Περικυκλώνει το Καστελλόριζο η Άγκυρα κάνοντας ασκήσεις με.... πραγματικά πυρά

Σύντομα Νέα HOT
Tools

kastelorizo

Περικυκλώνει με πραγματικά πυρά η Άγκυρα το Καστελλόριζο καθώς προανήγγειλε άσκηση στην περιοχή χθες το βράδυ μέσω NAVTEX Αύριο Σάββατο και την Τρίτη 15 του μήνα, θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα.

Η άσκηση θα διαρκέσει αύριο από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών αλλά εντάσσει μέσα και το Καστελλόριζο.

Επανάληψη της άσκησης θα γίνει και την Τρίτη.

Η Αθήνα απάντησε σήμερα με δική της NAVTEX, κηρύσοντας την τουρκική NAVTEX παράνομη.

Υπάρχουν σκέψεις να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρεσβευτής. 'Ηδη έχουν καταπλεύσει στα Δωδεκάννησα μια κανονιοφόρος και μια πυραυλάκατος.

Είναι γεγονός ότι μετά την εκλογή Ν.Τραμπ και επειδή ο Ρ.Τ.Ερντογάν φρόντισε να καλύψει άμεσα και γρήγορα το κενό που άφησε η ελληνική ηγεσία με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, νιώθει ότι τώρα μπορεί να αναθαρρήσει και να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις.

Το ίδιο κενό η ελληνική ηγεσία φρόντισε να αφήσει και με την Ρωσία με αποτέλεσαμ ο Ρ.Τ.Ερντογάν να το «γεμίσει» και εκεί.

Δυστυχώς η έλλειψη ακόμα και της ελάχιστης πολιτικής διορατικότητας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, βασικά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και όχι απλώς η αδυναμία τους να προβλέψουν ή έστω να πιθανολογήσουν την εκλογή Ν.Τραμπ και συνεπώς να κάνουν εγκαίρως τα κατάλληλα "ανοίγματα" στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ίσως να έχουν αρνητικά ποτελέσματα στην χώρα και στον Ελληνισμό γενικώς.

pronews