leoforeia oasa

Ένας καυγάς, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης μέσα σε λεωφορείο στον Κορυδαλλό, είχε μοιραία κατάληξη για έναν 51χρονο.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα με δύο επιβάτες και στη συνέχεια οι τρεις τους κατέβηκαν από το λεωφορείο, στη στάση Ατταλείας και Γρ. Λαμπράκη.

Οι δύο άντρες άρχισαν να γρονθοκοπούν τον 51χρονο, ο οποίος ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία.

kalangos

Έχει χαρακτηριστεί ο σύγχρονος ιεραπόστολος της Ιατρικής. Παρά τους τίτλους και τα αξιώματα του επιλέγει να προσφέρει έργο και όχι να μιλάνε οι περγαμηνές του για αυτόν. Ο Αυξέντιος Καλανγκός έχει πραγματοποιήσει 9.000 επεμβάσεις σε άπορα παιδιά.

Μαθητής των Αλέν Καρπεντιέ και Μαγκτνί Γιακούμπ, του χειρουργού με τα "χρυσά χέρια", όπως τον έλεγαν, ειδικά μετά την πετυχημένη επέμβαση στον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεργάστηκε μαζί του στενά και σήμερα ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

Για άλλους αυτοί οι τίτλοι μιλάνε από μόνοι τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι οι 9.000 επεμβάσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία σε άπορα παιδιά.

Το 1998 ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Coeurs pour tous" (Καρδιές για όλους) και από τότε πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του σε όλον τον κόσμο.

Όσο για τις σπουδές του... αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών για να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ.

Έφτασε στα 40 του να γίνει τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο πατέρας του, επίσης γιατρός, ήταν παθολόγος αρχίατρος του παιδικού νοσοκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Κι επειδή το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, ο Αυξέντιος Καλανγκός, ακολούθησε κατά γράμμα τα λόγια του, "να μην έχει ως σκοπό τη ζωή του τα χρήματα αλλά το έργο".

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας δρόμος στην Κωνσταντινούπολη έχει πάρει το όνομα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2004, έχοντας συμπληρώσει 65 συναπτά έτη προσφοράς.

Ακόμα πολλοί Τούρκοι λένε πως "μπορούσε να γιατρεύει κάθε ασθένεια".

ellines.com

Απαγχονισμένος σε μια αποθήκη δίπλα στο σπίτι του βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ένας 40χρονος στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, ο αυτόχειρας εξήγησε ότι έβαλε τέλος στη ζωή του εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μακραίνει συνεχώς η λίστα των τραγικών αυτόχειρων που κατασπαράζει το τέρας της οικονομικής κρίσης, με τους υπαίτιους να μένουν άθικτοι στο απυρόβλητο!

Όσοι έχουν συγγενείς στην λίστα Λαγκαρντ, δεν έχουν συγγενείς στη λίστα αυτοκτονιών!

apognosi

Έκκληση για οικονομική στήριξη απευθύνει για ακόμα μια φορά ο Ευθύμιος Γαβριελάτος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων το ένα έχει αναπηρία σε ποσοστό 83%.

"Έχω φτάσει σε απόγνωση, δεν αντέχω άλλο. Έφτασα στο σημείο να νοσηλευτώ στη Νευρολογική του ΠΓΝΟ για δύο εβδομάδες και οι γιατροί βεβαιώνουν ότι χρήζω ψυχιατρικής υποστήριξης. Είμαι σε άθλια κατάσταση", αναφέρει.

Όπως αναφέρει χρωστάει δύο ενοίκια, ο ιδιοκτήτης του κάνει έξωση από το σπίτι των δύο δωματίων και η οικογένεια θα βρεθεί στον δρόμο..

Ζητά από όποιον μπορεί να του διαθέσει ένα σπίτι, ακόμα και σε χωριό της Αχαΐας, για να μείνει με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δύο κορίτσια του 12 και 5 ετών.

Ο ίδιος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να εργαστεί , ενώ η σύζυγός του φροντίζει την 12χρονη κόρη του, η οποία πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το μόνο τους εισόδημα είναι το επίδομα της πρόνοιας. Την οικογένεια στηρίζουν η Τράπεζα Τροφίμων και το Χαμόγελο του Παιδιού, φορείς τους οποίους ευχαριστεί.

Απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να του προσφέρει ρούχα για τα παιδιά του και χρήματα για να πληρώνει τα ενοίκια και τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταβάλει χρήματα στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 412 - 758522053 (Γαβριελάτου Διονυσία του Ευθυμίου).

thebest

nasioutzik romanos

Ο Νίκος Ρωμανός και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν φίλοι από μικρά παιδιά, από την ηλικία των έξι ετών και το δημοτικό, έγιναν κολλητοί στο γυμνάσιο και η μοίρα τους επιφύλασσε περίεργο παιχνίδι. Ο Νίκος ήταν ο άνθρωπος που ήταν δίπλα στον Αλέξη όταν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια.

«Ο Νίκος κρατούσε το φέρετρο, ο Αλέξανδρος ξεψύχησε στα χέρια του, από εκεί ξεκίνησαν όλα, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο» λέει η Παυλίνα Νάσιουτζικ στη εφημερίδα Real News η μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

 

Η κατάθεση της 7ης Δεκεμβρίου

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια, που είχε κόψει το νήμα της ζωής τους 15χρονου Αλέξη, ο Νίκος Ρωμανός έδινε την πρώτη του κατάθεση στην Αστυνομία.

Είχε πει τότε: «Τον Αλέξανδρο ή Gregory, όπως τον φωνάζαμε χαϊδευτικά από το επίθετό του, τον γνώριζα απ' την Α' Δημοτικού, πηγαίναμε μαζί στο ίδιο σχολείο. Μέχρι την Α' Γυμνασίου δεν κάναμε «κολλητή» παρέα.

Για το μοιραίο βράδυ, ανήμερα της γιορτής του, είχε πει ότι οι αστυνομικοί «σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν». Στη συνέχεια περιέγραψε τον πανικό που επικράτησε. «Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω, αν δεν κάνω λάθος στον δεύτερο ή τον πρώτο πυροβολισμό. Σίγουρα πάντως έπεσε πριν τον τρίτο πυροβολισμό. Μετά δεν πολυθυμάμαι τι έγινε. Επικράτησε πανικός. Φώναζε κόσμος και κάποιοι σήκωσαν την μπλούζα του Αλέξανδρου».

Κλείνει την κατάθεσή του λέγοντας: «Τον Αλέξανδρο δεν τον σκότωσαν, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Δεν έχω να σας πω τίποτα άλλο».

Στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη αν και ήταν ο πρώτος μάρτυρας, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει. Ο πατέρας του είπε ότι έφυγε από το σπίτι και το σχολείο και δεν ξέρει που βρίσκεται.

«Ο Νίκος Ρωμανός, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που γνωρίζαμε έως τότε. Ήρθε μια φορά στην Άμφισσα, χωρίς να καταθέσει. Στο δικαστήριο τον διακατείχε θυμός, ήταν σε μεγάλη σύγχυση και νευρικότητα. Είχε μέσα του οργή και φόβο», λέει στη Real ο πατριός του Αλέξη, Ανδρέας Κωνσταντίνου και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις δεν τον ξάφνιασαν: «Ένα παιδί που εγκαταλείπει την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή μαζί και το σχολείο, τι πορεία μπορεί να έχει; Ήταν το δεύτερο θύμα των Κορκονέα και Σαραλιώτη. Εκείνο το βράδυ οι δολοφονικές σφαίρες σκότωσαν και τον Νίκο».

Νεκρός σε ένα ακατοίκητο σπίτι, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ένας 30χρονος από τον Πύργο στην περιοχή Τραγανο - Καβασιλιάκια, στις παρυφές της πόλης.

Ο νεαρός άντρας είχε... απαγχονιστεί, δένοντας ένα σχοινί, από το κάγκελο μπαλκονιού της διώροφης μονοκατοικίας.

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής και σοκαρισμένοι οι διερχόμενοι αντίκρισαν το τραγικό αυτό θέαμα.

Κάποιοι ειδοποίησαν τις Αρχές και κάποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον 30χρονο πιστεύοντας ότι είχε γίνει εκείνη τη στιγμή το κακό.

Οι πρώτες ενδείξεις, όπως αναφέρει το ilialiave.gr, οδηγούν στο ότι ο 30χρονος προχώρησε στην πράξη του αυτή λίγο μετά τις εφτά το πρωί.

Το σπίτι του βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ενας 63χρονος συνατξιούχος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, για άγνωστη αιτία «βούτηξε» στο κενό. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τη σορό του στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Δημήτρη Κουτσούκο, τον 63χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλος, στον τέταρτο όροφο, που τον είδε να πέφτει ενώ βρισκόταν στο παράθυρο του κτιρίου!!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή  ο αυτόχειρας, δεν αποτάνθηκε στις υπηρεσίες του ΙΚΑ για να εξυπηρετηθεί, καθώς, την ώρα εκείνη λειτουργούσαν μόνο οι υπηρεσίες του ισόγειου και όχι των ορόφων

Περισσότερα Άρθρα...