Διεκόπη η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Ολοι εναντίον όλων στη Νέα Δημοκρατία

Ελλάδα
Tools

nd ypops proedr

Με τον γαλάζιο εμφύλιο να φουντώνει, νέα εμπλοκή σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση διεκόπη με τα μέλη της Επιτροπής να ζητούν δήλωση στήριξης από τους 4 υποψήφιους αρχηγους.

Αν δεν υπαρξει η δήλωση αυτή, μέλη της Επιτροπής, οι Κόλλιας και Τσιμάρας, προειδοποιούν ότι θα παραιτηθούν με τον κινδυνο διάσπασης να έρχεται όλο και πιο κοντα.

Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 6η Δεκέμβρη με δεύτερη, αλλά λιγότερο πιθανή, την 13η Δεκέμβρη. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής.

Οι βασικές επιλογές είναι δύο: Είτε θα επιλεγεί νέα εταιρεία και θα ξεκινήσει από την αρχή η οργάνωση των εκλογών είτε θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών για να διευκολυνθεί η διαδικασία, δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

Σημειώνεται ότι ο Β. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και κάλεσε τους συνυποψήφιούς του να κάνουν το ίδιο από τις θέσεις που κατέχουν, ενώ και ο Α. Γεωργιάδης παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Αίσθηση προκαλεί και η επίθεση Μεϊμαράκη στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι γνώριζε και εγγυήθηκε για την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας εντός της εβδομάδας, πιθανόν ακόμη και την Τρίτη.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του προέδρου της ΚΕΦΕ Α. Παπαμιμίκου απέκλειαν το ενδεχόμενο παραίτησής του και τάσσονταν υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών, ει δυνατόν και στις 6 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα προσέθεταν πως το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρχε email της εταιρείας Infosoloutions πως όλα είναι έτοιμα και την περασμένη Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί παρουσίαση και προσημείωση του συστήματος.

H επόμενη μέρα στη ΝΔ μετά το εκλογικό φιάσκο βρίσκει όλους εναντίον όλων με τον εσωκομματικό εμφύλιο να φουντώνει και να παίρνουν θέση όχι μόνο οι 4 υποψήφιοι αλλά και κορυφαία στελέχη και πρώην πρόεδροι της γαλάζιας παράταξης.

To μέλλον της ΝΔ προβλέπεται κάθε άλλο παρά ευοίωνο.