«Τελικά, τι αστυνομία θέλουμε»;

ΓΝΩΜΕΣ
Tools

Υπάρχει ένας διχασμός στην κοινή γνώμη για το πως πρεπει να συμπεριφέρεται η ΕΛΑΣ στους αθίγγανους.

 Υπάρχουν εκείνοι που αποτελούν την μεγάλη πλειονότητα και εκφράζουν έντονη αντίδραση για τους αθίγγανους Ρομά τους οποίους ταυτίζουν με τη μεγάλη εγκληματικότητα και παραβατικότητα, που ξεκινάει από διαρρήξεις, αμέτρητες κλοπές τραυματισμούς ακόμα και φόνους και φτάνει στη μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στιγματίζουν και την άρνηση τους να προσαρμοστούν σε μια κοινωνική ενσωμάτωση.

Οι ίδιοι δικαιώνουν τους αστυνομικούς που καταδίωξαν και πυροβόλησαν τους αθίγγανους, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον δεύτερο. Ο τρίτος διέφυγε και εμφανίστηκε μετά στις αρχές.

Είναι βέβαια κι εκείνοι, που αποτελούν και την μειονότητα, οι οποίοι καταγγέλουν την «αστυνομική αυθαιρεσία» την οποία ταυτίζουν με θύλακες της Χρυσής Αυγής, παραβλέποντας ότι οι τρεις αθίγγανοι μόλις είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο, αρνήθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο, προκαλώντας την καταδίωξη τους και στη συνέχεια με την όπισθεν έπεσαν με ταχύτητα πάνω σε αστυνομικές μηχανές με στόχο τους ίδιους τους αστυνομικούς τους οποίους και τραυμάτισαν.

Στο υπόμνημά του ο ένας αστυνομικός από τους εφτά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το όχημα των δραστών κινήθηκε με «ανθρωποκτόνο πρόθεση» που ήταν και η αιτία για να αρχίσουν τους πυροβολισμούς.

«Ο οδηγός του οχήματος αντί να διαφύγει επέλεξε να κινηθεί όπισθεν σε ένα δρόμο ιδιαίτερα στενό, καθιστώντας ευάλωτους τους αστυνομικούς και παγιδεύοντας τους… Ο οδηγός του οχήματος δεν αρκέστηκε στον εμβολισμό των δύο μηχανών και την παράσυρση των δύο πεζών αστυνομικών, αλλά συνέχισε την πορεία του έμπροσθεν αυτή τη φορά παρασύροντας και τη μηχανή που οδηγούσε ο…»

Την εντολή για την παύση της καταδίωξης έδωσε ο ταξίαρχος που είχε υπηρεσία στο κέντρο, κρίνοντας ότι παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, την οποία δεν ακολούθησαν οι άνδρες της δύναμης «Ζήτα» είτε γιατί δεν την άκουσαν όπως υποστήριξαν είτε γιατί αρνήθηκαν να υπακούσουν.

Υπάρχει επομένως διχογνωμία και ως προς την αστυνομική επιχείρηση.

Κομματική εκμετάλλευση για πολιτικό όφελος! «Που ήσασταν τότε;»

Αυτό είναι το χειρότερο, αλλά δυστυχώς συμβαίνει

Αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε η κόρη του δυσμοιρου Μανώλη Καντάρη ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια το 2011, από Αφγανούς στην οδό Ηπείρου, όταν συνόδευε πρωϊ-πρωϊ τη γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γεννήσει το τέταρτο παιδί τους. Αφου τον μαχαίρωσαν άγρια ,του έκλεψαν την φωτογραφική μηχανή την οποία πούλησαν λίγο μετά για 120€!

«Ο κύριος Τζανακόπουλος επισκέφθηκε την οικογένεια Ρομά και δήλωσε ότι θα διεκδικήσει από το κράτος "να αναλάβει την ευθύνη για την στήριξη της οικογένειας του, των τριών παιδιών του και της συζύγου του." Δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση για τον πατέρα μου, Μανώλη Καντάρη» έγραψε σε ανάρτηση της η Ανδριάνα Καντάρη. «Δέκα χρόνια μετά από τον άδικο θάνατο του μπαμπά μου, κανείς δεν μας έχει επισκεφθεί και ουδέποτε λάβαμε καμία απολύτως βοήθεια από το κράτος. Τέτοιες κινήσεις μας αποδεικνύουν πως η ευαισθητοποίηση είναι επιλεκτική και πως επικρατεί το θέατρο του παραλόγου».

Όλα αυτά ζητούν απαντήσεις και αφορούν το κεντρικό ερώτημα «τι αστυνομία θέλουμε».?