Το τηλεγράφημα με το οποίο ανακοινώθηκε στον Γιώργο Σεφέρη η βράβευσή του, 24 Οκτωβρίου 1963.

Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Αρχείο Γιώργου Σεφέρη

Η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η ξηρασία δεν είναι νέα προβλήματα: Ήδη στην πρώιμη εποχή του Χαλκού, μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρευσαν λόγω της κλιματικής αλλαγής και ιδίως της ξηρασίας.

Στις 12 Μαΐου 2022, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα θα φιλοξενήσει το έκτο ετήσιο γκαλά της για να υποστηρίξει την 140χρονη αποστολή της Σχολής για διατήρηση, προώθηση και προστασία όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ένα ακόμα βρετανικό άρθρο με θέμα την επανένωση των Γλυπτών, εξηγεί πως οι αρμόδιοι "πετούν το μπαλάκι" των ευθυνών αποφεύγοντας οποιαδήποτε απόφαση.

Εικόνα ντροπής στην Αγιά Σοφιά. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν την είδηση μαζί με απίστευτες φωτογραφίες δύο γυναικών που παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες.

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.


Ο εμβληματικός Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών

Περισσότερα Άρθρα...