Κυριακή (10/6) τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αναλυτικά

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

koin farma konstant

Mετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Νεφρολογικό Ιατρείο, την Δημοτική Ιματιοθήκη μια ακόμα σπουδαία κοινωνική δομή εγκαινιάζει ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης την Κυριακή το πρωϊ, 0 Απριλίου 2016.

Πρόκειται για το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο, που στόχο έχει να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες των ανέργων, απόρων και χαμηλο- συνταξιούχων της πόλης.

Στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές των δημοτών και κατοίκων και σε εθελοντές φαρμακοποιούς που θα το λειτουργούν.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δηλώνει σχετικά τα εξής:

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και σας περιμένουμε την Κυριακή, 10 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στα εγκαίνια (Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, Αλεξιουπόλεως 27)". 

koin farmakeio prosklisi

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κοινωνικό φαρμακείο εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ευρέως δικτύου κοινωνικής σύμπραξης και στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά πολιτών του Δήμου.

Σκοπός της λειτουργίας του θα είναι η  φαρμακευτική υποστήριξη ανασφαλίστων ατόμων που κατοικούν στο Δήμο μας καθώς και  εκείνων που η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τους έπληξε στο κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης-ασφάλισης.

Η λειτουργία του κατέστη δυνατή χάρη  της συνεργασίας του Δήμου με φαρμακευτικές εταιρείες και αποθήκες που ανέλαβαν τη στήριξη της δομής στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Το συντονισμό για την οργάνωση και τη λειτουργία του  θα έχει η εθελόντρια Φαρμακοποιός Αγγελοπούλου Βασιλική που μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με το Ε.Κ.Π.Α και το πρόγραμμα ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ   η νέα δομή μπόρεσε να αποκτήσει τη δυναμική αυτή που την κάνει ικανή, στο να μπορέσει να παρέχει μέσα από την επαγγελματική εμπειρία της Φαρμακοποιού και σύμφωνα με τις οδηγίες της την ανάλογη φαρμακευτική παροχή  στους συμπολίτες μας.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και τη δωρεάν παροχή φαρμάκων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας στο τηλέφωνο : 210-9961973