arkas skitso1

Η εξουσία είναι γνωστό ότι «τυφλώνει» και ότι όσο παραμένει κανείς στην καρέκλα, τόσο χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. 

Το αν η παραίσθηση των κυβερνητικών στελεχών γίνεται κατάσταση μόνιμη και παθολογική μένει να διερευνηθεί και να διαγνωστεί, όμως τα κρούσματα είναι πλέον πολλά.

Ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης Γιάννης Μπαλάφας, μάλλον επηρεασμένος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, είτε «βλέπει» καταστάσεις και περιστατικά όπως θα τα επιθυμούσε, είτε πολύ απλά έχει πιστέψει και έχει κάνει βίωμα τις επινοημένες ιστορίες που θέλει να διηγείται.

Με λίγα λόγια, ζει μάλλον σε ένα πράλληλο σύμπαν όταν λέει ότι «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες».

Τα ίδια είχε πει και στις αρχές του έτους ο κ. Πετρόπουλος όταν έλεγε στην Βουλή: «Επειδή συνηθίζω να περπατάω στο δρόμο και να μιλάω με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με σταματούν και μου λένε “Σωθήκαμε επιτέλους, τώρα θα πληρώνουμε τις εισφορές μας γιατί παλιά δεν μπορούσαμε καθώς ήταν πολύ υψηλές”…..».

Για όσους δεν το θυμούνται, το πρώτο τέτοιο κρούσμα είχε εκδηλωθεί όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε την περίοδο του πρώτου μνημονίου, ότι κάποιος συνταξιούχος τον είχε σταματήσει στον δρόμο και του είχε πει ότι αν είναι να σωθεί η χώρα, ήταν διατεθειμένος να προσφέρει την σύνταξή του… Ποτέ κανείς δεν έμαθε το όνομα του ευπατρίδη εκείνου, ούτε και των ευεργετηθέντων που επευφημούν και δοξάζουν τον Μπαλάφα και τον Πετρόπουλο.

Φαίνεται όμως ότι οι ευεργεσίες δεν έχουν γίνει αντιληπτές από όλους. Και επειδή η αληθινή ζωή είναι πολύ πιο απρόβλεπτη από το μύθευμα, έρχεται ένα περιστατικό και μία εικόνα - η οποία από ειδησεογραφικής απόψεως σίγουρα συγκαταλέγεται στις φωτογραφίες της χρονιάς - για να προσφέρει πολύ διαφορετικές εντυπώσεις.

Η επίθεση με καφέδες και νερά κατά του Ν. Ξυδάκη και του Ν. Φίλη, οι οποίοι ανέμεναν επευφημίες, αλλά έφυγαν μπουγελομένοι και σοκαρισμένοι από μία διαδήλωση αριστερών και αναρχοαυτόνομων, δείχνει ποια είναι η πραγματική ατμόσφαιρα.

Και το δυστύχημα για αυτούς και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτά συμβαίνουν στην «πλατεία». Εκεί όπου δοξάστηκε και θριάμβευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και γιγαντώθηκε το «κίνημα».

Τώρα η πλατεία είναι απέναντί τους. Και αν κάποιοι άλλοι τους θεωρούν ευεργέτες, πολύ θα θέλαμε να τους γνωρίσουμε.

Άγγελος Κωβαίος

kamm papa anartisi polaki
 Advertisement
«Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελεδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου» έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο facebook, προκαλώντας πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παραπάνω ανάρτηση του κ. Πολάκη συνοδεύεται από μία εικόνα στην οποία εμφανίζονται οι υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με φόντο την εκτόξευση του πυραύλου Hellas SAT 3 και τη λεζάντα «η Ελλάς κατακτά το διάστημα».

 «Νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κανονικός τρελός. Κανένας φυσιολογικός υπουργός δεν θα ανέβαζε κάτι τέτοιο» σχολίασε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ζόφος των εκβιασμών, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης, των συγκρουόμενων μηχανισμών του βαθέως κράτους, της σύγκρουσης συμμοριών, της διάχυτης βίας, του οργανωμένου εγκλήματος, τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία».

tzanakopoylos

Με δύο άντρες ασφαλείας και όλα τα έξοδα πληρωμένα πέρασε το τριήμερο στην Κέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εγκρίνεται η συγκεκριμένη δαπάνη «υπηρεσιακής μετακίνησης», ύψους 900 ευρώ!

Μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων που απόλαυσαν μια πρώτη δόση διακοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε την Τζια για να ξεκουραστεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως κάθε ζευγάρι που έφυγε ταξίδι πλήρωσε τελικά 900 ευρώ για λίγες μέρες διακοπών.

Το τριήμερο του υπουργού έγινε βέβαια σχεδόν πενθήμερο, καθώς οι ημερομηνίες που αναγράφονται στο έγγραφο είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου ως αναχώρηση, με επιστροφή την Τρίτη 6 Ιουνίου - άγνωστο πρωί ή απόγευμα.

Το έγγραφο, που κυκλοφορεί στα social media από το πρωί, αναφέρει επί λέξει: «για έξοδα υπηρεσιακής μετακίνησης δύο (2) συνοδών ασφαλείας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας - Κυβερνητικού Εκπροσώπου από την Αθήνα στην νήσο Κέα, με αναχώρηση από Παρασκευή στις 02-06-2017 και επιστροφή στην Αθήνα την Τρίτη στις 06-06-2017, ως εξής» και από κάτω σε πινακάκι αναγράφονται τα ποσά και οι «κωδικοί» τους: 120 ευρώ, 360 ευρώ και 420 ευρώ - σύνολο 900 ευρώ.

tzan11

Τα έξοδα αυτά δηλαδή αφορούν αποκλειστικά και μόνο την μετακίνηση των δύο αυτών φρουρών από το πολιτικό γραφείο του υπουργού, βάσει των δικαιολογητικών.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα social media και ειδικά το Twitter «βούηξαν» για τις «πληρωμένες από εμάς», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, διακοπές του κυρίου Τζανακόπουλου.

tzn12

tnz13

tzn14

 

 tzn15

newmoney

vouli eso

Οι αγωνιώδεις και απεγνωσμένες εκκλήσεις του Μάκη Μπαλάουρα προς την φρουρά της Βουλής για να επέμβει μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια αποτέλεσαν...πηγή έμπνευσης για τους χρήστες των social media που έγραψαν χιλιάδες σχόλια.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας στο Facebook "Γελλάς το μεγαλείο σου" πήγαν ένα βήμα παραπάνω, καθώς δημιούργησαν ένα βίντεο, που προσεγγίζει με χιουμοριστική πλευρά τα όσα διαδραματίσθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει γίνει viral.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.facebook.com/510025865834146/videos/792503577586372/

enikos

kammenos gravata

Ο σάλος που προκάλεσε η ανάρτηση που έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο twitter, με τη γραβάτα και τους.... φαλλούς , δεν πέρασε απαρατήρητος από τα γερμανικά και άλλα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως από την εφημερίδα Bild.

Σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας που τιτλοφορείται «Δεν ήταν αυτή η συμφωνία, κύριε Σόιμπλε», ο συντάκτης αναφέρεται και στο tweet του κ. Καμμένου, σχολιάζοντας σχετικά:

«Περίεργο: Λίγα λεπτά μετά τη συμφωνία ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανήρτησε στο Twitter τη φωτογραφία μιας κόκκινης γραβάτας με σκίτσα ανδρικών μορίων.

Πολύ γρήγορα έσβησε το tweet με την επισήμανση ότι η κόρη του (σ.σ.: λανθασμένη ερμηνεία της Bild, καθώς ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το έκανε ο γιος του) είχε πάρει το κινητό του».

Βεβαίως, η Bild δεν χάνει ευκαιρία να αναδημοσιεύσει τη διαγραμμένη ανάρτηση του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει: «Μήπως όμως το tweet προερχόταν από τον ίδιο τον υπουργό; Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θέλει να φορέσει γραβάτα όταν επιτευχθεί συμφωνία. Ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης δεν φορά γραβάτες. Ίσως, λοιπόν, το tweet να ήταν.... μια πρόταση του Καμμένου»!!
 
newsbomb

 

glezosmitsotakis

Ο πολιτικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώθηκε χθες με μια κίνηση που έκανε μια μεγάλη μορφή της ελληνικής ιστορίας ο Μανώλης Γλέζος εις μνήμην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το κουδούνι του σπιτιού της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό χτύπησε αργά το βράδυ της Τρίτης. Όλοι ήταν εκεί και δεν περίμεναν κανέναν. Κανόνιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατριάρχη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου» ο απρόσμενος επισκέπτης ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κράταγε και ένα κόκκινο γαρίφαλο. Ηθελε να τιμήσει τον μεγάλο του φίλο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ανήμερα μάλιστα της επετείου που ο ίδιος μαζί με τον Απόστολο Σάντα είχαν κατεβάσει το 1941 τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκινήθηκε πολύ και έσπευσε να συστήσει στη μικρή του κόρη Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: «Εχεις απέναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».

Ο Μανώλης Γλέζος είχε και κάτι ακόμα. Παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, το οποίο ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε ότι «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά).

Στο ειλικρινές γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Μανώλης Γλέζος έγραφε:

«Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξεν ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Oποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές οι απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως, αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».

newit

syriza synedrio

Νόμισα πως ήταν πλάκα, αλλά είναι αληθινό!

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη της (προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ τους) να απαντήσουν σε μια σειρά από "ερωτήματα", όπως αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις, σε καταλήψεις πολιτικών- κομματικών γραφείων και τραπεζών καθώς και αν αντιμετωπίζουν βίαια ρατσιστικές ομάδες.

Αλλά η ερώτηση που ξεπερνάει ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία είναι αυτή:

→ «Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες)»

Η ΚΛΟΠΗ χαρακτηρίζεται «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση»!!.
Η ....κλοπή!!!

Η χώρα είναι γνωστό ότι καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και να διαλαλεί τόσο δυνατά την κατάρρευσή της πάει πολύ.

Θλίψη και αηδία!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

errotimatologio syriza neoi

syrizaa erotim neol 2

syrizaa erotim neol 3

Δημητρης Αλικάκος

Περισσότερα Άρθρα...