«Πράσινο φως» από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης

Ελλάδα
Tools

ewg

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης που θα δώσει μια πρώτη ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία άναψε απόψε το Euro Working Group που συνεδρίασε απόψε στο Ελσίνκι.

Όπως διαπίστωσαν η ελληνική πλευρά έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για τηνπρώτη αξιολόγηση ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση των πρώτων 7,5 δισ. ευρώ.

Έτσι τώρα απομένει να δοθεί η έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών, ενώ την οριστική έγκριση, που θα επιτρέψει την εκταμίευση θα τη δώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει κατά τη διάρκεια του Eurogroup/Ecofin στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Τη βεβαιότητα του ότι στο επόμενο Eurogroup (16/6) θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε νωρίτερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδαστο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευσητων 10,3 δισ. για την Ελλάδα από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.