Οι ξηροί καρποί έχουν αποκτήσει μια άδικα κακή φήμη, επειδή περιέχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες και ως εκ τούτου "δαιμονοποιούνται" από τις... εύκολες δίαιτες που εστιάζουν μόνο στην απώλεια κιλών. Αυτό είναι λάθος.

Η υπερβολική κατανάλωση σακχαρούχων τροφίμων και πρόσθετης ζάχαρης συνδέεται με εν δυνάμει επιβλαβή για την υγεία αποθέματα λίπους γύρω από την καρδιά και την κοιλιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε μία ακόμα μελέτη για τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ζάχαρης

Το αυξημένο ουρικό οξύ (υπερουριχαιμία) μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα (φλεγμονή των αρθρώσεων) και παθήσεις των νεφρών, όπως πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, έτσι και φέτος, οι περισσότεροι προσπαθούν να ακολουθήσουν κάποια δίαιτα για να χάσουν όσα περισσότερα κάποια περιττά κιλά πριν από τις χριστουγεννιάτικες... παρασπονδίες.

Τα φρούτα είναι πολύ θρεπτικά, περιέχουν βιταμίνες και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για μια ανάλαφρη διατροφή το καλοκαίρι. Χρειάζεται όμως προσοχή στις ποσότητες αφού υπάρχουν και καλοκαιρινά φρούτα με περισσότερες θερμίδες.

Στην ανάκληση από την αγορά συγκεκριμένης παρτίδας πολίτικου κεμπάπ όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας, προχωρά Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Για πολλούς ανθρώπους, ο καφές είναι η μεγαλύτερη ενιαία πηγή αντιοξειδωτικών στην καθημερινή τους διατροφή, ξεπερνώντας τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.

Περισσότερα Άρθρα...