eyro xeria

Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρωθεί εμβόλιμη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ, η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.

Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 και όσοι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου καθώς σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός του μήνα όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2020.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με το Επίδομα Παιδιού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21 (https://www.idika.gr/epidomapaidiou/2019/Home/FAQ). 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

iran aweroskafos syntrib
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος με τους 176 νεκρούς στο Ιράν, με τη συντριβή του Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines (UIA) λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί».

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν σε ανακοίνωσή της δεν έκανε καμία αναφορά σε μηχανική βλάβη ως πιθανή αιτία της συντριβής.

Μάλιστα, η αναφορά πως «κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή» δημιουργεί ερωτήματα. Πάντως, νωρίτερα σήμερα η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανέφερε ως αιτία του δυστυχήματος τεχνικό πρόβλημα, διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που καταπέφτει αεροσκάφος της Ukraine International Airlines. Η ουκρανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 ως εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, συνδέοντας την Ουκρανία με 38 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική. Και παρότι η εταιρεία αυτοδιαφημίζεται ως χαμηλού κόστους, δεν είχε χάσει ούτε ένα αεροπλάνο σε ατυχήματα ή δυστυχήματα τα 28 αυτά χρόνια λειτουργίας.

Ολοκαίνουργιο το αεροπλάνο, πεπειραμένοι οι πιλότοι

Σε σχόλιό της για τη συντριβή του αεροσκάφους της, η UIA ανέφερε ότι δεν υπήρχε «τίποτα λάθος» στο αεροπλάνο και ότι ήταν ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη της εταιρείας. Η UIA είχε παραλάβει το 2016 το αεροπλάνο, το οποίο ήταν «σε εξαιρετική κατάσταση» πριν από τη μοιραία πτήση από την Τεχεράνη προς το Κίεβο, είπε ο Evgeny Dykhne, πρόεδρος της εταιρείας, σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, περιγράφοντας το αεροσκάφος ως «ένα από τα καλύτερα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πτήσεων της UIA, Ihor Sosnovsky, απέρριψε τα σενάρια περί ανθρώπινου λάθους που οδήγησε στη συντριβή, λέγοντας ότι τόσο ο πιλότος Volodymyr Yaponenko, όσο και ο συγκυβερνήτης Oleksiy Naumkin, αλλά και ο πρώτος αξιωματικός Serhiy Khomenko ήταν πεπειραμένοι, με χιλιάδες ώρες πτήσης.

«Με δεδομένη την πείρα τους, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι υπάρξει κάτι λάθος με αυτούς», επέμεινε ο Sosnovsky. Και πρόσθεσε ότι τόσο οι πιλότοι όσο και οι έξι αεροσυνοδοί είχαν αρκετές ώρες ξεκούρασης πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί».

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο Boeing, που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα κινδύνου. Μάλιστα, τα στοιχεία της πτήσης που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά δείχνουν ότι μόλις το αεροσκάφος έφτασε στα 7.900 πόδια, κάτι συνέβη και έπεσε.

Ερευνες στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους

Στη συντριβή του Boeing έχασαν τη ζωή τους 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με την Ukraine International Airlines (UIA), οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξίδευαν transit και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία.

 

eforia

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ευνοϊκή πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών έχουν από σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου αποπληρώνοντας τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις.

Ολες οι αρρύθμιστες οφειλές μπορούν να καταβληθούν σε 24 ή σε 48 δόσεις ανάλογα με το είδος της οφειλής.

Συγκεκριμένα, οι 24 δόσεις αφορούν τακτικές οφειλές όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ και οι 48 δόσεις αφορούν έκτακτες οφειλές όπως ο φόρος κληρονομιάς. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019.

Ειδικότερα, με τη νέα πάγια ρύθμιση:

1. Ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ ή ο ΦΠΑ μπορούν να ρυθμιστούν σε 24 δόσεις, ενώ οι έκτακτες οφειλές όπως ο φόρος κληρονομιάς ή πρόστιμα μπορούν να ρυθμιστούν σε 48 δόσεις.

2. Οι τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ) μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα) μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 48 δόσεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνεται υπόψη:

– Ο μέσος όρος του συνολικού εισοδήματός τους (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) κατά τα τελευταία τρία φορολογικά έτη πριν από την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

– Το συνολικό εισόδημα (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο. Το συνολικό εισόδημα πολλαπλασιάζεται τμηματικά με προοδευτικά κλιμακωτό συντελεστή ως εξής. Για εισόδημα:

– Από 0,01 ευρώ έως 15.000 ευρώ με συντελεστή 4%.

– Από 15.000,01 ευρώ έως 20.000 ευρώ με συντελεστή 6%.

– Από 20.000,01 ευρώ έως 25.000 ευρώ με συντελεστή 8%.

– Από 25.000,01 ευρώ έως 30.000 ευρώ με συντελεστή 10%.

– Από 30.000,01 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 12%.

– Από 50.000,01 ευρώ έως 75.000 ευρώ με συντελεστή 15%. 

– Από 75.000,01 ευρώ έως 100.000 ευρώ με συντελεστή 20%.

– Πάνω από 100.000 ευρώ με συντελεστή 25%.

3. Η νέα ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν ξεπερνούν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24.

Για οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από δώδεκα μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά μιάμιση εκατοστιαία μονάδα (1,5%). Επί της ουσίας η ρύθμιση θα κοστίζει ακριβότερα για όσους αποφασίσουν να τακτοποιήσουν τις τακτικές οφειλές τους με το ανώτατο όριο των δόσεων που θα προβλέπει η ρύθμιση. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ.

4. Στην περίπτωση που κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις για την εξόφληση του χρέους (τακτικής ή έκτακτης οφειλής) για να μπορέσει να επανενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει διπλή προκαταβολή, θα αφαιρεθούν οι δόσεις που ήταν συνεπής, ενώ το επιτόκιο θα είναι προσαυξημένο κατά 1,5 μονάδες.

5. Με την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση, η εφορία δεν προχωράει στην αναστολή δεσμεύσεων και κατασχέσεων που είτε έχουν επιβληθεί είτε θα επιβληθούν. Οπως προκύπτει από τη σχετική διάταξη στις περιπτώσεις που πιστώνονται ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα δεσμεύονται και θα κατάσχονται από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου των οφειλών που θα έχουν ενταχθεί στη νέα πάγια ρύθμιση.

kathimerini

 

wada confenence

Πολύ βαριά τιμωρία στη Ρωσία επέβαλλε η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) καθώς την απέκλεισε από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση για τέσσερα χρόνια θέτοντάς την εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2020 ενώ άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Πολύ βαριά τιμωρία επέβαλε η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) στη Ρωσία την οποία απέκλεισε από κάθε αθλητική διοργάνωση για τέσσερα χρόνια, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει μετο εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας να κατηγορείται ότι είχε παραποιήσει ή διαγράψει δείγματα Ρώσων αθλητών από ελέγχους ντόπινγκ.

Η εκτελεστική επιτροπή της WADA πήρε μάλιστα την απόφαση ομόφωνα ενώ αυτός που την επιβεβαίωσε ήταν ο  Γιούρι Γκανούς, επικεφαλής της RUSADA (Ρωσική υπηρεσία αντιντόπινγκ). 

WADA
 
@wada_ama
 
WADA Executive Committee unanimously endorses four-year period of non-compliance for the Russian Anti-Doping Agency:https://www.wada-ama.org/en/media/news/2019-12/wada-executive-committee-unanimously-endorses-four-year-period-of-non-compliance …
 

Today, the World Anti-Doping Agency’s (WADA’s) Executive Committee (ExCo) unanimously endorsed the recommendation made by the independent Compliance Review Committee (CRC) that the Russian Anti-Doping

Θυμίζουμε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 η WADA είχε ξεκινήσει επίσημη έρευνα, ενώ είχε δοθεί διορία τριών εβδομάδων στη Ρωσία, προκειμένου να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων και τα ανάλογα στοιχεία.

Τελικά η WADA δεν πείστηκε και επέβαλλε σκληρή τιμωρία στη Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους Χειμερινούς του Πεκίνου το 2022 δε θα υπάρχει ρωσική σημαία, όπως εξάλλου είχε συμβεί και στο Ρίο το 2016 αλλά και στην Πιονγιάνγκ το 2018 όπου οι Ρώσοι αθλητές αγωνίστηκαν ως ανεξάρτητοι με τη σημαία της ΔΟΕ ως διακριτικό τους. 

Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αλλά είναι σίγουρο πως η Ρωσία θα συμμετάσχει στο Euro 2020 όπου υπάρχει και όμιλος που φιλοξενείται στην Αγία Πετρούπολη.

Μετά από τη σημερινή εξέλιξη πάντως, στη RUSADA έχει δοθεί 21 ημέρες προθεσμία να αποφασίσει αν θα δεχθεί την τιμωρία ή θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης για θέματα Αθλητισμού (CAS).

newsit

anergia

Nέες θέσεις εργασίας προσφέρουν τα Starbucks. Κάθε κατάστημα είναι υπεύθυνο για τη στελέχωσή του και τη διαχείριση του προγράμματος των partners του.

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνεις αίτηση για θέση στα καταστήματά, μπορείτε να αφήσετε το το βιογραφικό σας σημείωμα στο κατάστημα που σας ενδιαφέρει να εργαστείτε ή να στείλετε το βιογραφικό σας στη διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναγράφοντας τον κωδικό της θέσης.

Δείτε όλες τις διαθέσιμες ανοικτές θέσεις ΕΔΩ

Ποιες θέσεις εργασίας «τρέχουν» στην Würth Hellas

Προσωπικό για την περαιτέρω στελέχωσή της, αναζητά η Würth Hellas, εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην εμπορία υλικών συναρμολόγησης και στερέωσης για επαγγελματική χρήση.

Η εταιρία προσφέρει μια γκάμα προϊόντων με περισσότερα από 125.000 προϊόντα υψηλής ποιότητας: οι σύμβουλοι πωλήσεων της Würth προμηθεύουν τους πελάτες του βιοτεχνικού και βιομηχανικού κλάδου με βίδες, εξαρτήματα κοχλίωσης, βύσματα, χημικά-τεχνικά προϊόντα, εξαρτήματα επίπλων και κατασκευών, εργαλεία, συστήματα λήψης και αποθήκευσης και εξοπλισμό προστασίας στην εργασία.

Ταυτόχρονα η Würth Hellas επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καθοριστικοί παράγοντες για την εταιρία είναι η αξιοπιστία, η ταχύτητα και η προσήλωση στις ανάγκες του πελάτη.

Αυτήν την περίοδο, η εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσεις :

(αναλυτικότερες λεπτομέρειες και αποστολή βιογραφικού ΕΔΩ)

Τίτλος Περιοχή  

 
CATEGORY MANAGER AUTO DIVISION (CMAD20191125) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ  CATEGORY MANAGER AUTO DIVISION
E-COMMERCE MANAGER (E-COM 20191016) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ E-COMMERCE MANAGER
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ (Μ.Π._ΑΤΤΙΚΗ_20191204) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Σ.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑ 20190702) ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΖΑΝΗ (Σ.Π. ΚΟΖΑΝΗ 20190829) ΕΛΛΑΔΑ / ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΖΑΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ – Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Σ.Π. ΚΟΡ. ΑΡΚ. ΑΡΓ. 20191205) ΕΛΛΑΔΑ / ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (Σ.Π. ΛΑΜΙΑ 20190606) ΕΛΛΑΔΑ / ΣΤΕΡΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Π. ΑΤΤΙΚΗ 20191125) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ (Σ.Π. ΕΒΡΟΣ 20190114) ΕΛΛΑΔΑ / ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗ (20191217) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Σ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20190916) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σ.Π. ΚΕΡΚΥΡΑ 20190607) ΕΛΛΑΔΑ / ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ – Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ (Σ.Π. ΠΕΛ-ΗΜ 20191101) ΕΛΛΑΔΑ / ΚΕΝΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ - Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ-Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ (20191217) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ-Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ (Σ.Π. ΠΑΤΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ 20190607) ΕΛΛΑΔΑ / ΣΤΕΡΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ (Σ.Τ.Π. ΑΘΗΝΑ 20190524) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΙΜΟΣ (Σ.Τ.Π. ΑΛΙΜΟΣ 20190913) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΙΜΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (20191217) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ SERVICE ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ (SER 20191204) ΕΛΛΑΔΑ / Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ SERVICE ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

ypex
Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο οποίο τέθηκε επί τάπητος η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ζήτημα Τουρκίας - Λιβύης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, δηλώνοντας:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια». Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας μας, υπογράμμισε περαιτέρω ο υπουργός Εξωτερικών.

Απευθυνόμενος στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Δένδιας διεμήνυσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία και επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή της χώρας στην ενεργητική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την άσκηση πίεσης, αλλά και ταυτόχρονα με συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία. Πρόσθεσε δε, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΕΠ, ότι δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Ήρθαμε στο Εθνικό Συμβούλιο ως πατριωτική δύναμη ευθύνης. Εμείς δε θα επαναλάβουμε τη ρητορική δημαγωγία, την οποία υποστήκαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας για να επιστρέψει η εξωτερική μας πολιτική στο ενεργητικό επίπεδο που πρέπει πάντοτε να είναι, να αποκτήσει ξανά πυξίδα και ενιαίο αρραγές μέτωπο στη βάση αυτή για να μπορέσουμε να αποκρούσουμε την αναβάθμιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας».

«Γι αυτό το λόγο ζητούμε από την κυβέρνηση να ξαναβρεί το νήμα της δικής μας ενεργητικής πολιτικής, τόσο ως προς την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία- άμεσα να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις που έχουν ληφθεί σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα στην Κύπρο, να επεκταθούν αυτές σε παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας σε περίπτωση εφαρμογής της ανυπόστατης και άκυρης συμφωνίας με τη Λιβύη», σημείωσε «και ενεργητικά μέτρα όπως η σύγκληση της διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Νότου», πρόσθεσε.

«Παράλληλα, να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία, άμεσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όταν σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και να ξαναρχίσουν οι εργασίες οι διερευνητικές. Μόνο με αυτό τον τρόπο με ενεργητική εξωτερική πολιτική μπορούμε πράγματι να προωθήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας».

Ερωτώμενος για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σημείωσε: «Δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μας για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Αυτό που υπάρχει ανάγκη είναι η συνέχιση της ενεργητικής πολιτικής του προηγούμενου διαστήματος».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής, εξερχόμενος του Συμβουλίου τόνισε ότι είναι «πέρα από τα συνήθη η όξυνση και οι δυσκολίες πολλές. Η χώρα μας προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα. Αρραγες το εθνικό μέτωπο».

Κατηγορηματικός ήταν ο βουλευτής της ΝΔ καθ. Άγγελος Συρίγος: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ό,τι σημαίνει αυτό το πράγμα».

Ο Μακάριος Λαζαριδης (ΝΔ) σημείωσε ότι «αυτό το οποίο απαιτούν οι πολίτες είναι ότι σε τέτοια κρίσιμα θέματα χρειάζεται εθνικη ομοψυχία και ψύχραιμη στάση», ενώ αντίστοιχα, ο Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ, προεδρος επιτροπής εξωτερικών και άμυνας) επισήμανε ότι στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ «εκφράστηκε η αποφασιστικότητα με την οποία η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τις θέσεις της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα που εκπροσώπησε στη συνεδρίαση το ΜεΡΑ 25, δήλωσε: «Η ενημέρωση - συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα πρέπει να θέσουμε το θέμα στους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα είναι το σύνορο της ΕΕ».

Στο ΕΣΕΠ έλαβαν μέρος οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Κώστας Βλάσης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν οι Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν οι Γεώργιος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης, από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου, από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευαγγελος Φανίδης και από το Μέρα25 η Σοφία Σακοράφα.

Reporter

albania seism
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στην Αλβανία από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε τη χώρα την Τρίτη. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, ανέρχονται πλέον στους 50, εώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στην σημερινή πρωινή σύσκεψη της κυβέρνησης, ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου ανήλθε στους 50. Ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης. 41 άτομα συνεχίζουν να παραμένουν στο νοσοκομείο με διάφορα τραύματα. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Επιπλέον, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη σύσκεψη της κυβέρνησης ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια ενώ κήρυξε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και την περιφέρεια της Λέζιας βόρεια των Τιράνων.

Αρχισε η αξιολόγηση των κτιρίων

Επίσης, άρχισαν σήμερα οι επιθεωρήσεις των ξένων κλιμακίων για την αξιολόγηση των κτιρίων που δέχτηκαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Πρώτα κλιμάκια είναι η 16 μελής ομάδα της Ελλάδας , καθώς και της Ιταλίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης , μόνο στα Τίρανα επλήγησαν 1192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες. Σε 8 σχολεία δεν μπορεί να συνεχιστεί το μάθημα.

Στο Δυρράχιο 19 μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες είναι ακατοίκητα. Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά του μεγέθους των ζημιών που άφησε πίσω ο σεισμός. Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόνισε, ότι οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες στα νεόχτιστα κτίρια και αποδίδει τα αίτια στην παραβίαση κάθε οικοδομικής αρχής και νομοθεσίας στο όνομα της κερδοσκοπικής απληστίας.

Εντούτοις, παρά τα μεγέθη των καταστροφών ο Ράμα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν στο ακέραιο και το συντομότερο δυνατό. Έφερε ως παράδειγμα της αμεσότητας στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού την στέγαση 2 500 αστέγων σε διάφορα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Πάνω από 10.000 οι άστεγοι στην Αλβανία

Ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10.000 η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπει τις πληγέντες περιοχές ενώ ενώ παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της μαζικής φυγής στο εξωτερικό.

Επίσης, όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται οι αντιδράσεις των σεισμόπληκτων για έλλειψη ενδιαφέροντος από το κράτος, για το ότι οι βοήθειες δε φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά και για το γεγονός ότι το κράτος ευθύνεται άμεσα για το μέγεθος των ζημιών, επειδή, όπως σημειώνουν οι σεισμόπληκτοι, οι αρμόδιες δομές του παράβλεψαν την εφαρμογή της νομοθεσίας δόμησης και τις συνθήκες οικοδόμησης των κτιρίων

Καθημερινά επίσης μεγαλώνει ο γεωγραφικός κύκλος των σεισμόπληκτων περιοχών και συνεπώς το πραγματικό μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός. Υπό τις συνθήκες αυτές ο Ράμα αναγκάστηκε να διευρύνει τις περιφέρειες σε έκτακτη ανάγκη.

Ράμα: Άπειρες ευχαριστίες στον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε σημερινή μετάδοση από την προσωπική του ηλεκτρονική πλατφόρμα εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον Ελληνικό λαό και στους φίλους του, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλ. Τσίπρα, όπως είπε, για τη συμπαράσταση που προσφέρουν στον δοκιμαζόμενο αυτή την ώρα αλβανικό λαό.

Θαύμασα, είπε, τους Έλληνες διασώστες και ελπίζω, πρόσθεσε, κάποια στιγμή να σας μοιάσουμε.

Εντωμεταξύ, ο θάνατος σήμερα το μεσημέρι στην εντατική του νοσοκομείου Τιράνων της 20χρονης, ανέβασε σε 51 τον αριθμό των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Μέσα σε οιμωγές και ομαδικούς θρήνους που θύμιζαν αρχαίες σκηνές τραγωδιών, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην τελευταία τους κατοικία τα 8 μέλη της οικογένειας Λιάλια, που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση λόγω του φονικού σεισμού της τετραώροφης κατοικίας τους στα προάστια του Δυρραχίου. Στην νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και χιλιάδες πολίτες.

Από την οικογένεια σώθηκε μόνο ένα 17χρονο αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε χθες στην Ιταλία για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες