moro

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διεκομίσθη απο την Λέρο ένα βρέφος μόλις 33 ημερών με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας αλλά και ασιτίας, ενώ η κατάστασή του θεωρείται ως κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ενημερώθηκε ο παιδίατρος του Νοσοκομείου Λέρου σχετικά με επείγον περιστατικό που αφορούσε βρέφος 33 ημερών, το οποίο διεκομίσθη σε άσχημη κατάσταση, στα επείγοντα, με συμπτώματα υποθερμίας και δύσπνοιας.

Ευθύς αμέσως οι γιατροί του νοσοκομείου προέβησαν σε όλες της απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι το βρέφος, εκτός από υποθερμία, υπέφερε και από ασιτία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος γεννήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3,5 κιλά. Όμως, κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα ...3 κιλά.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ως όφειλαν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και το βρέφος διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ όπου εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος συνόδεψε η 24χρονη μητέρα του, μετά από σχετική έγκριση από την οικεία εισαγγελική αρχή.

flashnews

maxairi xeri

Δράστες του άγριου εγκλήματος που έγινε τα ξημερώματα στα Πετράλωνα με θύμα έναν νεαρό άνδρα αλλοδαπό ήταν ένας 25χρονος (είχε απασχολήσει την αστυνομία για κλοπές) και ένας 29χρονος πυροσβέστης στο Μαρκόπουλο που βρισκόταν σε 15νθημερη άδεια.

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία ήταν ήδη αργά. Όπως περιέγραψαν οι μάρτυρες δύο άνδρες άρχισαν να χτυπούν τον τρίτο που ήταν πάνω στο ποδήλατό του. Ο ένας από αυτούς τον χτύπησε με στιλέτο και ο άνδρας σωριάστηκε στο έδαφος άπνους.

Οι δυο δράστες ομολόγησαν ότι ο καβγάς άρχισε όταν το θύμα, υπήκοος Πακιστάν, έπεσε πάνω τους με ένα... ποδήλατο!

Μετά το μαχαίρωμα, διέφυγαν με ένα σκουτεράκι αλλά ευτυχώς ένας ταξιτζής που είδε τα πάντα, κατέγραψε τον αριθμό της πινακίδας και έτσι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και περιπολούσαν τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα.

egklima xanthi

Εξιχνιάστηκε η διπλή στυγερή δολοφονία στην δύο ηλικιωμένων αδελφών στον ορεινό οικισμό των Κομνηνών στην Ξάνθη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία των δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, η οποία διαπράχθηκε τις βραδινές ώρες χθες (9/10.01.2013), σε χωριό της Ξάνθης (σχετικό το από 10.01.2013 Δελτίο τύπου μας).

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 27 και 38 ετών οι οποίοι εντοπίστηκαν την Πέμπτη (10.01.2013) το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν. Επιπλέον, εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού και αστυνομικού σκύλου.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων γυναικών, όπου οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για να επιτηρεί το χώρο εξωτερικά.

Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τις δυο γυναίκες να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου, τράπηκαν σε φυγή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι των δραστών, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

astegos pagomenos

Ο ηλικιωμένος άστεγος πέρασε τη νύχτα στο κρύο. Eνας από τους πολλούς άλλους.

Κοιμήθηκε ανυπεράσπιτος από το δριμύ κρύο στον πεζόδρομο στο κέντρο της Πάτρας

Αυτή η θλιβερή εικόνα που... προκαλεί σοκ, εγείρει ερωτήματα αν πραγματικά υπάρχει κράτος.

Η θερμοκρασία εκείνες τις ώρες ήταν 6 βαθμοί κελσίου και κάποιοι από τους περαστικούς (μερικοί από αυτούς ήταν ... αδιάφοροι!) ανησύχησαν μήπως ο άστεγος δεν είναι στη ζωή.

 

Καλλιθέα: Aυτοκτόνησε 35χρονος πατέρας ενός παιδιού
 

Ακόμα ένα θύμα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των αυτοκτονιών λόγω της κρίσης.

Ένας 35χρονος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, πήδηξε τα μεσάνυκτα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος 4ου ορόφου στο οποίο διέμενε στην Καλλιθέα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα της οδού Λασκαρίδου, λίγα μέτρα από την συμβολή με την οδό Φορνέζη.

Η σύζυγος του 35χρονου κατέρρευσε συγκλονισμένη από το γεγονός της αυτοκτονίας του άνδρα της και μόνο υποβασταζόμενη από συγγενείς της κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο που θα ακολουθούσε το ασθενοφόρο.



kallitheaonline

agori-thalassa

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 18χρονος Νίκος, μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, η περίπτωση του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μόλις ενηλικιώθηκε οι πολύτεκνοι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι.

Ο διευθυντής του εσπερινού γυμνασίου, Ανδρέας Ξεπαπαδάκης μιλά για το παιδί:

«Το παιδί γράφτηκε στην πρώτη τάξη του γυμνασίου φέτος και γύρω στο Νοέμβριο του άνοιξε η μύτη, είχε ακατάσχετη αιμορραγία και γι' αυτό το λόγο καλέσαμε ασθενοφόρο. Όταν πήραμε στο σπίτι του, λόγω του ότι ήταν ανήλικος και έπρεπε να τους ενημερώσουμε για να πάει κάποιος στο νοσοκομείο, η απάντηση του πατέρα ήταν: ''Δεν με ενδιαφέρει κάντε ότι θέλετε με αυτόν!'', τότε σοκαριστήκαμε όλοι! Την ώρα όμως που μιλούσε ο υποδιευθυντής στο τηλέφωνο με τον πατέρα, με πιάνει ένα παιδί και μου λέει:''Κύριε Διευθυντά τον έχουν διώξει από το σπίτι!''. Ο μαθητής μετά το νοσοκομείο πήγε αναγκαστικά στο σπίτι, αφού ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά ο πατέρας του μόλις έκλεισε τα 18, την επόμενη μέρα τον ξαναέδιωξε! Μετά μας είχε πει ότι έμενε στη γιαγιά του».

Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά του σχολείου μάζεψαν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά μόνο ο Νίκος πήρε 2 τσάντες ρούχα, κανείς άλλος, είπε ο διευθυντής.

«Στη συνέχεια όλοι πίστευαν ότι το παιδί μένει στη γιαγιά του, μέχρι τις 8 του μήνα που άνοιξαν τα σχολεία, όπου ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε ότι τον έχουν διώξει και είναι στον δρόμο, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μείνει κάπου», ανέφερε και συνέχισε: «Έχει και μια ευαισθησία, μια περηφάνια το παιδί που δεν θέλει να τον λυπούνται ή να γίνεται βάρος. Μετά σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο στο ΚΗΘΗ για να μείνει εκεί. Όταν του το είπα το δέχτηκε αλλά μόλις του ανέφερα το θέμα της δημοσιότητας μου είπε ''σας παρακαλώ μην μου το κάνετε αυτό!'', πιθανόν να φοβάται το οικογενειακό του περιβάλλον!».

Άνθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν. Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, επιδιώκει να προστατεύσει τον εαυτό του, όντας κι ο ίδιος τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του.

Για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί εντός της ημέρας τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ωστόσο η πιο θετική από όλες τις εξελίξεις είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα έχει νεότερα για το Νίκο ως τη Δευτέρα. Έως ότου, πάντως, βρεθεί η πολυπόθητη εργασία για το 18χρονο, ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό.

Ο 18χρονος προς το παρόν φιλοξενείται στο σπίτι φίλου του, το οποίο κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο νεαρός, ο οποίος στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό.

Η ιστορία του 18χρονου Νίκου, ωστόσο, φέρνει στο φως τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις - δύο ανηλίκων και δύο ενηλίκων - που αντιμετωπίζουν την ανεργία και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων φιλοξενούνται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

cretalive

Το εν λόγω νεοακλασικό κτήριο, που βρίκσεται απέναντι ααπό ρο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, τελούσε υπό κατάληψη από το Μάρτιο του 2009

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπό κατάληψη κτήριο Σκαραμαγκά, στην οδό Πατησίων, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα. Στον χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια, κράνη, κουκούλες, τροχοί, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έφθασαν στο εν λόγω κτήριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το Μάρτιο του 2009.

Κλειστή έμεινε για αρκετή ώρα λόγω της αστυνομικής επιχείρησης η οδός Πατησίων. Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στη βίλα Αμαλία όπου συνελήφθησαν 101 άτομα.

Περισσότερα Άρθρα...