Υπερωρίες 9.200 € για τον Αύγουστο στους «πατρικίους» του Μεγάρου Μαξίμου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

majimou yperories

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν υπό ασφυκτικές συνθήκες!

Προνομιακής αντιμετώπισης τυγχάνουν οι «πατρίκιοι» εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους οποίους εγκρίθηκε κονδύλιο 9.200 ευρώ που αντιστοιχεί σε υπερωρίες του Αυγούστου, ενός κατεξοχήν μήνα διακοπών και σχόλης.

Διότι την ίδια ώρα που λεφτά υπάρχουν για τις υπερωρίες των κυβερνητικών, εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι «πληβείοι» της μνημονιακής εποχής, δουλεύουν σε πολλές περιπτώσεις 12ωρα και 15ωρα υπό ασφυκτικές συνθήκες όχι μόνο χωρίς να λαμβάνουν τις υπερωρίες που δικαιούνται, αλλά πολύ συχνά παραμένοντας επί μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας κάθε μέρα εκβιαστικά το φάσμα της εξουθένωσης στα όρια της κοινωνικής περιθωριοποίησης εξαιτίας της ραγδαίας φτωχοποίησης και της κατάρρευσης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, που εντελώς άδικα υφίστανται από τη μνημονιακή λαίλαπα που εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Προφανώς, όμως, όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς προϊσταμένους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρούν ευχαριστημένους τους υπαλλήλους που απασχολούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

65 άτομα

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού απασχολούνται 65 άτομα, εκ των οποίων τα 20 είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν με απόσπαση.

Στο πολιτικό γραφείο του κ Φλαμπουράρη υπηρετούν 10 άτομα και δύο αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά υπηρετούν 16 άτομα και τέσσερις αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στο πολιτικό γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη υπηρετούν 14 άτομα και στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ υπηρετούν έξι άτομα, ενώ στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού 51 άτομα, εκ των οποίων τα 49 είναι στελέχη του Δημοσίου που αποσπάστηκαν ή μετατάχθηκαν.

dimratianews