autopurpolismos

Ένας 77χρονος συνταξιούχος του ΙΚΑ, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περμάτος ως ηλεκτροσυγκολητής, περιελούσθη με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε στην πόρτα του σπιτιού του.  Το περιστατικό σημειώθηκε εχθές Παρασκευή λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Ο 77χρονος Χρήστος Μπ. βγήκε από το σπίτι του και αφού περιλούστηκε με βενζίνη αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο 77χρονος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε αναγκαστεί να πουλήσει δύο αυτοκίνητα και μια παλιά μηχανή ενώ είχε καταθέσει και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Γείτονες και περαστικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τον άτυχο ηλικιωμένο και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του – φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα του- κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο «Γεννηματάς».

Ο 23χρονος μουσουλμάνος εργαζόταν για τον 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του, μπήκε στο σπίτι ανενόχλητος και τους κατέσφαξε! - Ενδείξεις ότι στο έγκλημα είχε και συνεργούς ομοεθνείς τους

Έγκλημα τυφλού μίσους με στοιχεία θρησκευτικής βίας χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία μεσήλικου ζευγαριού στην ακτή Νηρέως, στο Αλιβέρι Ευβοίας. Δράστης είναι ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη νωρίτερα ύστερα από την ανάκρισή του στο Α.Τ. της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Πακιστανός εργαζόταν για λογαριασμό των θυμάτων του, του 56χρονου γυναικολόγου και της 54χρονης συζύγου του, που ήταν στέλεχος τραπέζης. Το παράδοξο είναι ότι όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τη νεαρή κόρη του ζευγαριού για τον δράστη, τον χαρακτήρισε «καλό και υπάκουο παιδί».

Αυτό το υπεράνω υποψίας πρόσωπο που μπαινόβγαινε στο σπίτι της οικογένειας τυφλώθηκε από μίσος και όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς φρουρούς του, θέλησε να γίνει «μάρτυρας»!

Ύστερα από εξαντλητική ανάκριση, ο 23χρονος περιέγραψε με κυνικότητα πώς συνέθλιψε το κεφάλι της 54χρονης γυναίκας στην αυλή του σπιτιού, την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει. Ο Πακιστανός είχε ήδη εισβάλει στο υπνοδωμάτιο και είχε αφήσει το άψυχο σώμα του 56χρονου γυναικολόγου σε μια λίμνη αίματος!

 

Μπήκε σαν κύριος και τους «καθάρισε»

Η υπόθεση θα μπορούσε να θυμίζει θρίλερ με προμελετημένο έγκλημα. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού, ενώ το κτήριο δεν είχε σημάδια από έρευνα, γεγονός που δεν δικαιολογεί το κίνητρο της ληστείας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 23χρονος Πακιστανός μπήκε στο σπίτι από την είσοδο και είχε σχεδιάσει το έγκλημά του, στο οποίο πρέπει να είχε τη συμμετοχή τριών ή τεσσάρων ακόμα ομοεθνών του.

Εντύπωση προκάλεσαν στην αρχή οι θρησκευτικές αναφορές που έκανε ο δράστης, ενώ στη συνέχεια άλλαξε τακτική κι άρχισε να ισχυρίζεται πως ήθελε να ληστέψει το ζευγάρι. Ο τελευταίος ισχυρισμός δεν στηρίζεται από τα ευρήματα στο σημείο του εγκλήματος.

Η βιαιότητα υπό την οποία ξεψύχησαν ο 56χρονος και η 54χρονη ήταν ζωγραφισμένη στα νεκρά σώματά τους. Αναμένεται να ζητηθεί η αρωγή ψυχιάτρου ώστε να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Πακιστανός τυφλώθηκε από θρησκευτικό μίσος και αφαίρεσε τη ζωή δύο φιλήσυχων ανθρώπων, όπως τους περιγράφουν εκείνοι που τους γνωρίζουν.

 

Πανικοβλήθηκαν οι αστυνομικοί!

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις δέκα το βράδυ του Σαββάτου. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες προσπάθειες της νεαρής κόρης του ζευγαριού να επικοινωνήσει με τους γονείς της. Όταν δεν τα κατάφερε, επικοινώνησε με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε τη βοήθειά τους. Το πλήρωμα του περιπολικού συγκλονίστηκε με την εικόνα φρίκης και στη συνέχεια η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη και των συνεργών του.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «ομάδες φανατικών μουσουλμάνων, όχι μόνο πακιστανικής καταγωγής, έχουν αρχίσει και προκαλούν προβλήματα, απειλούν και εμπλέκονται σε επεισόδια το τελευταίο διάστημα». Ζητούν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να μη διασαλευθεί η δημόσια τάξη και να προφυλαχθεί το άσυλο της εστίας, το οποίο δεν σεβάστηκαν μόνο στυγνοί κατακτητές όπως οι Οθωμανοί και οι Ναζί κατακτητές.

Β.Σ.Λ.

 

drakos petralwnwn

Στις φυλακές επέστρεψε, έπειτα από πέντε χρόνια, ο ''δράκος'' των σχολείων της Αθήνας, ο 40χρονος κούριερ Στέλιος Γεωργιάδης...

Ο Γεωργιάδης συνελήφθη στα Πετράλωνα για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών και ασέλγεια σε βάρος τους. Ο παιδεραστής οδηγήθηκε χτες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να απολογηθεί για τις αποτρόπαιες πράξεις του ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΑΣ, του έχουν αποδοθεί 21 περιπτώσεις ασέλγειας σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

dimokratia

 

giapi evia aytoktonia

Κλαίει όλη η Χαλκίδα για τον άτυχο υπολοχαγό, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που έβαλε τέλος στην ζωή του με τραγικό τρόπο, μη αντεχοντας τα βάρη των χρεών του.

Ήταν δύο τα ξημερώματα όταν έφυγε από το σπίτι του που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακρυά από το γιαπί της φωτογραφίας.

Ήταν νύχτα και δεν τον είδε κανένας που ανέβηκε στον δεύτερο όροφο.
Από αυτό τον όροφο όπως βλέπετε, έκανε την βουτιά θανάτου και έπεσε στο κενό.

Οι γείτονες άκουσαν έναν θόρυβο και αμέσως ξύπνησαν.

"Όταν βγήκαμε στα μπαλκόνια, βάλαμε τα κλάματα. Αυτό που αντικρίσαμε μας σοκάρισε και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ" μας είπε γείτονας.

Με όση δύναμη βρήκαν πήραν τηλέφωνο στην αστυνομία που απέκλεισε όλη την περιοχή.
Ύστερα από έρευνες αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

Ο άτυχος 46χρονος βύθισε στο πένθος όσους τον ήξεραν στην πόλη.

Λόγω της δουλειάς του είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Χαλκίδα και έμενε μαζί με την γυναίκα του και τα δύο του παιδάκια που λάτρευε τόσο πολύ. 

Είχε βρει μια δευτερη δουλειά για να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες του, αλλα δεν έβγαινε και απελπίσθηκε. Αφησε πίσω του ένα σημείωμα ζητώντας συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά του! 

alvanos mikri

Συνελήφθη στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής (31/5) σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας ο 23χρονος Αλβανός o οποίος θεωρείται «υπεύθυνος» για τη φυγή της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από το σπίτι της.

Για τη σύλληψη του 23χρονου η ΕΛΑΣ είχε από χθες εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στήνοντας μπλόκα σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους της περιοχής.

Ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι είχε εργαστεί στην περιοχή ως βοσκός και γνώριζε το βουνό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους μάλιστα, ο γιος του πρώην εργοδότη του επικοινώνησε χθες μαζί του, και τού πρότεινε να διανυκτερεύσει με την 13χρονη σε μία στάνη που διαθέτει η οικογένεια στη δασική περιοχή στα Λουτρά.

Ωστόσο, ο 23χρονος ήταν διστακτικός, επειδή γνώριζε ότι τον καταζητεί η αστυνομία και φοβόταν τη σύλληψη.

Τελικά, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να περιμένει η μικρή έξω από τη στάνη, προκειμένου να την εντοπίσουν οι διασώστες.

Eτσι και έγινε. Το κλιμάκιο που έφτασε στην κορυφή του Παγγαίου βρήκε τη μικρή. Οχι όμως και τον 23χρονο που εξαφανίστηκε στα γνωστά του μονοπάτια του δάσους.

Η μικρή είναι καλά στην υγεία της , ωστόσο για προληπτικούς λόγους έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

 

giapi evia aytoktonia

Συγχωρέστε με, αλλά δεν αντέχω άλλο! Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του ο υπολοχαγός από τη Χαλκίδα που έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων.

Τα χρέη, τα δάνεια και η αφόρητη πίεση από τις τράπεζες είχαν μετατραπεί σε θηλιά για τον 46χρονο υπολοχαγό, που υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ριτσώνας Ευβοίας, η οποία κάθε μέρα τον έσφιγγε ολοένα και πιο πολύ. Ο ίδιος κόντευε να τρελαθεί, έτσι δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στο μαρτύριο που περνούσε κάνοντας βουτιά στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να προσφέρει τα βασικά στην οικογένειά του, ενώ οι τράπεζες τον πίεζαν να αποπληρώσει τα δάνειά του. Τα ξημερώματα της Τρίτης γύρω στις 2.00, την ώρα που όλοι στο σπίτι του κοιμόντουσαν, πήρε τη μεγάλη απόφαση: άνοιξε την εξώπορτα, βγήκε στον δρόμο και κατευθύνθηκε προς μια οικοδομή που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Εκεί ανέβηκε στον ψηλότερο όροφο και πήδηξε στο κενό βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο και αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα παιδιά.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 46χρονου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους συγγενείς του, ενώ προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του στη μονάδα. Σύμφωνα με τους τελευταίους, ο αυτόχειρας τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πιεσμένος αφού αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευτεί, ενώ έψαχνε για δεύτερη δουλειά ούτως ώστε να μπορέσει να τα «φέρει βόλτα» και να μπαίνουν περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Δεν άντεξε, όμως, το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν για την πράξη του και ότι δεν άντεχε άλλο.

espresso

suicide oplo

Τέλος στη ζωή του έβαλε, περίπου στις 07.00 το πρωί, ένας άνδρας περίπου 70 ετών, ο οποίο έστρεψε στον εαυτό του το όπλο και τράβηξε τη σκανδάλη.

Το συμβάν σημειώθηκε μέσα στο σπίτι του 70χρονου, στο Αρώνι του δήμου Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Πρόκειται για την τέταρτη αυτοκτονία, στην Κρήτη, μέσα σε λίγα 24ωρα.

Το τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά που σημειώθηκαν το φετινό Πάσχα στην Κρήτη, το οποίο αποδεικνύεται αιματοβαμμένο.

cretalive

Περισσότερα Άρθρα...