Νοθευμένα μέλια ανακαλεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. καθώς μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών «καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d», οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ.

Οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν στο RASFF (Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για Τροφές και Ζωοτροφές), την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών σε τομάτες από την Τουρκία που αντιστοιχούν στον ιό της ηπατίτιδας Α.

Ο ΕΦΕΤ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων.

Το μέτρο ισχύει από το Σάββατο σύμφωνα με τον γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Αποσύρονται από την αγορά αλλαντικά, καθώς σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ βρέθηκε μέσα σε αυτά επικίνδυνη ουσία για την ανθρώπινη υγεία. Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των ανθρώπων από 35 και κάτω που πάνε στο σούπερ μάρκετ. Για την ακρίβεια δεν είναι τεράστια η αλλαγή τους, αλλά είναι μεγαλύτερο το ποσοστό συμμετοχής τους στον τζίρο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μετά από ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έκανε δειγματοληψία από υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία “ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ” με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021.

Περισσότερα Άρθρα...