Eκτός Ολυμπιακών Αγώνων και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι αθλητές στίβου της Ρωσίας

Κόσμος
Tools
oa sima rosiki simaia
Οριστικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα μείνουν οι Ρωσοι αθλητές στίβου λόγω ντόπινγκ.
 
H εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Αμστερνταμ τον Ιούλιο αλλά ούτε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού δεν προχώρησε σε άρση του αποκλεισμού.

Τα αλλεπάλληλα θετικά δείγματα σε ελέγχους ντόπινγκ σε Ρωσους αθλητές, ήταν η αιτία που οδήγησε την IAAF στην απόφασή της να μην αλλάξει την απόφασή της που είχε ληφθεί στις 14 Νοεμβρίου, αφήνοντας έξω από τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις 4.000 αθλητές. 

Συμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων R-Sport, τώρα πλέον μόνο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει σε «καθαρούς» αθλητές, που έως σήμερα δεν έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ, να πάρουν μέρος στους Αγώνες.

Η ΔΟΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη, 21 Ιουνίου.

Πούτιν: Άδικη η απόφαση της IAAF, μπορεί να βρεθεί συμβιβασμός

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα έπρεπε να τιμωρήσει τους αθλητές που εντοπίστηκαν να έχουν κάνει χρήση αναβολικών και όχι ολόκληρη την ομάδα της Ρωσίας

Ο αποκλεισμός της ρωσικής αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας, λόγω αυξημένων κρουσμάτων ντόπινγκ, προκάλεσε την αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξεπλάγην από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός και να δώσει το «παρών» η Ρωσία στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Προκειμένου να δείξει την καλή του θέληση, δεσμεύτηκε να εντατικοποιήσει τον αγώνα και τους ελέγχους για το ντόπινγκ, σε όλα τα αθλήματα.

Ο Πούτιν είπε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα έπρεπε να τιμωρήσει τους αθλητές που εντοπίστηκαν να έχουν κάνει χρήση αναβολικών και όχι ολόκληρη την ομάδα της Ρωσίας.