Δημαράς: Να αποκλειστεί ο Καλογρίτσας από τις τ/π άδειες. Καταγγελία για τον εργολάβο

Κόσμος
Tools

dimaras syriza

Υπέρ του αποκλεισμού του εργολάβου δημόσιων έργων Χρήστου Καλογρίτσα τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

«Εγώ έχω μια άποψη στο θέμα αυτό. Ότι δεν πρέπει άνθρωποι που έχουν σχέση και μεγάλες δουλειές με το δημόσιο να έχουν μέσα ενημέρωσης» τόνισε ο κ. Δημαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. 

«Δυστυχώς η νομοθεσία το επιτρέπει» συμπέρανε ο προερχόμενος από τους Οικολόγους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διέψευσε ότι η σημερινή νομοθεσία που επιτρέπει σε εργολάβους να διεκδικήσουν άδεια για λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη τοποθέτησηστις 11 Ιουλίου «Ο κ. Καλογρίτσας που εμπλέκεται με τις κατασκευές δεν θα πρέπει να είναι στα μέσα ενημέρωσης. Γενικότερα οι κατασκευαστές δεν θα πρέπει να έχουν ΜΜΕ», είχε τονίζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Πάνος Καμμένος.

Καταγγελία για τον Καλογρίτσα

Συμπληρωματική σύμβαση έργου ύψους 12,8 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο Καλλονή – Σιγρί στη Λέσβο με κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο Χρ. Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το έργο αφορά στον υπό κατασκευή οδικό άξονα, μήκους 46,7 χλμ τον οποίο έχει αναλάβει κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η Τοξότης ΑΕ του κ. Καλογρίτσα, ο γιος του οποίου διεκδικεί τηλεοπτική άδεια και έχει σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Οι πρώτες μελέτες για το έργο έγιναν το 2011 και η μελέτη υπογράφτηκε το 2012. Όμως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα λόγω καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις και προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τμήμα το οποίο διέρχεται από το απολιθωμένο δάσος και απαιτεί ειδικές εργασίες.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο προτάθηκε η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης.

Έτσι ο προϋπολογισμός του έργου που αρχικά ανερχόταν σε 38 εκατ. ευρώ θα ανέλθει τελικά σε 50 εκατ. ευρώ.