο κύριος δήμαρχος, για τα οποία, τόσο εμείς, όσο και οι εργαζόμενοι, έχουμε απαιτήσει εγγράφως να μας απαντήσει, αλλά για την ώρα σιωπά.

Δηλώνουμε, ότι δεν μας πτοούν, οι απειλές, οι προσωπικές ύβρεις, η αλαζονική στάση και συμπεριφορά του απέναντί μας, ούτε και η «κόκκινη» προπαγάνδα, που γνωρίζει πολύ καλά πως να ασκεί, τόσο ο κύριος Κορτζίδης, όσο και οι συν αυτόν ! Αποτελεί καθήκον μας να μη χαριστούμε σε τίποτα σε αυτήν τη διοίκηση, που, δυστυχώς για όλες και όλους, είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος μας.

Δηλώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι την πολιτική κριτική και τις καταγγελίες μας για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Δημάρχου και ο ίδιος, ας συνεχίσει να έχει την αλαζονική συμπεριφορά, να υπεκφεύγει σκόπιμα, να ερμηνεύει κατά πως τον συμφέρει τις δηλώσεις και ανακοινώσεις μας και, ευρισκόμενος σε προφανή αδυναμία και πανικό, να κάνει αντιπολίτευση.... στην αντιπολίτευση, χρησιμοποιώντας μάλιστα για τον λόγο αυτό καταχρηστικά και για ίδιον όφελος τον επίσημο ιστότοπο του δήμου που τον πληρώνουν οι δημότες, από τον οποίο έχει αποκλείσει όλες τις άλλες παρατάξεις!!

δελτιο τυπου "Ενωμενης Πολης"

sxoleio

Aπάντηση στην ανακριβή ανακοίνωση του δήμου για τα σχολεία μας

Σ ε προφανή κατάσταση πανικού και τρέχοντας πίσω από τις δικές μας συναντήσεις και ενημερώσεις με δημότες, κατοίκους και φορείς της πόλης , σε λιγότερο από ένα 24ωρο, η δημοτική αρχή υπέπεσε και σε δεύτερο ατόπημα με τη νέα ανακριβή σε αναφορές ανακοίνωση της, μετά από αυτήν την γεμάτη ψεύδη για τα διπλά Κούλουμα!

Σε ανακοίνωση που την υπογράφουν οι κ.κα Μιχαλάκης και Καλημεράκη, ως πρόεδροι των επιτροπών Παιδείας του Δήμου, μας εγκαλούν ότι κάναμε παραπληροφόρηση στους διευθυντές των σχολείων της πόλης μας, ως προς τα οικονομικά. Ως διευκρίνιση λοιπόν δηλώνουμε τα εξής τα οποία υποστηρίξαμε και ενώπιον των διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων:

1) Τονίσαμε και τονίζουμε, ότι ο δήμος αποδίδει με μεγάλη καθυστέρηση τα χρήματα στα σχολεία. Δεν ισχυρισθήκαμε ποτέ, ότι δεν τα αποδίδει, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου. Επίσης, τονίσαμε και τονίζουμε, ότι για τις αισθητά μειωμένες δόσεις φταίει η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και όχι ο δήμος. Η ευθύνη του δήμου στο θέμα αυτό είναι, ότι έτσι και αλλιώς, τα ελάχιστα χρήματα για τα σχολεία τα αποδίδει καθυστερημένα, μήνες μετά από την εισροή τους στο ταμείο του.

2) Τονίσαμε και τονίζουμε τις βαρύτατες ευθύνες που έχει ο δήμαρχος προσωπικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του, που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εσόδων του δήμου και την αδυναμία του έτσι να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, όπως π.χ. η ενίσχυση των σχολείων. Όταν ο δήμος χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα αμίσθωτα καταστήματα, ή από την «δωρεάν» χρήση της παραλίας, που πληρώνουν ακριβά για τη συντήρηση της οι δημότες μας, από πού θα βρει εναλλακτικά χρήματα για τα σχολεία, δεδομένης της κυβερνητικής πολιτικής;

3) Ο δήμαρχος , όπως και για το ΜΕΤΡΟ, δεν έχει αξιοποιήσει, ως όφειλε, το ΕΣΠΑ για έργα στα σχολεία, όπως για συντήρηση, για υπόστεγα κτλ. Ας μας πουν οι κ.κα Μιχαλάκης και Καλημεράκη, έστω και μία σχετική μελέτη που εκπόνησαν και την κατέθεσαν στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ! Αποτελεί τουλάχιστον θράσος να εγκαλούν εμάς, γιατί τους δείξαμε τον δρόμο της δράσης, τη στιγμή που οι ίδιοι ιδεολογικά και κομματικά αποφεύγουν να τον ακολουθήσουν , σε βάρος όμως των σχολείων μας!

4) Πλήρης αδιαφορία και τελικά εγκατάλειψη εκ μέρους της διοίκησης του κ. Χρ. Κορτζίδη ενός μοναδικού εκπαιδευτικού έργου, του «Καινοτομικού Κέντρου Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού», για το οποίο είχε εκπονηθεί μελέτη ύψους 50 χιλιάδων ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επί δημαρχίας Δ. Ευσταθιάδη και αντιδημαρχίας Γ. Κωνσταντάτου και ήταν χρηματοδοτούμενο με 2 εκ ευρώ. Παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις μας να το συνεχίσουν με δεδομένη και τη βοήθειά μας, το εγκατέλειψαν, το ξέχασαν και έτσι έχασε η εκπαιδευτική κοινότητα ένα μοναδικό καινοτόμο έργο εκπαίδευσης.

5) Οι κ.κα Μιχαλάκης και Καλημεράκη προσπαθούν να καλύψουν τον δήμαρχο και να συγκαλύψουν το γεγονός ότι, με τον μόνιμο ισχυρισμό ότι δεν έχουν λεφτά, δεν διαθέτουν ούτε καν λάμπες να βάλουν στα σχολεία, με τη συντήρησή τους να βρίσκεται πλέον στον αυτόματο πιλότο και με τους Συλλόγους Γονέων να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για την στοιχειώδη συντήρηση των σχολείων. Οχυρώνονται βολικά πίσω από τον ισχυρισμό τους, ότι δεν έχουν λεφτά, και δεν μας λένε τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα και ποιες μελέτες, ή δράσεις, έχουν υποβάλει και σε ποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, όπως άλλοι δήμοι.

6) Αληθεύει, όπως μας καταγγέλθηκε από συνδημότη μας, ότι ο ίδιος παρέδωσε στη δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, πλήρη φάκελο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία, περιμένοντας ακόμη, εδώ και .... 2 χρόνια, την απάντηση του δήμου;

7) Τέλος, σωστά αναφέρουν, πως οι αποφάσεις είναι ομόφωνες, τόσο στην Επιτροπή Παιδείας, όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια, όταν πρόκειται για τα σχολεία μας. Είναι αυτονόητο, ότι εμείς ποτέ δεν θα καταψηφίζαμε οτιδήποτε αφορά τα παιδιά και τα οικονομικά των σχολείων, ακόμα και αν, πλέον, θεωρούμε εγκληματικά ανίκανη αυτήν την διοίκηση.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που διακατέχει τη δημοτική αρχή. Όχι όμως και την αδιαφορία της, που την βιώσαμε, τόσο με τους Συλλόγους Γονέων, όσο και στις γενικές συνελεύσεις που συμμετείχαμε. Έπρεπε να πέσει σοβάς στο κεφάλι μαθητή και να κλείσει το σχολείο για να ευαισθητοποιηθεί ο δήμος! Εγκατάλειψη, Μιζέρια και Κομματική Οπισθοδρόμηση σε όλο της το μεγαλείο. Τίποτα παραπάνω. Κρατάμε μόνο την ΣΥΓΝΩΜΗ του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο προς τους γονείς, ότι ενώ γνώριζε τα θέματα από τον Οκτώβριο δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακριβώς όπως και η πολιτική του στα σχολεία.

Όμως, μια συγνώμη δεν συγχωρεί τις αδικίες σε βάρος των παιδιών μας. Εμείς, ως μαχόμενη αντιπολίτευση θα είμαστε κάθε μέρα στα σχολεία, δίπλα στα παιδιά και στους γονείς, όσο και αυτό ενοχλεί και πανικοβάλλει τον δήμαρχο που είχε μάθει να λειτουργεί κατά το δοκούν και δίχως κανέναν έλεγχο .


δελτιο τυπου "Ενωμενης Πόλης" 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 Αναγκαίες απαντήσεις σε αβάσιμες διαδόσεις για τα σχολικά ταμεία

Σε ενημέρωση που έγινε στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων από τον κ. Κωνσταντάτο διαστρεβλώθηκε η πραγματικότητα για τη διαχείριση που ασκούν οι σχολικές επιτροπές της A΄βάθμιας και της B΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Αναφέρθηκε πως ο δήμος και στη συνέχεια με τη σειρά τους οι δύο σχολικές επιτροπές δεν αποδίδουν στα σχολεία όλα τα χρήματα που παίρνουν από την Κεντρική Διοίκηση για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι εντελώς αβάσιμος δεδομένου ότι η παράταξη του κ. Κωνσταντάτου εκπροσωπείται και στις σχολικές επιτροπές και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ως εκ τούτου έχει σαφή εικόνα για τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών.

Συγκεκριμένα:

1. Το έτος 2010 δεν είχε αποδοθεί στα σχολεία της Αργυρούπολης η Δ΄ δόση επιχορήγησης ποσού 101.000 €. Το ποσό αυτό απέδωσε η σημερινή διοίκηση αν και παρέλαβε ελλειμματικό ταμείο.

2. Τα έτη 2011, 2012 στο ταμείο του δήμου πιστώθηκε από την Κεντρική Διοίκηση το ποσό των 814.000 € για λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, το οποίο αποδόθηκε στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατανεμήθηκε στις σχολικές μονάδες.
Το 2013 μέχρι σήμερα ο Δήμος πήρε από την Κεντρική Διοίκηση 101.000 €. Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε στις σχολικές μονάδες από τις σχολικές επιτροπές.

3. Με ομόφωνη απόφαση των σχολικών μας επιτροπών διατηρείται «στην άκρη» ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα τουλάχιστον τρίμηνο μισθοδοσίας και ΙΚΑ των καθαριστριών. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η αναστάτωση που προκαλείται σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, από την καθυστερημένη απόδοση της μισθοδοσίας τους από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Επομένως καμία παρακράτηση δε γίνεται από το Δήμο στα χρήματα που παίρνει από την Κεντρική Διοίκηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

4. Όπως γνωρίζετε λόγω των πολιτικών πρακτικών που ασκούνται στη χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι επιχορηγήσεις προς τους Δήμους και κατά συνέπεια προς τις σχολικές επιτροπές έχουν μειωθεί δραματικά.

Ειδικότερα:
o το έτος 2009 οι Δήμοι Ελληνικού και Αργυρούπολης εισέπραξαν το ποσό των 894.000 € για λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
o Τα έτη 2010 – 2011 το ποσό για τον ενιαίο Δήμο μειώθηκε στις 509.000 €.
o Το έτος 2012 ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε μόλις με το ποσό των 305.000 € για τις 52 σχολικές μονάδες του.

Άρα παρατηρείται ποσοστιαία μείωση της τάξης του 65%!

Γι' αυτή την υπερβολική μείωση των επιχορηγήσεων, προς τα σχολεία από την Κεντρική Διοίκηση, γιατί δε αναφέρεται ο κ. Κωνσταντάτος;

Εν κατακλείδι.
Η διαχείριση που ασκείται σε συνθήκες δύσκολες από τις δύο σχολικές επιτροπές στηρίζεται πάντα στις ομόφωνες αποφάσεις των μελών τους που εκφράζουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της σχολικής κοινότητας αλλά και όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Επειδή ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ευαίσθητος και πλήττεται συνεχώς οφείλουμε όλοι μας να τον αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα σεβασμό και όποιος επικεφαλής παράταξης θέλει να ασκήσει αντιπολίτευση οφείλει να το κάνει σεβόμενος την αλήθεια.


Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών

Γιώργος Μιχαλάκης (Α΄βάθμια)

Ευδοξία Καλημεράκη (Β΄βάθμια)

sygentrosi ag barbaras apr 2013

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και δημοτών της περιοχής Αγ. Βαρβάρας της Αργυρούπολης, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ», να συγκεντρωθούν την Δευτέρα, 1-4-2013, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης για να συζητήσουν για τα θέματα της γειτονιάς τους.

Μετά από μία σύντομη εισαγωγή του επικεφαλή της παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, και του αντιπροέδρου της, κ. Γιάννη Τσαρπαλή, ακολούθησε μακρά και γόνιμη διαλογική συζήτηση, η οποία, όσον αφορά ειδικότερα το θέμα της προσεχούς λειτουργίας των σταθμών του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή, κατέληξε στην διατύπωση και ομόφωνη αποδοχή ενός κειμένου ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Το ψήφισμα αυτό, το οποίο υπέγραψαν ήδη οι 70 συμμετάσχοντες στην υπόψη συγκέντρωση και συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και λοιπών κατοίκων και δημοτών, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής Αγ. Βαρβάρας της Αργυρούπολης, ενόψει της λειτουργίας του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας τον προσεχή Ιούνιο-Ιούλιο 2013, ζητούμε και απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ τη σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί για το θέμα αυτό, για την αντιμετώπιση του αναμενόμενου μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και των λοιπών επιπτώσεων στην περιοχή μας, από τη λειτουργία των σταθμών του ΜΕΤΡΟ.  

Ζητούμε έργα και όχι άλλα λόγια, δικαιολογίες, ή υποσχέσεις.

Αργυρούπολη, 1 Απριλίου 2013

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ …..

 

δελτιο τυπου "Ενωμενης Πόλης"

kounoupi sklitso

Ανοχύρωτη πόλη παραμένει και φέτος το Ελληνικό-Αργυρούπολης απέναντι στα κουνούπια και στις αναμενόμενες εφόδους τους καλοκαιρινούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων, κυρίως των παιδιών και των ηλικωμένων. 

Ενώ άλλοι δήμοι διεξάγουν ήδη Προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών στο φυσικό, αστικό και περιαστικό περιβάλλον τους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρά το γεγονός ότι πέρυσι είχαμε στην περιοχή (Νότια και Ανατολικά προάστια) πολλά κρούσματα και τους πρώτους θανάτους από τον ιό του Νείλου!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, για παράδειγμα, εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο ρέμα Πικροδάφνης, ενώ φέτος, όπως και πέρσι, το πρόγραμμα εφαρμόζεται και σε όλα τα φρεάτια ομβρίων του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ν. Γιάκοβλεφ, «κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται συστηματική εφαρμογή καταπολέμησης κουνουπιών στο ρέμα Πικροδάφνης και ανά είκοσι ημέρες συστηματική εφαρμογή προνυμφοκτονίας στο σύνολο των φρεατίων ομβρίων του Δήμου».

Καμία παρόμοια δραστηριότητα δεν φαίνεται να έχει αναληφθεί - και έγκαιρα, όπως θα έπρεπε - από το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, πλην του καθαρισμού – μετά από πολύ καιρό -κάποιων συντριβανιών, για το λόγο ότι αυτά γειτνίαζαν σε μέρη όπου κατατιθέντο στεφάνια την 25η Μαρτίου!

Ως γνωστό, τα κουνούπια αποτελούν έναν σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο πολλών και σοβαρών μολυσματικών ασθενειών των οποίων είναι φορείς (ελονοσία, ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος Πυρετός) μέσω των τσιμπημάτων, αλλά και της οικονομίας των περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς, λόγω των προβλημάτων όχλησης που δημιουργούν στους κατοίκους των περιοχών αυτών, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Η εμφάνιση, τα τελευταία χρόνια, αυξημένων θανατηφόρων περιστατικών μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας σε περιοχές της Χώρας, όπως π.χ. στα Νότια Προάστια των Αθηνών, καταδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης και έγκαιρης εφαρμογής προληπτικών Προγραμμάτων καταπολέμησης των εντόμων αυτών.

Οι σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής τους είναι τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι όχθες των ποταμών και των λιμνών, τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια, οι ορυζώνες, το γκαζόν, τα χόρτα και η παρεμφερής βλάστηση, οι δεξαμενές, οι πισίνες, οι βόθροι, τα φρεάτια, οι γλάστρες, δοχεία και άλλα αντικείμενα που κατακρατούν το νερό της βροχής, τα άχρηστα ελαστικά, οι ποτίστρες ζώων, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και οικόπεδα, κλπ.

Η αντιμετώπιση των κουνουπιών για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να στηρίζεται στην καταπολέμηση των προνυμφών τους, νωρίς την άνοιξη (αρχές Μαρτίου) και συμπληρωματικά στην καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων, όταν και όπου αυτό απαιτηθεί.

ENOMENI POLI  -LOGO - KONSTANTATOS

Η ανακοίνωση του δήμαρχου κ. Χρ. Κορτζίδη για τα φετινά Κούλουμα, ως απάντηση στη δική μας καταγγελία, βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών, γεγονός που αποκαλύπτει την αδυναμία και τον πανικό μιας αδύναμης διοίκησης που καταρρέει.

Ψέμα πρώτο: Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν ήθελε ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» να κάνει τα κούλουμα μαζί με τον δήμο. Η αλήθεια είναι, ότι η απόφαση του κ. Κορτζίδη για διπλά Κούλουμα στον ενιαίο δήμο ήταν προειλημμένη, αφού ήξερε από πριν ότι η «Αργυρούπολη» δεν ήθελε να κάνει τα Κούλουμα στο αεροδρόμιο, αλλά στο φυσικό χώρο των Αργυρουπολιτων, το βουνό. Εκεί τα διοργανώνει εδώ και 30 χρόνια και πάντα με την βοήθεια του δήμου. Αρνήθηκε λοιπόν ο δήμαρχος να ακολουθήσει την μακρόχρονη παράδοση της Αργυρούπολης, ενώ ψευδώς ισχυρίζεται ότι βοήθησε, αφού για τρίτη χρόνια ο πολιτιστικός αυτός Σύλλογος δεν έλαβε από τον δήμο ούτε ένα ευρώ!. Όλα αυτά για να κάνει ξανά πολιτική σπέκουλα για το π. αεροδρόμιο, συμπεριφερόμενος, όχι ως δήμαρχος, αλλά ως αντιπολίτευση των πάντων για τα πάντα!

Ψέμα δεύτερο. Αναφέρει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, πως μέλος της «Ενωμένης Πόλης» δήθεν ψήφισε για τα φετινά Κούλουμα κατά του υπόψη Συλλόγου. Σε ποια ψηφοφορία αναφέρεται, αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, παρά μόνο ενημέρωση; Θα πρέπει λοιπόν εφεξής να ρωτά την υπεύθυνη των πολιτιστικών και να την συμβουλεύεται πριν εκτεθεί ξανά με ανακριβείς αναφορές.

Τέλος, να σημειώσουμε, πως την ώρα που ο δήμαρχος δημόσια παραδέχεται πως δεν έχει κάνει καμία μελέτη για τους σταθμούς του Μετρό, σκόπιμα παραλείπει να πει, ότι τέτοιες εμπεριστατωμένες μελέτες είχαν εκπονηθεί επί δημαρχίας κ. Δ. Ευσταθιάδη, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους δημότες. Όμως, ο κ. Χρ. Κορτζίδης στη συνέχεια δεν τις ενέταξε, όπως θα έπρεπε, στο ΕΣΠΑ, αφήνοντας έτσι ανοχύρωτες τις γειτονιές μας, ενόψει της άφιξης του Μετρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τον δήμαρχο, επιτέλους, να αφυπνιστεί και να καταλάβει τον ρόλο και τις ευθύνες του, αφήνοντας κατά μέρους τους λαϊκισμούς, τις «απεργίες πείνας» και τις καταλήψεις που ετοιμάζει, γιατί η πόλη βράζει και ο λαός της δεν θα δεχτεί πλέον το προσφιλή σε αυτόν σλόγκαν « για όλα φταίνε οι άλλοι», που ο ίδιος χρησιμοποιεί συνεχώς, ως δικαιολογία για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη κάθε ουσιαστικού έργου.

Δελτιο Τύπου  "Ενωμενης Πόλης" Ελληνικού-Αργυρούπολης

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Απαραίτητες διευκρινίσεις για τα Κούλουμα στο δήμο μας

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της παράταξης του για τα κούλουμα ο κ. Κωνσταντάτος ρωτά «γιατί κύριε δήμαρχε δεν κάνατε τα κούλουμα από κοινού με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο της Αργυρούπολης;» και απαντάει μόνος του ότι δήθεν η δημοτική αρχή ακολουθεί «διαφοροποιημένη αντιμετώπιση» των δημοτών σε Ελληνικό και Αργυρούπολη. Η απάντησή του φυσικά είναι ως συνήθως μακριά από την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι απλή. Ο δήμος δεν έκανε κούλουμα μαζί με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο της Αργυρούπολης, γιατί επιθυμία του Συλλόγου ήταν να οργανώσει μόνος του Κούλουμα στο βουνό.

Η Πολιτιστική Επιτροπή του δήμου, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της παράταξής του κ. Κωνσταντάτου, αφού ενημερώθηκε για την επιθυμία του Συλλόγου, ομόφωνα αποφάσισε να διοργανώσει τα Κούλουμα του δήμου στο γήπεδο Μπέιζ Μπολ στην πρώην αμερικάνικη βάση.

Από αυτή την εξέλιξη κανένα πρόβλημα δε δημιουργήθηκε. Αντίθετα, ο δήμος συνέδραμε υλικά και ηθικά το σύλλογο στην εκδήλωσή του και ο δήμαρχος παραβρέθηκε σε αυτήν.

Αυτήν την αλήθεια τη γνωρίζει ο κ. Κωνσταντάτος προτίμησε όμως ακόμα μια φορά τη λασπολογία μη σεβόμενος ούτε καν την ψήφο των εκπροσώπων της παράταξής του στην πολιτιστική επιτροπή του δήμου.

askitis argyroypoli M THEODOR

Για μια ακόμη φορά ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας κατέπληξε τους γονείς και δασκάλους των μαθητών των σχολείων του δήμου που παραβρέθηκαν μαζικά στο Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» της Αργυρούπολης να τον ακούσουν και να τον συμβουλευτούν.

Προσκεκλημένος του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, επικεφαλή της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, μετέτρεψε την ομιλία του, που είχε ως θέμα «Η σχέση με το παιδί μας στην περίοδο της κρίσης», σε ένα τρίωρο παραγωγικό εργαστήριο (workshop), για την ανάλυση όλων των χαρακτηριστικών της κρίσης, την προσέγγισή της σε σχέση με τα παιδιά και τους εφήβους και, τέλος, την παροχή πολλών πολύτιμων συμβουλών στους γονείς για το ευαίσθητο αυτό θέμα και την αντιμετώπισή του.

«Τα παραδείγματα και οι συμβουλές σας μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τους τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά μας τη δύσκολη αυτή περίοδο και να τους λύνουμε με τον κατάλληλο τρόπο τις απορίες τους σχετικά με την γενικευμένη κρίση που και αυτά βιώνουν, προστατεύοντάς τα παράλληλα από ενδεχόμενα ψυχικά τραύματα, απόρροια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης» τόνισε ένας γονέας απευθυνόμενος στον διακεκριμένο επιστήμονα-ομιλητή.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον Δρ. Θάνο Ασκητή για την ευγενή συμμετοχή του με την εξαιρετική ομιλία του, τις συμβουλές και τις ακούραστες απαντήσεις του στους γονείς, στη συνεχή και πολύπλευρη προσπάθεια που καταβάλλει η παράταξή μας, με όλες τις Επιτροπές και τα στελέχη της, για τη στήριξη των συνδημοτών μας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση και τις επιπτώσεις της. «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στις Επιτροπές Υγείας και Παιδείας της παράταξής μας για την άψογη οργάνωση αυτής της πολύ παραγωγικής εκδήλωσης και να ευχαριστήσω όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν» τόνισε καταλήγοντας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης στελέχη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Σπαστικών Παιδιών «Ο Καλός Σαμαρείτης» διέθεταν πασχαλινές λαμπάδες και άλλα συναφή δώρα.

δελτιο τυπου ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης

Περισσότερα Άρθρα...