gata psofia StyraEvoias

Ένα ακόμα φριχτό περιστατικό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα στα Στύρα της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, μια κάτοικος του χωριού άκουσε ουρλιαχτά και φωνές και βγαίνοντας στην αυλή του σπιτιού της είδε τη γειτόνισσα της να χτυπάει με ένα φτυάρι μια αδέσποτη γάτα. Η δράστης κυνηγούσε το ζώο για να το σκοτώσει έχοντας μαζί της τη 13χρονη κόρη της!

Το κορίτσι φώναζε στη μάνα του «μάνα, πιο δυνατά κόφτου το κεφάλι!». Το ζώο σε μερικά λεπτά ήταν νεκρό και η δράστης –η οποία είναι γνωστή στην Αστυνομία εξαιτίας ψυχικής ασθένειας από την οποία πάσχει και γιατί εκδηλώνει συχνά βίαιη συμπεριφορά– πέταξε το άψυχο σώμα του ζώου σ’ ένα χαντάκι κάτω από το σπίτι της.

Η καταγγέλλουσα Σοφία Αλούκου που είχε πάει να επισκεφτεί τους γονείς της άκουσε από τη μητέρα της να περιγράφει το έγκλημα. Όταν πήγε στο χαντάκι βρήκε το νεκρό ζώο, τράβηξε τις φωτογραφίες, και κάλεσε την Αστυνομία. Από το Α.Τ. Καρύστου της είπαν να πάει εκεί για να κάνει την καταγγελία και δεν έστειλαν περιπολικό.

Στο zoosos.gr κάτοικοι του χωριού είπαν ότι η δράστης είναι μια εξαιρετικά προβληματική περίπτωση ανθρώπου και πως το παιδί αυτό το μεγαλώνει σ’ ένα ακατάλληλο περιβάλλον σε μια εξαιρετικά προβληματική οικογένεια.

Ενώ και στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες για τη βίαιη συμπεριφορά αυτής της μητέρας κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά ούτε για την τύχη του παιδιού. Υπηρεσίες πρόνοιας δεν υπάρχουν και το κορίτσι έχει αφεθεί στην τύχη του αλλά και η γυναίκα, που είναι διαταραγμένη, χωρίς νοσηλεία.

Matrix24

taistra adespoton

Λένε πως ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται -και- από το πώς φέρεται στα ζώα.

Το μηχάνημα που ανακυκλώνει συσκευασίες νερού και αναψυκτικών ενώ την ίδια στιγμή δίνει νερό και τροφή στα πεινασμένα αδέσποτα έκανε την εμφάνισή του στην Τουρκία τον περασμένο Απρίλιο και επιτέλους ήρθε και στην Ελλάδα, χάρη στην Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων.

Η συσκευή ονομάζεται Pugedon, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κάθε φορά που ανακυκλώνουμε, ανταμείβει άμεσα. Δήμοι, Εταιρείες με Κοινωνική Ευθύνη, Φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και ομάδες πολιτών που επιθυμούν να τοποθετήσουν τη συσκευή και σε άλλες γειτονιές, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 9643878, 6942 423179 ή στο email:

alogo nekro

Μπροστά σε μία απίστευτη κτηνωδία βρέθηκε ο ιδιοκτήτης μίας τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα.

Αγνωστοι δηλητηρίασαν 11 άλογά του, με αποτέλεσμα τα δύο από αυτά να κείτονται νεκρά και τα υπόλοιπα εννέα να χαροπαλεύουν.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η ουσία που χρησιμοποιήθηκε έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, δίχως να υπάρχουν πληροφορίες για τους δράστες του εγκλήματος.

Τα άλογα χρησιμοποιούνταν από την επιχείρηση για περιήγηση στον ποταμό, ενώ το περιστατικό εκτιμάται ότι έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Πέμπτης ή τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το paramythia-online.gr.

diamartyria gia magy

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Στύρα για το αδέσποτο κουτάβι με το όνομα Μάγκυ, που βρήκε φρικτό θάνατο από ιδιοκτήτη ταβέρνας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος...

Η μεγάλη συγκέντρωση έγινε έξω από την ταβέρνα του δράστη «Ψησταριά ο Κώστας» ο οποίος έχει εξαφανιστεί, μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτηση για την πρωτοφανή κτηνωδία που υπέστη το άτυχο κουταβάκι.

Tο παρόν έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν για την μικρή Μάγκυ. Με συνθήματα και πανό απαίτησαν δικαιοσύνη και βαριά τιμωρία για τον δολοφόνο.

Το χρονικό της πρωτοφανής κτηνωδίας

Οι εικόνες σοκάρουν. Ένα κουταβάκι κείτεται νεκρό στο πεζοδρόμιο μέσα στα αίματα.

Η νέα κτηνωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου το βράδυ στο λιμάνι Νέων Στύρων στην Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας "Ψησταριά ο Κώστας", ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο ένα θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, παραμορφώνοντας όλο του το κρανίο.

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν άμεσα την αστυνομία, η οποία όμως δήλωσε ότι η περιοχή εκεί ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ζητώντας εξηγήσεις από το δράστη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη του, αυτός αρκέστηκε να πει ότι «τον είχε σκοτίσει που το έβλεπε τόσο καιρό να κυκλοφορεί μπροστά στην ταβέρνα του και ότι βαρέθηκε να το κλωτσάει».

Μέσα σε λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Λιμεναρχείο αλλά ήδη ο δράστης είχε διαφύγει.

Στον τόπο της φρικτής αυτής κακοποίησης ζώου έφθασε και η Αργυρώ Γκέλερη, μέλος της Φιλοζωικής Ηλιούπολης, που παραθερίζει στην περιοχή, και η οποία ειδοποιήθηκε από φιλόζωους προκειμένου να βοηθήσει καθώς είναι γνωστή για την ενεργή φιλοζωική της δράση. Όπως ανέφερε η κ. Γκέλερη τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα του Λιμεναρχείου γνώριζαν πολύ καλά τον νόμο 4039/2012 και αμέσως κίνησαν την διαδικασία του αυτοφώρου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των καταθέσεων το κουταβάκι μεταφέρθηκε μέσα σε κουβερτούλα από την Αργυρώ Γκέλερη στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στην Χαλκίδα, η οποία επέδειξε ανθρωπιά ανοίγοντας το ιατρείο της στις 5 τα ξημερώματα προκειμένου να βοηθήσει το άτυχο κουταβάκι.

Δυστυχώς όμως το κρανίο του είχε παραμορφωθεί και δεν είχε καμία τύχη να σωθεί.

Έτσι η κ. Ταπούτη προέβη σε ευθανασία του ζώου και παράλληλα έβγαλε ακτινογραφία ώστε να πιστοποιηθεί και επίσημα η βαριά κάκωση του κρανίου του που προήλθε από το βαρύ χτύπημα του δράστη.

eviazoom

adespota

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κακοποίησης και έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας στη σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Την ενέργεια αυτή του κ. Κικίλια είδε με πολύ θετικό πνεύμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Κατ αρχήν χαιρετίζουμε ως Ομοσπονδία την "αυτεπάγγελτη" παρέμβαση τόσο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια όσο και την μετέπειτα εγκύκλιο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην χώρα μας.

Είναι η πρώτη φορά που με δική τους πρωτοβουλία εκδίδονται οδηγίες προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας.

Θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες εγκύκλιοι είχαν εκδοθεί όλες μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας.

Θεωρούμε ότι η αυτόβουλη αυτή παρέμβαση των ανωτέρω Αρχών είναι αποτέλεσμα του αγώνα που καθημερινά δίνει η φιλοζωική κοινότητα για την προστασία των ζώων.

Πολλοί θεωρούν τις ενέργειες αυτές πυροτεχνικού χαρακτήρα.

Εμείς θεωρούμε οτι ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις οι παρεμβάσεις αυτές είναι θετικές.

Προκειμένου όμως να έχουμε απτά αποτελέσματα θα πρέπει η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ να λάβει εκείνα τα μέτρα, ώστε οι εντολές αυτές να φθάσουν μέχρι τον τελευταίο αστυνομικό, να εκπαιδευτεί αυτός καθώς επίσης και να μεριμνήσει ώστε επιτέλους να εκδοθούν τα μπλοκ βεβαίωσης των παραβάσεων, ή έλλειψη των οποίων αποτελεί (κακώς κατ εμάς) αιτία που πολλά αστυνομικά όργανα αρνούνται να τις βεβαιώσουν.

Να τονίσουμε ότι στην πράξη, παρά τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει, μεγάλο μέρος των αστυνομικών οργάνων θεωρούν είτε αγγαρεία είτε εξαιρετικά ήσσονος σημασίας την ενασχόλησή τους με περιστατικά κακοποίησης ζώων με αποτέλεσμα πολλές φορές να αντιμετωπίζονται ακόμη και ειρωνικά ή και αποτρεπτικά οι πολίτες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Ευκαιρίας δοθείσης υπενθυμίζουμε στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ότι οι ποινές κατά των δραστών κακοποίησης και θανάτωσης ζώων θα πρέπει να μετατραπούν σε ποινές χωρίς αναστολή ή μη εξαγοράσιμες, έστω και εαν αυτές μειωθούν ως προς τον χρόνο, εφόσον πράγματι επιθυμούν τον περιορισμό της κακοποίησης των ζώων, που πέραν του ότι - και κυρίως - βασανίζονται πλάσματα, δυσφημούν στο έπακρο την χώρα μας.

dog

Χρηματική επιχορήγηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ σε Δήμους για δημιουργία καταφύγιων αδέσποτων ζώων στα οποία θα γίνεται περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία και υιοθεσία, όπως αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Τα κονδύλια που προβλέπονται στην απόφαση προέρχονται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούν τις νόμιμες, εγκεκριμένες και βεβαιωμένες δαπάνες των Δήμων ή των Συνδέσμων Δήμων, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013.

«Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς», δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Καρασμάνης.

 

Πόσες φορές δεν έχουμε ανησυχήσει, βλέποντας τον σκύλο ή τη γάτα μας να είναι μελαγχολικοί...

Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Μήπως όμως τελικά έχουν αυτό το σοβαρό ύφος επειδή... σκέφτονται;

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφική συλλογή που αλιεύσαμε από τη Huffington Post, έχουν και αυτά τους προβληματισμούς τους και υπάρχουν στιγμές, που τις αφιερώνουν στη σκέψη ή την... ανάγνωση!

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να μπει στο μυαλό τους και να μάθει τί ακριβώς σκέφτονται.

Το βέβαιο όμως είναι ότι υπάρχουν στιγμές που κάτι τους απασχολεί και προτιμούν να απομονωθούν για να το σκεφτούν με την ησυχία τους.

Απολαύστε τους!


















































nooz