Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης: Ψηλά ο πήχης της ποιότητας των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Πολιτισμός
Tools

12 enorkoi mikis

Εδώ και δύο χρόνια η νέα δημοτική αρχή του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης με τις εξαιρετικής ποιότητας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, τις οποίες έχει επιμελώς και μεθοδικά προετοιμάσει και παρουσιάζει, έχει εντυπωσιάσει τους πολίτες που κατακλύζουν κάθε φορά τους χώρους της πραγματοποίσής τους, κλειστούς, ή ανοιχτούς!

Ένα ευρύ καλεντάρι εκδηλώσεων που καλύπτουν ένα ευρύ πολιτισμικό φάσμα, από μουσική, χορό, μοναδικές ιστορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς, θεματικά φεστιβάλ, κινηματογράφο με νέες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

  

Το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου «ΜΙΚΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην Αργυρούπολη, οι θεατές απόλαυσαν μια μοναδική θεατρική παράσταση με το έργο του συγγραφέα Reginald Rose «Οι 12 Ενορκοι».

Ένα υπαρξιακό δικαστικό δράμα,  από έναν εξαιρετικό θίασο,  που κινείται στη σκιά ενός «ναι μεν, ­αλλά», που διερωτάται σχετικά με την ηθική του «άσπρου και του μαύρου» και διε­ρευνά τις οριακές στιγμές της ζωής, όπου τα κοινωνικά στερεότυπα και τα προσωπικά απωθημένα δεν αφήνουν τον άνθρωπο να δει την ουσία των πραγμάτων και την πραγματική αλήθεια.

Μια θαυμάσια θεατρική παράσταση που καταχειροκροτήθηκες από τους τυχερούς πολυπληθείς θεατές που την απόλαυσαν, ενώ η κοινωνική διάσταση της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε  από  την συγκηνητική προσφορά των πολιτών Ελληνικού - Αργυρούπολης μιας πολύ μεγάλης ποσότητας τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της, Δήμο και καλλιτέχνες.