«Λουκέτο» στη χώρα λόγω εργασιακού: Ποιοι απεργούν -Συγκεντρώσεις παντού

Εργασιακά
Tools

«Λουκέτο» βάζει σήμερα η χώρα λόγω του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν: 

-Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ: Μεταξύ άλλων το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

-Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι φωτορεπόρτερ όλων των ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

–Εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τραμ και Τρόλει, τα οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο.

-Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ: Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

-Εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Προαστιακό, με τους συρμούς να παραμένουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένοι, ενώ η απεργία επηρεάζει και σειρά δρομολογίων και την Παρασκευή, για τα οποία θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

ΠΕΝΕΝ: Κανονικά η συμμετοχή στην απεργία

Κοινή απόφαση των 12 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε την Τετάρτη παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις:

Αθήνα: Στις 10 π.μ. στα Προπύλαια

Πειραιάς: Στις 10 π.μ. στο λιμάνι, στην πλατεία Καραϊσκάκη

Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

aftodioikis