kotz tsipr

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Νίκος Κοτζιάς μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ζήτησε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως ούτε εκείνος ζήτησε θέση στο Επικρατείας αλλά και ούτε του προτάθηκε. Το σχόλιο του κ. Κοτζιά έρχεται μία μέρα μετά την οριστική όπως φαίνεται ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΡΑΤΤΩ, μετά την ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΠΡΑΤΤΩ.

Πριν από λίγες ώρες, ο κ. Κοτζιάς, φανερά εκνευρισμένος, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες "καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω". Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το».

 

siriza dioriza

Τα ρουσφέτια με τους διορισμούς και τις μετατάξεις θυγατέρων και λοιπών συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από τις εθνικές εκλογές.

Οι τουιτεράδες που άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα σχολιάζουν την επικαιρότητα δεν χαρίστηκαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στο παρά πέντε των εκλογών έσπευσαν να βολέψουν συγγενείς σε προνομιακές θέσεις στο Δημόσιο. Αλλοι διορίζοντάς τους με συμβάσεις και άλλοι μετατάσσοντάς τους μεταξύ άλλων και στη Βουλή, σε μόνιμες θέσεις.

Ανάμεσά σε εκείνους που έκαναν χρήση των σχετικών διατάξεων ήταν η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής αλλά και η κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Η κυνική ομολογία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ότι εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες της για να μετατάξει την κόρη της, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και οργή. Τόσες που η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν άντεξε την κατακραυγή και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.

Πάντως, χθες, μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις αποφασίστηκε να μην προχωρήσει το δεύτερο κύμα των μετατάξεων που είχε προγραμματιστεί, ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν και η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Θοδωρή Δρίτσα.

biblia stibes

Το είδαμε κι αυτό... Τύπωσαν δεκάδες χιλιάδες βιβλία από σχολικό εγχειρίδιο που καταργήθηκε εξαιτίας των αλλαγών του Γαβρόγλου. Πού έγινε το... πατατράκ και πόσο κόστισαν τα χιλιάδες αντίτυπα που είναι πια άχρηστα. Αναλυτικά τι συνέβη για να φτάσουμε ως εδώ.

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό αυτό που συνέβη με τα βιβλία! Ένα ακόμη «επεισόδιο» στην πολύπαθη εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας, όπου οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της επόμενης Γ’ Λυκείου, γίνονταν την περασμένη εβδομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Έτσι, ενώ για τα Μαθηματικά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε προτείνει τη διδασκαλία και του βιβλίου της Γενικής Παιδείας για τους υποψηφίους της κατεύθυνσης της επόμενης χρονιάς, το βιβλίο αυτό «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Παιδείας.

Βεβαίως η εντολή για να τυπωθεί είχε δοθεί εδώ και ένα μήνα και το βιβλίο είχε τυπωθεί, «περιμένοντας» σε στοίβες στα σημεία διανομής του πρώην Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών βιβλίων (νυν Διόφαντου) για να αποσταλεί στα σχολεία στις 24 Μαϊου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, πρόκειται για το βιβλίο «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» το οποίο έως πέρυσι το διδάσκονταν όλοι οι μαθητές ως μάθημα Γενικής Παιδείας.

Την επόμενη χρονιά όμως και με βάση την μεταρρύθμιση Γαβρόγλου στα σχολεία και το νέο εξεταστικό σύστημα το μάθημα αυτό θα διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου μόνο στους μαθητές των κατευθύνσεων Θετικών Επιστημών και Οικονομίας, και μάλιστα επί έξι ώρες εβδομαδιαίως.

Γι’ αυτό και είχε κριθεί σκόπιμο να διδάσκονται οι μαθητές τόσο το βιβλίο της Κατεύθυνσης που υπήρχε επίσης πέρυσι και φέτος θα διανεμηθεί κανονικά εκ νέου, όσο και το βιβλίο της Γενικής Παιδείας, από το οποίο και τρία κεφάλαια είχαν προστεθεί στην ύλη των Μαθηματικών.

Χιλιάδες βιβλία... άχρηστα

Παρόλα αυτά, την τελευταία στιγμή τα τρία αυτά κεφάλαια αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα τα περίπου 60.000 – 70.000 βιβλία που έχουν τυπωθεί να είναι πλέον άχρηστα, με το όποιο κόστος αυτό σημαίνει για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδεία (εκπαιδευτικοί τω υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας που μιλούσαν στα Νέα, υπολόγιζαν το ότι το ποσό εκτύπωσης των βιβλίων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ).

Η διανομή βιβλίων θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου για τους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2019-20 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τα Νέα

stef kapi1

Θα προβλημάτισε  ακόμη και τους συνεργάτες και τους όποιους εναπομείναντες υποστηρικτές του συνδυασμού του η χθεσινή αναιμική προεκλογική συγκέντρωση στο Α’ ΚΑΠΗ του κ. Κ. Στέφα της παράταξής «Ξανά η Πόλη Μπροστά» για την παρουσία του προγράμματος και των υποψηφίων του.

Ο κόσμος που προσήλθε στην πολυδιαφημισμένη συγκέντρωση ήταν ελάχιστος, … λιγότερος και από λίγος, με όρθιους στον διάδρομο τους υποψήφιους και με καθιστούς στις λιγοστές καρέκλες συγγενείς τους να … υπερτερούν σε αριθμό!!

stafas kapi ayli

 

Ο δε μικρός προαύλιος χώρος του Α' ΚΑΠΗ αποδείχθηκε και αυτός.... υπεμεγέθης για τους ευρισκόμενους σε αυτόν λιγοστούς καπνίζοντες, μπροστά από μια μεγάλη γιγαντοοθόνη με τα μεγάφωνα στη διαπασών, αδιάφορα όμως όλα αυτά τα συμβαίνοντα στο Α' ΚΑΠΗ για τους περαστικούς από το μεγάλο πεζοδρόμιο της οδ. Αλεξιοουπόλεως πολίτες το ηλιόλουστο αυτ'ο απόγευμα του Σαββάτου

stef kapi2

Ισως αυτός είναι ο λόγος που για την αναιμική αυτή  προεκλογική συγκέντρωση προτιμήθηκε το μικρό, περιορισμένης χωρητικότητας, ΚΑΠΗ των 100 θ'έσεων, αντί του Συνεδριακού Κέντρου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το οποίο φαίνεται να είναι πάρα πολύ μεγάλο για τις δυνάμεις αυτής της παράταξης!

Η αναφορά του κ. Στέφα, ότι προτιμήθηκε το Α' ΚΑΠΗ και όχι το "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" για να είναι δήθεν ....  κοντά στον κόσμο, μάλλον ως αστεία δικαιολογία μπορεί να θεωρηθεί.  

stef kapi5

Εντύπωση προκάλεσε και η απουσία από την εκδήλωση επώνυμων και μη εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Φορέων & Συλλόγων της πόλης, πλην της παρουσίας του πρ. Δημάρχου Αργυρούπολης, Δημ. Ευσταθιάδη! 

stef kapi6

Και είναι εύλογο να ρωτήσει κάποιος απευθυνόμενος στον κ. Δ. Ευσταθιάδη:

"Αγαπητέ Τάκη, αυτή είναι λοιπόν η συνέχεια, όπως ελέχθη, της πρ. μεγάλης παράταξής σου ΔΗ.ΠΡΟ.ΣΥ. της Αργυρούπολης;

Αυτή ειναι η συνέχεια της παράταξης σου με τον πρ. επικεφαλή της κ. Βαζαίο, που από παντελώς αποτυχών ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, και στη συνέχεια ... εξαφανισμένος για χρόνια επικεφαλής της, κατέληξε να είναι  .... υποψηφιος σύμβουλος του νέου επικεφαλή της;

Γιατί αυτή η πλήρης αυτοαπαξίωση σου; Πως δυνατόν να την δέχεσαι" ! Κρίμα, πολύ κρίμα !!  

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο:

Η επανεμφάνιση τους τελευταίους δύο μήνες της εξαφανισμένης (μετά του επικεφαλή της) εδώ και 4,5  χρόνια, παράταξης Βαζαίου - Στέφα, δεν πείθει πλέον τους πολίτες για τίποτε και για κανέναν. Ούτε για τον κομματικό υποψήφιό  της, ούτε για τον αδύναμο "πασπαρτού" συνδυασμό της, ούτε βέβαια και γι αυτό που η ίδια ονομάζει σαν.... προεκλογικό «Πρόγραμμά» της. 

Ολα πλέον καταδεικνύουν, πως οι πολίτες του Ελληνικού-Αργυρούπολης θα αφήσουν τελικά ανεκπλήρωτη - ως.... όνειρο απατηλό - την επιθυμία που εκφράζεται από τον υποψήφιο Κ.Στέφα πως "θα είμαστε..... η ευχάριστη έκπλξη των εκλογών", μιας και δεν θέλουν επ' ουδενί "Ξανά.η Πόλη τους να πάει προς τα .... Πίσω"!.... 

παρατηρητης

tsipras xristodoulopoulou

Δυο οργισμένα τηλεφωνήματα έκανε ο χθες ο πρωθυπουργός. Αιτία, οι μετατάξεις υπαλλήλων της Βουλής. Ιδιαίτερα έντονη η συνομιλία ανάμεσα σε Τσίπρα και Βούτση. Ο διάλογος με την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Δυο οργισμένα τηλεφωνήματα έκανε ο χθες ο πρωθυπουργός την ώρα που μαινόταν ο θόρυβος γύρω από τις μετατάξεις υπαλλήλων της Βουλής. Το ένα έγινε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και το άλλο προς την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Νίκο Βούτση ήταν ιδιαίτερα έντονη με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για την εικόνα που παρουσίαζε η κυβέρνηση και το κόμμα την συγκεκριμένη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να σταματήσει αμέσως την διαδικασία ακόμα και αν τυπικά ήταν νόμιμη και είχε την συναίνεση όλων των κομμάτων.

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε χθες νωρίς το απόγευμα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου καθώς η τελευταία παραδέχθηκε δημόσια ότι χρησιμοποίησε γνωριμίες και προσωπικές φιλίες για να μετακινηθεί η κόρη της στην Βουλή από τα ΕΛΤΑ όπου εργαζόταν.

Ζήτησε μάλιστα από την βουλευτή του κόμματος του να επανορθώσει με δηλώσεις της αν και όπως είπε πολύ δύσκολα μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση.

Η Τασία Χριστοδουλοπουλου αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από την πολιτική και να μην κατέβει στις εκλογές για δυο λόγους: Κατ αρχήν γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα την τιμωρούσαν και κατά δεύτερον γιατί πλέον εμφανιζόταν αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της.

newsit

Θύελλα για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις -Παραιτήθηκαν μετά την κατακραυγή 2 κόρες στελεχών της Βουλής

skai ekloges twetter post

Το είδαμε και αυτό.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ διαφημίζει μέσω Twitter την «πιο δυνατή ομάδα» των φετινών εκλογών. Αυτήν του ΣΚΑΪ!

Ο λόγος για τον παρουσιαστή της δημόσιας τηλεόρασης Αντώνη Αλαφογιώργο, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιοποιεί το πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για τις εκλογές, tweet-άροντας σχετική ανάρτηση του skai.gr, που έχει τίτλο: ΣΚΑΪ Εκλογές 2019 με την πιο δυνατή ομάδα». 

gaitis 3 prosopa polites

Σωτήρες με μανδύα το δήθεν νέο φωτογραφίζονται κάθε μέρα σαν.... ελπιδοφόροι υποψήφιοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Είναι οι ξεχασμένοι εκπρόσωποι του παλιού και φθαρμένου, που, δύο μήνες πριν τις εκλογές, βυσσοδομούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι, ενώ γνωρίζουν καλά πως το τοπικό πολιτικό περιβάλλον έχει παγιωθεί ανεπίστρεπτα, με τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο πλήρως κυρίαρχο του προεκλογικού σκηνικού και απόλυτο φαβορί εκλογής του από την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Είναι τα απαξιωμένα απομεινάρια του εδραιωμένου για πολλά χρόνια πρώην κατεστημένου στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό, που το 2014 γκρεμίστηκε με πάταγο από την καταδικαστική για αυτά ετυμηγορία του λαού της πόλης.

Είναι θρέμματα κομματικών σωλήνων και παταγωδώς αποτυχόντες παλαιών συνδυασμών, ή και διαγραμμένα για λόγους ανοίκειας συμπεριφοράς στελέχη τους.

Είναι οι περιφερόμενοι από παράταξη σε παράταξη, ή από συνδυασμό σε συνδυασμό , που τώρα, χωρίς αιδώ, συγχρωτίζονται και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί αντάμα με εκείνους που πριν έβριζαν και λοιδορούσαν!! Ολοι τώρα μαζί κι αντάμα. Τι ντροπή !...

Αν αυτό δεν είναι πολιτικός ευτελισμός, τότε τι είναι;

Και τι επιδιώκουν όλοι αυτοί με τις προεκλογικές αερολογίες τους ;

Το είπε ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού που ήθελε να ακούσει το νέο Πρόγραμμα των έργων του της περιόδου 2019-2013 και να γνωρίσει από κοντά τους υποψήφιους συμβούλους της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξής του «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».

«Το μόνο που σας ζητάμε είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας. Ισχυρή εντολή από την 1η Κυριακή για να προχωρήσουμε απερίσπαστα για να μην γίνουμε όμηροι τυχοδιωκτικών υποψηφιοτήτων, που εμφανίσθηκαν 2 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές με σκοπό να εξασφαλίσουν μία θέση διαπραγματευτή για ίδιον όφελος. . Είναι αυτοί που ονειρεύονται να μας πάνε στην 2η Κυριακή, θαρρώντας πως έτσι εκβιαστικά θα συνδιοικήσουμε ικανοποιώντας τα ρουσφέτια τους.

Να μην επιστρέψει ο Δήμος στις δυνάμεις της μιζέριας , της αδιέξοδης και ανέξοδης διαμαρτυρίας για το θεαθήναι , της ιδεοληψίας και της οπισθοδρόμησης.

Εμείς αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας ελπιδοφόρο»

Μπορεί να πει κάποιος: Δημοκρατία έχουμε και ο καθείς είναι ελεύθερος να κάνει και να λέει ότι θέλει. Σωστά, αλλά με μία προϋπόθεση:

Πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονα και μέτρο και αίσθημα αιδούς και αίσθημα αξιοπρέπειας και, κυρίως, να μην επιχειρείται η παραπλάνηση, το απαράδεκτο συνεχές δούλεμα των πολιτών.

Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δούλεμα το οποίο έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στον Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης!!

Όμως, η μέρα της κρίσης του σοφού λαού πλησιάζει.

Και η ετυμηγορία του προβλέπεται να είναι ένα τσουνάμι που θα σαρώσει όλες τις παράγκες της παραπλάνησης και της υποκρισίας.

παρατηρητης

Περισσότερα Άρθρα...