Π. ΦΑΛΗΡΟ: Δημοπρατείται η πεζογέφυρα στην παραλιακή

Παλ. Φαλήρου
Tools

PEZOGEF p faliro

Ένα έργο τόσο αναγκαίο για το Παλαιό Φάληρο - η πεζογέφυρα στο Τροκαντερό, στη Λ. Ποσειδώνος - που θα ενώνει τον οικιστικό ιστό της πόλης με το παραλιακό μέτωπο, σε ένα χρόνo περίπου θα είναι γεγονός.

Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, προς τους αρμόδιους φορείς του Κράτους, το Παλαιό Φάληρο θα είναι ο μοναδικός δήμος, στα νότια προάστια τουλάχιστον, που θα διαθέτει μία τέτοια πεζογέφυρα.

Η πεζογέφυρα αυτή περιλαμβάνεται στη σύμβαση "ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ" και θα κατασκευαστεί στο Τροκαντερό, δίπλα στη στάση του Τραμ εκεί, και θα καταλήγει απέναντι, δίπλα στην οδό Αφροδίτης.

Το μήκος της θα είναι 57 μέτρα και το πλάτος της 3 μέτρα. Όσο δε για το ύψος της, αν και στο φάκελλο του έργου προβλέπεται ελεύθερο ύψος κάτω από το τεχνικό 6 μέτρων, η ΤΡΑΜ Α.Ε. απαιτεί 8 μέτρα κάτι το οποίο και θα εφαρμοστεί.

Λόγω του ότι δε, αναφερθήκαμε στο πλάτος της συγκεκριμένης πεζογέφυρας, πρέπει να επισημάνουμε πως, αυτό θα είναι το πλάτος του βατού καταστρώματος από τους πεζούs, ενώ το συνολικό πλάτος του είναι 6 μέτρα.

xatzidakis

Δ. Χατζηδάκης, Δημαρχος Π. Φαλήρου

Προβλέπεται κιγκλίδωμα ύψους 1,30 μ. Επίσης, προβλέπεται φωτισμός και δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε ότι αφορά την ανέγερση του φορέα από τη θέση μεταφοράς στην τελική του θέση, πρέπει να πούμε ότι, σύμφωνα με την μελέτη, η συναρμολόγηση θα γίνει στην κεντρική νησίδα και θα χρησιμοποιηθούν ειδικά οχήματα για τη μεταφορά της γέφυρας στην τελική της θέση.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των1.200.000 ευρώ (πλέον ΓΕ, ΟΕ και ΦΠΑ) και οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι υπηρεσίες τους για να μη χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Τέλος η δημοπράτηση του έργου οριοθετείται μέχρι το Νοέμβριο του 2014 και η ολοκλήρωσή του σ' ένα χρόνο.

Έτσι λοιπόν, και με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αυτά, η πεζογέφυρα προβλέπεται να είναι έτοιμη το Νοέμβριο του 2015.

ρεπορταζ Ν. Κονταρινης, vimaonline