manolada pyrob ergates

Σκηνές αμερικάνικου νότου άλλων εποχών εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όταν επιστάτες στα χωράφια αποφάσισαν να πυροβολήσουν εναντίον των αλλοδαπών εργατών αντί να τους δώσουν τα δεδουλευμένα που ζητούσαν. Τουλάχιστον 33 οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, κυρίως από το Μπανγκλαντές, στις καλλιέργειες φράουλας πραγματοποίησαν στην περιοχή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Τρεις Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία είναι εκπρόσωποι του εργοδότη, αντί χρημάτων τους κέρασαν σκάγια.

Συγκεκριμένα ένα ή δύο από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αλλοδαπών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 33 άτομα.

Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στα κέντρα υγείας της περιοχής και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ορισμένους εκ των μεταναστών να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Άλλοι έχουν σκάγια στα μάτια, άλλοι στο λαιμό, άλλοι στα γεννητικά όργανα» δήλωσαν στην κρατική τηλεόραση αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτη τής καλλιεργήσιμης έκτασης και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων.

Εν τω μεταξύ εκφράζονται φόβοι, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου καθώς πολλοί από τους συμπατριώτες των τραυματιών είναι εξοργισμένοι και μπορεί να προβούν σε αντίποινα.

 

Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη σημερινή ρατσιστική επίθεση και ζητά την άμεση απόδοση δικαιοσύνης.

«Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη. Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία.

Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη».

 

Καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το περιστατικό βίας στη Νέα Μανωλάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα.

Σε μια εποχή έξαρσης του ρατσισμού το περιστατικό αυτό έχει σχέση και με την έλλειψη ελέγχου των συνθηκών εργασίας ελλήνων και αλλοδαπών ιδιαίτερα στο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Από τα μεροκάματα της ντροπής του 2008 φτάσαμε σήμερα στους απλήρωτους εργαζόμενους και στη χρήση όπλων με τον κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή.

Η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών που δεν έχουν χαρτιά, εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο, γίνεται με ευθύνη των εργοδοτών και δεν αποτελεί άλλοθι, σύμφωνα με το νόμο, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και πολύ περισσότερο για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας.

Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια».

matrix

PATRANEKROI athlites

Σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στην Πάτρα που διαδραμτίστηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από γνωστό κλαμπ.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 32χρονος Κώστας Φράγκος, ο οποίος είχε τραυματιστει βαριά τα ξημερώματα στην Πάτρα έξω από μπαρ, στο οποίο είχε σκοτωθεί και ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης. Ο Κώστας Φράγκος ήταν πυγμάχος στην ομάδα Πυγμή και δούλευε στο μαγαζί.

Ο νεκρός Βασίλης Σινούρης που εκτελέστηκε μαφιόζικα ξημερώματα Τετάρτης έξω από το κλάμπ της Σαχτούρη στην Πάτρα ήταν παίκτης του χάντμπολ στην ομάδα της Ακάδημίας των Σπόρ μαζί με τον Δημήτρη Σακελλαρόπουλο που ήταν πρώην τερματοφύλακας της Παναχαϊκής και νύν παίκτης της Ακαδημίας. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα άρτια σχεδιασμένο κτύπημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκτελεστής αφού «άδειασε» το αυτόματο που κατείχε πυροβολώντας αδιακρίτως στην περιοχή, στη συνέχεια έβγαλε και πιστόλι και συνέχισε να σπέρνει τον τρόμο. «Ήθελε οπωσδήποτε νεκρό με οποιοδήποτε κόστος. Ακόμα και το αίμα αθώου» αναφέρει αξιωματικός με εμπειρία στην δίωξη του κοινού εγκλήματος.

 

Το χρονικό του εγκλήματος

Μακελειό στις 3.30 τα ξημερώματα έξω από το κλαμπ Μπιζού της Πάτρας. Δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη σταμάτησαν απέξω και άρχισαν να πυροβολούν. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο Βααίλης Σινούρης ο οποίος δεν εργαζόταν στο κλαμπ ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Κώστας Φράγκος, υπάλληλος του καταστήματος, ο οποίος υπέκυψε στο νοσκομείο. Οι σφαίρες τραυμάτισαν ελαφρά και τον Δημήτρη Σακελλαρόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωστας Φράγκος δέχθηκε 7 σφαίρες και χαροπαλεύει.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες ήταν τύπου "Σκόρπιον" ή "Ούζι" (υποπολυβόλο). Πυροβόλησαν 30 φορές. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

 

Οι πληροφορίες για τους δράστες

Πολλά λέγονται για τους δράστες. Δύο άτομα με μαύρα ρούχα και κράνη. Ο πρώτες αναζητήσεις γίνονται στον χώρο της νύχτας και μάλιστα έρευνες διεξάγονται για Πατρινούς.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις - έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τη σύλληψη δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (17-4-2013) και ώρα 03:21, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Πάτρα, προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό δυο ημεδαπών.

Ειδικότερα οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κράνη. Όταν προσέγγισαν το κατάστημα, εξωτερικά του οποίου βρίσκονταν τρεις ημεδαποί (ηλικίας 35, 32 και 42 ετών), ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα εναντίον τους.

Ο 35χρονος και ο 32χρονος διακομίστηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου ο πρώτος υπέκυψε αμέσως στα τραύματα του, ενώ ο δεύτερος κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Ο 42χρονος φέρει όλως ελαφρά τραύματα.

Στο χώρο του περιστατικού βρέθηκαν (23) κάλυκες των 9 mm . Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών».

pamesport

aytopirpolisi

Ένας άνδρας  προσπάθησε  να βάλει τέλος στη ζωή του το πρωί στα Βριλήσσια.

Ο άτυχος άντρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και αυτοπυρπολήθηκε. Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί στις 10.30στα Βριλήσσια στη διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Αναπαύσεως.

Περαστικοί που είδαν τον άντρα να φλέγεται ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και  παρέλαβε τον άντρας ηλικίας περίπου 35 ετών  με σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άντρας φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα και κυρίως στο πρόσωπο

peripoli nyxta

Δύο ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε χρονικό διάστημα 20 λεπτών.

Στις 03.11, στη Γλυφάδα, δύο άγνωστοι εισήλθαν σε ξενοδοχείο και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από Έλληνα υπάλληλο, άγνωστο έως στιγμής χρηματικό ποσό.

Στο Παλαιό Φάληρο περίπου 20 λεπτά αργότερα και πάλι δύο άτομα εισέβαλαν σε ξενοδοχείο και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπάλληλο, άγνωστο έως στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να πρόκειται για τα ίδια άτομα και στις δύο ληστείες, καθώς και σε άλλες ληστείες ξενοδοχείων, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα

ekab aytoktonia

Εξέπνευσε ο  άτυχος 35χρονος άνδρας ο οποίος το Σάββατο το πρωί είχε αυτοπυρποληθεί στα Βριλήσσια, στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για άνεργο από τα Ιωάννινα, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα, αναζητώντας, μάταια όμως, εργασία.

Είχε χάσει τη δουλειά που κατείχε σε βιομηχανία πριν από τρία χρόνια.

Στη συνέχεια είχε δεχτεί νέο πλήγμα, καθώς είχε χάσει κοντινά του πρόσωπα.

elas peripolika

Τρεις κρατούμενοι απέδρασαν περί τις 4 τα ξημερώματα, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Πρόκειται για δύο Αλγερινούς και έναν Αφγανό, οι οποίοι με άγνωστο τρόπο άνοιξαν τρύπα στον τοίχο του κρατητηρίου, απ΄όπου διέφυγαν.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

metro stathmos

Άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών έπεσε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, στις γραμμές του μετρό, στον σταθμό Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός από συνεργείο της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για τις συνθήκες του περιστατικού διενεργείται προανάκριση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή κλειστός παραμένει ο σταθμός Αμπελοκήπων και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Αιγάλεω έως Μέγαρο και από Κατεχάκη έως αεροδρόμιο.
 

Περισσότερα Άρθρα...