ladi mesto1

Την ύπαρξη πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων σε διακινούμενο ελαιόλαδο σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria ΑΕ, με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση–απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται, όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

thes gala photo

Κι άλλοι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή της πρώτης ύλης, δηλαδή του γάλακτος που παράγουν, στα χέρια τους.

Στα "πατήματα" του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, δημιουργήθηκε και η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, όπως μας αποκάλυψε ένας από τους δημιουργούς της ο κ. Μιχάλης Τζίμας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κτηνοτρόφοι του Νομού αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή της πρώτης ύλης, δηλαδή του γάλακτος που παράγουν στα χέρια τους, καθώς μέχρι τώρα όπως λέει ήταν αναγκασμένοι να ακολουθούν τις επιταγές ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία ανεβοκατεβάζουν την τιμή κατά τη θέλησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε προ ημερών η Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, η οποία λανσάρισε γάλα και γιαούρτι με την επωνυμία Γιαννιώτκο (κατά την τοπική διάλεκτο), το οποίο ήδη διανέμεται σε περισσότερα από 50 mini market της περιοχής, ενώ στα σχέδιά της δεν περιλαμβάνονται οι μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες.

Όπως μας ανέφερε στην παρούσα φάση τυποποιούν περί τους 2 τόνους αγελαδινό γάλα. Η τυποποίηση των προϊόντων γίνεται σε ένα τοπικό τυροκομείο στα Ιωάννινα, που λέγεται Ζαγόρι.

Το πλάνο είναι να αυξηθεί η ημερήσια διαχείριση της πρώτης ύλης ξεπερνώντας άμεσα τους 4 τόνους αγελαδινό, ενώ ανάλογη κίνηση ετοιμάζουν και με το πρόβειο τους γάλα.

reporter

 spagieti italika aposyrsi rapunzel

Ζυμαρικά, στα οποία, μετά από έλεγχο, ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για το προϊόν «Dinkel- Spaghetti Vollkorn», βάρους 500 γραμμαρίων, το οποίο παράγεται για λογαριασμό της γερμανικής επιχείρησης RAPUNZEL NATURKOST GmbH, από την ιταλική επιχείρηση Gino Girolomoni Cooperativa Agricola ARL.

Η ανάκληση φορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/απόσυρση του προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν...

avgi

allantika

Την ανάκληση αλλαντικών προϊόντων, στα οποία δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά - СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο, στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων των προϊόντων, για τα μεν «Λουκάνικα Τρικαλινά» με ημερομηνίες παραγωγής από 22.09.2014 έως και 03.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 22.10.2014 έως και 03.11.2014), για τα δε «Λουκάνικα Βραστά - СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE» με ημερομηνίες παραγωγής από 18.09.2014 έως και 07.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 18.11.2014 έως και 07.11.2014), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στις ως άνω ουσίες να μην τα καταναλώσουν.

EKKEA 31-1-15

Ο Ε.Κ.Κ.Ε.Α.σε συνεργασία με τον Δήμο  Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνουν  διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές και ειδικότερα :

Ημερομηνία διάθεσης:   Σάββατο  31  Ιανουαρίου, Ώρες  διάθεσης : 08:00  έως  13:00

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ                          

1.   ΜΕΛΙ ΚΡΗΤΗΣ  θυμαρίσιο 8€ / κιλό

2.   ΛΑΔΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ  παρθένο 5λιτρα / 16.00€

3.    ΠΑΤΑΤΕΣ  ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  0.38 € / κιλό σε συσκευασία 11 κιλών

4.   ΑΛΕΥΡΙ   ΜΥΛΟΙ ΒΕΝΕΤΗ  Σκληρό Κίτρινο 3.80 € / 5 κιλά  - Σικάλεως 2.30 € / 3 κιλά  - Μαλακό Άσπρο 3.30 €  /  5 κιλά  -  Πολυτελείας 4.00 € / 5 κιλά –Ολικής  3.5 € / 5 κιλά - Ζαχαροπλαστικής 4.00 € / 5 κιλά – Καλαμποκάλευρο, Κριθάλευρο 2.30 / 3 κιλά-  Σιμιγδάλι   1.50 € / 2 κιλά

5.     ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ  από 3,00 έως  3.50 € / συσκευασία – Διάφορα άλλα  ειδικά προϊόντα

6.    ΡΥΖΙ  Σερρών Νυχάκι 2 €  / 2.250 γρ. – Γλασέ 2 € / 2.250 γρ – Κίτρινο 2 €  / 2.250 γρ 

7.   ΟΣΠΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ  Πρεσπών Φασόλια γίγαντες 4 € / κιλό - Καβάλας φασόλια μέτρια 5 € / 2 κιλά -  Πρεβέζης Φασόλια  μπαρμπούνια 2 € / κιλό – Φασόλια μαυρομάτικα  2 € / κιλό - Φαρσάλων Φακή 2 € / 2.250 γρ - Φενεού Φάβα 2 € /  κιλό Λάρισας- Ρεβίθια 2 € / 2.250 γρ

8.   ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ

      Φέτα 6.5€ το κιλό – Μυζήθρα φρέσκια 5,5 € το κιλό - Μυζήθρα ξερή 8,5 € το Κιλό - Γραβιέρα  10€ το κιλό -  Γιαούρτι 2 € το ½ κιλό

9. Καρυδόψιχα 5 € το ½ κιλό – Αμυγδαλόψιχα  4.5 € το ½ κιλό – Καρύδια 4 € / κιλό Κάστανα 4 € /κιλό - Τσίπουρο 4 € /λίτρο - & 18 € / 5 λίτρα - Ρακόμελο 6 € / 750 mlΓλυκά του κουταλιού διάφορα με 5€ ή 6€ / 950 γρ  ανάλογα το είδος.

10.  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

11.  ΚΡΗΤΙΚΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

     Κ Α Ι    Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α    Α Λ Λ Α    Π Ρ Ο Ι Ο Ν Τ Α 

Στο Δημοτικό parking έναντι   Κ ο λ υ μ β η τ ή ρ ι ο υ  επί της Λ. Κύπρου

Πληροφορίες από 26/1/2015  Δευτέρα έως Παρασκευή  από  18:30 - 21:00

στο τηλ.      2 1 3 2 0 1 8 7 7 5           

kri-kri

Απόβαση στη Γηραιά Αλβιώνα, μια αγορά για το ελληνικό γιαούρτι ύψους 290 εκατ. ευρώ, επιχειρεί η Κρι Κρι. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία της με τη βρετανική αλυσίδα Waitrose, η σερραίικη γαλακτοβιομηχανία ξεκινάει το επόμενο διάστημα συνεργασία με τρεις εκ των μεγαλύτερων αγγλικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να παράγει για αυτές ελληνικό γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας.

Βασικό όχημα για την ενίσχυση της δραστηριότητας της Κρι Κρι εκτός Ελλάδος αποτελεί το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού στις Σέρρες, το οποίο η εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει μέσα σε επτά μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά της 24ης Δεκεμβρίου 2013. «Πριν από εννέα μήνες, στον χώρο αυτό βρεθήκαμε διοίκηση και εργαζόμενοι και δώσαμε μια υπόσχεση: να φτιάξουμε το καλύτερο εργοστάσιο. Μετατρέψαμε τη μεγάλη απειλή της ολικής καταστροφής σε μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος.

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα εμβαδού 12.000 τ.μ. κόστισε περί τα 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ποσόν της αποζημίωσης που έλαβε η Κρι Κρι από την ασφαλιστική εταιρεία και τα υπόλοιπα είναι ίδια κεφάλαια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να λάβει επιχορήγηση, χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Τσινάβος, να έχει λάβει ούτε την προκαταβολή της ενίσχυσης. Η εταιρεία πάντως διεκδικεί δικαστικά από την ασφαλιστική εταιρεία 4 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εγκριθεί από την Alpha Bank ομολογιακό δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Το νέο εργοστάσιο διαθέτει πέντε γραμμές παραγωγής, ενώ κατά τον επόμενο μήνα θα προστεθεί και έκτη, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της εταιρείας με προϊόντα όπως γιαούρτια με φρούτα κ.ά. Η εταιρεία εκτιμά ότι η επένδυση θα αποσβεστεί σε περίπου 2,5 χρόνια.

Το νέο εργοστάσιο έχει δυναμικότητα παραγωγής 200 τόνων ημερησίως και με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 300 τόνους. Στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολεί περί τους 100 εργαζομένους, ενώ συνολικά η εταιρεία, η οποία διαθέτει και εργοστάσιο παγωτού, απασχολεί 307 εργαζομένους και 200 συνεργάτες στο δίκτυο διανομής.

Στο πλαίσιο του προσανατολισμού της Κρι Κρι στην ευρωπαϊκή αγορά, η εταιρεία θα τοποθετήσει το επόμενο διάστημα επώνυμα γιαούρτια με το σήμα «yogood» σε μεγάλη βελγική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ ήδη εξάγει τα προϊόντα της στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, αλλά και το Ιράκ.

Πριν από το ρωσικό εμπάργκο, τα προϊόντα της Κρι Κρι είχαν δειγματισθεί με επιτυχία και στη μεγαλύτερη ρωσική αλυσίδα, όμως οι εξελίξεις ανέτρεψαν τη στρατηγική επέκτασής της στη ρωσική αγορά. Η αμερικανική αγορά, πάντως, δεν περιλαμβάνεται στους στόχους της Κρι Κρι, όπως διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά χθες ο κ. Τσινάβος. «Δεν μας ενδιαφέρει η αμερικανική αγορά. Η μεγάλη ευκαιρία είναι η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, όπου η Κρι Κρι έχει αυξήσει το μερίδιό της στο γιαούρτι από μόλις 4% το 2008 σε 11,5% το 2013, στόχος είναι η ενίσχυση της παρουσίας της πανελλαδικά. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία παράγει πλέον γιαούρτι από γάλα ημέρας, σχέδιο που επιτυγχάνεται καθώς οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον δεύτερο στην Ελλάδα -μετά τη Θεσσαλονίκη- νομό σε παραγωγή αγελαδινού γάλακτος.

kathimerini

Περισσότερα Άρθρα...