Συγκλονισμένοι από την ειδεχθή δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Αλκη. "Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο". Ακόμη δύο ταυματίες

Γενικά
Tools

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Αλκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Ο 19χρονος, που είχε δεχθεί το χτύπημα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του δέχτηκαν επίθεση όχι με μαχαίρι αλλά με ένα μικρό δρεπάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών. 

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν κατά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μιλούσαν ελληνικά. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη

.thessdolofon mantra

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με..... δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλιτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία αργά τη νύχτα της Δευτέρας και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr, άκουσε ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 τα ξημερώματα ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε:

«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

thessdolofon skalia

«Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές», πρόσθεσε από την πλευρά της στο thesstoday κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή».

Οι Αρχές προχώρησαν, αρχικά, στην προσαγωγή 15 ατόμων ως υπόπτων για τη συμμετοχή στο αιματηρό περιστατικό. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι πλην ενός, ο οποίος είχε στην κατοχή του έναν ναυτικό πυρσό.

Ποιο είναι το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος πήγαινε συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μιλούσαν ελληνικά.

Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

«Μετά τις 12.30, μια παρά άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλώτσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μια και κάτι γινόταν ένας πανικός», δηλώσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα δηλώνει με αποτροπιασμό πως αυτά τα άτομα ήταν παιδιά.

«Έχω τεσσάρων χρονών παιδί και φοβάμαι τι θα γίνει αργότερα. Έχει ξανάρθει η αστυνομία εδώ. Φοβόμαστε να βγούμε. Έχω ασπρόμαυρο σκύλο και φοβάμαι μη με πετύχουν Αρειανοί και τι θα γίνει».