Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας χτες (14/9) βράδυ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων για τη στήριξη των εισοδημάτων εάν ο ρυθμός ανάπτυξης υπερβεί το 5,9% φέτος,

Όπως διευκρίνισε σε δημόσια τοποθέτησή του ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας, η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη των πληθωριστικών πιέσεων και αναζητά ήδη δημοσιονομικό περιθώριο για να αντιμετωπίσει τις απώλειες που αυτές οι πιέσεις προκαλούν στο διαθέσιμο εισόδημα, πέραν των μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Για πολλοστή φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το ενοίκιο του Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση (Α.1139/2021) του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου με βάση την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούνιο 2021.

Την κυβερνητική οικονομική πολιτική για την επόμενη διετία, αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ το προσεχές σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις προοπτικές της οικονομίας σε συνάρτηση με την πανδημία.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση από το Eurogroup, εκταμίευσης του πέμπτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Περισσότερα Άρθρα...