πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού: Τα άχρηστα παροπλισμένα αεροπλάνα της Ο.Α.που έγιναν... ακίνητα μνημεία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

oa palisidera

Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα αεροπλάνα (αν κάποιος μπορεί να τα ονομάσει έτσι) της παλιάς και ένδοξης Ολυμπιακής που είχαν παραμείνει επειδή ήταν άχρηστα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (φωτογραφία) έχουν χαρακτηριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ως... μνημεία νεότερου ελληνισμού.

Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, αυτά τα παλιοσίδερα πλέον (που ούτε οι ειδικές δυνάμεις δεν τα χρησιμοποιούν για ασκήσεις κατά της τρομοκρατίας) είναι μνημεία νεότερου ελληνισμού. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κανείς δεν μπορεί να τα καταστρέψει, αλλά ούτε μπορεί να τα μετακινήσει. Γιατί έχουν επίσης χαρακτηριστεί και ως... ακίνητα.

Οπως καταλαβαίνετε, τα αεροπλάνα αυτά μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για να αρχίσουν τα έργα της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Και τώρα κοτζάμ κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους και να αποφασίσει να αποχαρακτηρίσει τα αεροσκάφη αυτά ώστε να απομακρυνθεί ακόμα ένα εμπόδιο για τη μεγάλη επένδυση.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αδωνη Γεωργιάδη και με συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΚΑΣ (είναι η πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές) και θα κληθεί να αποχαρακτηρίσει τα παλιοσίδερα από μνημεία νεότερου ελληνισμού. Και κάτι ακόμα...

Στην κυβέρνηση μόνο καλά λόγια έχουν να λένε για την υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη. Και τούτο γιατί τη θεωρούν ως την καλύτερη προϋπόθεση ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό για την επένδυση αυτή. Θεωρούν επίσης εφικτό έως το τέλος του έτους να μπουν οι πρώτες μπουλντόζες.

ΒΗΜΑτοδότης